icon

Prečo dieťa nereaguje na meno?

aj47456
19. feb 2025

Mamicky, mam byt znepokojena?

Moj maly reagoval od 4m na meno. Potom sme si vsimli, ze reaguje na intonaciu a ci Misko alebo Jozko, otocil sa a usmial.

Teraz bude mat 9m. Stvornozkuje, stoji, len….. mozem nanho hovorit meno 10x, kasle na mna. Neotoci sa. Na ludi reaguje- usmeje sa na predavacky, ked pride tatinko domov, tak vsetko necha tak a uplne sa usmieva, natriasa a pyta na ruky. Vie dat papa, ocny kontakt ako kedy, ked nieco robi, tak na mna kukat nebude. Inak ma, ked lezi v kociku a nieco mu rozpravam alebo ked sa kupe, tak pozera na mna. Na cudzich uz aj zacal plakat ked sa prilis rychlo prihovorili/priblizili. Bavia ho take hry ako kuk a ked niekoho dlhsie nevidel, napr krsta, a pridu k nemu ked napr pije- tak az prestane pit a uplne pozera a usmieva sa.

Len ma trapi, ze nereaguje na meno. Radsej sa otoci a hlada, kde by sa postavil a ide trhat zaluzie alebo predlzovacku od akvarka.

Placem kvoli tomu menu, aby nebol autista. Ako ste to malo vy? Ci je to v norme? Zanedbala som nieco? Nevie ako sa vola? Ak prehanam, vycistite mi kludne zaludok. Asi to potrebujem.

Strana
z2
vladi4444
21. feb 2025

Ahoj, ja ti len chcem napísať, že ťa úplne chápem. Mne sa narodilo dieťatko s rázštepom (zistili sme až po pôrode), a čo chodíme teraz na vyšetrenia, predoperačné, kontroly a usg orgánov, aby vylúčili syndrómy, až sa mi chce vracať pred každou kontrolou, a už len sledujem, či nemá nejaké znaky genetickej poruchy, malú hlavu a pod..tiež som uvažovala nad nejakou terapiou :D

aj47456
autor
21. feb 2025

@vladi4444 ďakujem. Až som sama prekvapená, že som sa tu stretla s pochopením. 🙂 Drzim palce, musime to asi my- mamy nejak zo seba casom dostat a zvolnit. 🙂

adri97
23. feb 2025

@aj47456 mne sa práveže na predčasniatko zdá byť šikovný ☺️ v okolí sú deti po termíne, ktoré nevedeli to, čo váš synček😊 nebojte sa, veď je ešte maličký. Ani ako škôlkar nebude stále reagovať na meno😁

leidin
5. mar 2025

Je taky vtip, ze dieta sa ozve prvy krat ako dajme tomu 7 rocne, jeho prve slova: Kde je kecup? A vsetci coooo on vie rozpravat? A preco si sa neozval skor? Bol kecup. To je asi jediny vtip ktory si pamatam a celkom popisuje v niecom moj zivot tak mozno tiez on je trocha mimo ze co riesite cize ste vlsstne na jednej vlne 🙂 Moja dcera najprv neotacala sa, teraz sleduje. Ja si tak hovorim, ze nie je to akoze ja pozeram, co ona, ale ona je vo vztahu so mnou a reaguje na to okolie. Ked som ju zacala sledovat v postielke aj ked nic nerobila tak zacala plakat ako som odisla. Ono sa prisposobi rodinnemu systemu a tiez chvilu nemusi vediet co riesite a potrebuje pochopit vas.

aj47456
autor
12. máj 2025

No, takze pisem po 2m. Maly sa uplne otaca ked ho oslovim, ukazuje prstekom na veci/svetielka. Hra sa s detmi na babybalance, dokonca aj par veci vie pomenovat- nasho psa, strom. Najlepsie mu ide vrieskat NENE a zacal znovu davat papa ludom. Ja som sa ukludnila a tesime sa zo zivota. Citim taky pokoj na dusi po narocnom roku, ktory sme mali.

Strana
z2