icon

Prečo má dieťa iné farby očí ako rodičia?

11. máj 2025

Ahojte moja otázka znie ja ako matka mám zelene oci s malou hnedou škvrnou priateľ ma modré oci také modrozelene ale prevláda modrá. Syn ma zelenohnede. Ako je to možné ?

Strana
z2
deninka233
13. máj 2025

Mojej mamy rodičia mali obaja hnedé oči, dcéra (moja mama) má modré. Ja mám prenikavo modré oči (po otcovi, ten po dedovi), manžel hnedé, až skoro čierne. Staršie dieťa má po otcovi skoro čierne oči, mladší má… chvíľka napätia…. zelenohnedé, bahnové.

kikusenka1
13. máj 2025

My máme s mužom hnedozelene oči obaja a naše dieťa má krásne modré oči...😂

sorciera24
13. máj 2025

My sme tiež rarity,kde sa u deti prebili iné farby s najnižším percentom, sme s mužom obaja zelenooki a jeden syn má hnedé oči a druhy syn modré

jana_eyre_2
13. máj 2025
@andreatytler

@biba_18 Aha, akoze dedko dal modrooky gen na syna ale u neho sa neprajavil a ten syn ho posunul dalej na svojho syna u ktoreho sa prejavil. Ale to nie je dedkov gen, ktory sedel nevyuzity v otcovom tele a potom sa presunul na vnuka. To je vzdy otcov gen. Toto ja vravim ze je blbost. Vnuk nemoze zdedit farbu oci po dedkovi ani po ziadnom inom davnom predkovi. Moze to zdedit len po svojich rodicoch.

@andreatytler ale sice gény dostávaš priamo len od rodičov, nesú v sebe informácie, ktoré pochádzajú aj od starých rodičov, prastarých rodičov a tak ďalej.. Preto sa môže stať, že niekto vyzerá ako svoj dedko alebo má rovnaký talent ako stará mama, je to tak aj s očami..

zuzki1
13. máj 2025

My tiež - muž hnede a ja zelené - a obe deti modrooké

anjelikdianka
13. máj 2025

Máme 4 deti.Ja aj manžel máme hnedé oči.Prvý syn má krásné modré oči.Staršia dcéra hnedé.Dvojičky majú dcérka hnedé synček také hnedozelené.

hrasocek12
14. máj 2025

Ja mám modrozlaté,muž má žltozelené a dcéra má sivožlté 😅😅 logiku v tom nehľadaj 😅

Strana
z2