Prečo ignorujeme dôležitosť hygieny u detí?
Rozčúlila som sa dnes až tak, že som si založila profil na tomto fóre po tom, ako mi manžel povedal, že mu je trápne sa o tom baviť s ľuďmi…
Počula som od svojich kolegov a od par známych, že tento problém riešili so svojim synom. Mňa rodičia o osobnej hygiene učili a hovorili ako sa veci majú. Príde mi nepochopitelné, že pomaly každá matka kašle na výchovu dieťaťa v tomto smere a neučia deti a predovšetkým chlapcov o osobnej hygiene. A namiesto toho, aby ste zobrali dieťa k urologóvi, tak to beriete ako “ je to jeho vec “
Ako to vnímate vy? Učíte to vôbec svoje deti? Takto by sa malo dieťa vychovať a naučiť tento postup pri močení:
Stiahnuť dole predkožku
Začať močiť
Po vymočení stlačiť úd, aby sa posledné kvapky moču odstránili
Zobrať kúsok toaletného papieru a utrieť žaluď
Prečo tento postup svoje deti neučite už v útlom veku a potom riešite u urológa zúženú predkožku / zháňate švajčiarsky krém / menší nárez predkožky - čiastočnú obriezku - celkovú obriezku…
Rovnako ich neučíte, že sa táto časť dôkladne umýva v sprche, podotýkam dôkladne pri každom umytí. Veď aj keď Váš syn pôjde za nejakou dievčinou, tak si myslíte, že sa jej to bude páčiť a voniať?
Potom sa Vaše deti dostanú do veku puberťáka a maju tam smegmu, smrdí to a tvorí zápaly, ktoré vedú ku fimóze…
@emmaschytte no pravdaže neučím, som rada, že si to sem napísala a poučila ma o tomto všetkom. Keby nebolo MK, mám doma smraďochov 👍
A teba sa tento problém ako dotyka? Ma tvoj manžel problémy s hygienou?
A ešte by som doplnila - UMYŤ RUKY. S kamošmi sme si robili prieskum, keď sme chodili na party, by ste neverili, koľko mužov si neumýva ruky po použití wc! Určite treba šíriť osvetu, pediatri, čo sa ich neopytame, to nepovedia a matky o tejto téme moc nevedia a mnohí ockvia bohužiaľ stále nechávajú všetko len na svoje zeny (našťastie toto sa aspoň v mojej bubline meni🙏🙏)
@aislin4 presne tak…je to hroza, v zahranici bezna vec to ucit deti, ale tu asi nie

Zalozit si MK profil koli vykriku do tmy o predkožkach , Lebo manzelovi je trapne sa o tom bavit pred ludmi . . Zaujimava potreba . 😀Tak snad sa ti ulavilo .