Používa vaše dieťa chodítko?
Ahojte, davali ste detom behak? Mam 6m dieta a rozmyslam nad tym
Niekde su zakazane, ale najma preto,.ze doslo k urazom, kedy dieta v nestrazenej chvili zletelo vchoditku po schodoch
Stale je to vsak vec skodliva a neuveri len ten, kto nechce. Tiez som nepochopila, na co to vlastne sluzi, asi len na odlozenie dietata.
@belllinka porovnávať choditko s cigaretami a alkoholom 😀 tomu sa hovorí logika 😀😀
@smejkuskaa ano, to je logika!!!! Lebo cigarety a alkohol si zvolis sama a sama znasas nasledky( zuby, nechty, rakovina, zavislost) no tu to zvolis Ty pre svoje dieta- pre tvoju pohodlnost ale nasledky si odnesie tvoje dieta ktore tak "velmi milujes" ze mu ublizujes? Lekari ortopedi,......sa vsetci na 100% zhoduju. Ale ty predsa chces dopriat dietatku vsetko( aj problemi s klbami a chrbticov v dospelosti) bravo.👏👏👏
@smejkuskaa ano, to je logika!!!! Lebo cigarety a alkohol si zvolis sama a sama znasas nasledky( zuby, nechty, rakovina, zavislost) no tu to zvolis Ty pre svoje dieta- pre tvoju pohodlnost ale nasledky si odnesie tvoje dieta ktore tak "velmi milujes" ze mu ublizujes? Lekari ortopedi,......sa vsetci na 100% zhoduju. Ale ty predsa chces dopriat dietatku vsetko( aj problemi s klbami a chrbticov v dospelosti) bravo.👏👏👏
@zuzinka888 ježiš radšej nepreháňaj že ubližujem dieťaťu lebo má to výtača do nepríčetná a o pohodlnosti ani nehovorím … ty radšej sa nauč rešpektovať aj iné názory ako tie tvoje a fyzio som nikdy neriešila lebo dcéra je zdravá a každý jeden pohyb sa naučila sama
… mimochodom moja odpoved bola pre autorku príspevku a nie pre teba aby si si tu honila ego o svojom názore .. nepáči sa, nekomentuj .. ži podľa seba a nechaj žiť ostatných .. pekný deň 😎
@smejkuskaa logika alebo skôr nelogika je to, ak ti každý fyzioteraput povie, že je to škodlivé, ale ty do toho i tak strčíš dieťa
@belllinka samozrejme … hopsaaa do choditka nech mám pokoj 😂😂
@zuzinka888 ježiš radšej nepreháňaj že ubližujem dieťaťu lebo má to výtača do nepríčetná a o pohodlnosti ani nehovorím … ty radšej sa nauč rešpektovať aj iné názory ako tie tvoje a fyzio som nikdy neriešila lebo dcéra je zdravá a každý jeden pohyb sa naučila sama
… mimochodom moja odpoved bola pre autorku príspevku a nie pre teba aby si si tu honila ego o svojom názore .. nepáči sa, nekomentuj .. ži podľa seba a nechaj žiť ostatných .. pekný deň 😎
@smejkuskaa raz mozno ti tvoje dieta "podakuje". Teraz si myslis, ze je vsetko OK, ale ortopedi si z palca nevycucali, ze choditko pre deti nie je dobre. Oni vidia jeho dosledky v dospelosti. Ale ano, mas pravdu. Tvoje rozhodnutie, Mas na to pravo. Ze je to skodlive rozhodnutie je druha vec. S tym sa vysporiadas ty a dosledky ponesie tvoje dieta.
a este cumliky su skodlive pre bezne deti, ale lekari svojim detom nechaju...
@luxus10 prosím ťa kde chodíš na tieto výmysly? Ja som sa nikde nepočítala, že je cumlik škodlivý pre bežné deti.. používanie cumlíka je ok ak sa robí s rozumom a dodržiava sa pár pravidiel..
@luxus10 prosím ťa kde chodíš na tieto výmysly? Ja som sa nikde nepočítala, že je cumlik škodlivý pre bežné deti.. používanie cumlíka je ok ak sa robí s rozumom a dodržiava sa pár pravidiel..
@angeli121212 nedočítala
Netreba násilne urýchľovať prirodzený vývoj. Moje dieťa malo oneskorenú motoriku, cvičili sme vojtovku, motivovali, ale do chodítka sme rozhodne nedávali. Je to zle na kĺby, vývoj svalstva a učí to neprirodzeným pohybovým vzorcom. 6 mesačne dieťa chodiť ešte ani nemá...
ano netreba nasilne urychlovat nic u deti, ktore su pozadu, ale treba respektovat deti, ktore su popredu, a tie nereba brzdit...
kazdy rodic sa moze rozhodnut dla toho, co ma doma...a respektovat potreby svojho dietata...
a este cumliky su skodlive pre bezne deti, ale lekari svojim detom nechaju...
@luxus10 cumliky nie su skodlive, prave naopak, su doslova zivotzachranujuce. Vyrazne znizuju riziko sids - a je to jeden z mala nastrojov, ktorym aktivne mozu rodicia chranit svoje deti pre nahlym umrtim. Preto ich aj lekari svojim detom davaju.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16216900/
ano netreba nasilne urychlovat nic u deti, ktore su pozadu, ale treba respektovat deti, ktore su popredu, a tie nereba brzdit...
kazdy rodic sa moze rozhodnut dla toho, co ma doma...a respektovat potreby svojho dietata...
@luxus10 ako myslis brzdit? Tym, ze niekto neda dieta do pavuka, tak ho brzdi?
Sikovne dieta pavuka nepotrebuje uz vobec. Na nozicky sa postavi samo ovela skor ako ine deti, nepotrebuje visiet v pavuku, opiera sa o nabytok, stenu. A pomalsie babo potrebuje spravne posilnovat brucho a chrbat, nie sa usalasit v pavucich gatoch
Moja malá také drevené na tlačenie, jedného pekného dňa sa urvala rúčka a výsledok rozbitý nos, jazva krížom na celý život.

@belllinka porovnávať choditko s cigaretami a alkoholom 😀 tomu sa hovorí logika 😀😀
@smejkuskaa logika alebo skôr nelogika je to, ak ti každý fyzioteraput povie, že je to škodlivé, ale ty do toho i tak strčíš dieťa