Prečo dieťa nereaguje na meno?
Mamicky, mam byt znepokojena?
Moj maly reagoval od 4m na meno. Potom sme si vsimli, ze reaguje na intonaciu a ci Misko alebo Jozko, otocil sa a usmial.
Teraz bude mat 9m. Stvornozkuje, stoji, len….. mozem nanho hovorit meno 10x, kasle na mna. Neotoci sa. Na ludi reaguje- usmeje sa na predavacky, ked pride tatinko domov, tak vsetko necha tak a uplne sa usmieva, natriasa a pyta na ruky. Vie dat papa, ocny kontakt ako kedy, ked nieco robi, tak na mna kukat nebude. Inak ma, ked lezi v kociku a nieco mu rozpravam alebo ked sa kupe, tak pozera na mna. Na cudzich uz aj zacal plakat ked sa prilis rychlo prihovorili/priblizili. Bavia ho take hry ako kuk a ked niekoho dlhsie nevidel, napr krsta, a pridu k nemu ked napr pije- tak az prestane pit a uplne pozera a usmieva sa.
Len ma trapi, ze nereaguje na meno. Radsej sa otoci a hlada, kde by sa postavil a ide trhat zaluzie alebo predlzovacku od akvarka.
Placem kvoli tomu menu, aby nebol autista. Ako ste to malo vy? Ci je to v norme? Zanedbala som nieco? Nevie ako sa vola? Ak prehanam, vycistite mi kludne zaludok. Asi to potrebujem.
Je taky vtip, ze dieta sa ozve prvy krat ako dajme tomu 7 rocne, jeho prve slova: Kde je kecup? A vsetci coooo on vie rozpravat? A preco si sa neozval skor? Bol kecup. To je asi jediny vtip ktory si pamatam a celkom popisuje v niecom moj zivot tak mozno tiez on je trocha mimo ze co riesite cize ste vlsstne na jednej vlne 🙂 Moja dcera najprv neotacala sa, teraz sleduje. Ja si tak hovorim, ze nie je to akoze ja pozeram, co ona, ale ona je vo vztahu so mnou a reaguje na to okolie. Ked som ju zacala sledovat v postielke aj ked nic nerobila tak zacala plakat ako som odisla. Ono sa prisposobi rodinnemu systemu a tiez chvilu nemusi vediet co riesite a potrebuje pochopit vas.
No, takze pisem po 2m. Maly sa uplne otaca ked ho oslovim, ukazuje prstekom na veci/svetielka. Hra sa s detmi na babybalance, dokonca aj par veci vie pomenovat- nasho psa, strom. Najlepsie mu ide vrieskat NENE a zacal znovu davat papa ludom. Ja som sa ukludnila a tesime sa zo zivota. Citim taky pokoj na dusi po narocnom roku, ktory sme mali.

Ahoj, ja ti len chcem napísať, že ťa úplne chápem. Mne sa narodilo dieťatko s rázštepom (zistili sme až po pôrode), a čo chodíme teraz na vyšetrenia, predoperačné, kontroly a usg orgánov, aby vylúčili syndrómy, až sa mi chce vracať pred každou kontrolou, a už len sledujem, či nemá nejaké znaky genetickej poruchy, malú hlavu a pod..tiež som uvažovala nad nejakou terapiou :D