icon

Prečo plače 7-mesačné dieťa? Hľadáme príčinu!

3. júl 2024

Ahojte som prvorodička a moje dieťa v kuse place.
Ma 7 mesiacov/ doteraz bola taký malý smejko a posledných pár dni v kuse place, v kuse chce byt na mne na rukách. Plazi sa aj otáča no nejak nič ju nezaujima len ja a ruky. Stačí že odídem do kuchyne - katastrofa. Dnes bola somnou aj na wc. Bojim sa či ju niečo neboli či nie je chorá? Ako by som zistila či ju neboli hrdielko? Skúšala som jej zasvietiť do pusy no nevidím tam dobre, je kojena a papa dobre. Citim sa ako keby som ju týrala v kuse rev :/

domireb
3. júl 2024

S najvacsou pravdepodobnosťou jej nic ine nez to, ze ked ta strati z dohladu, tak za tebou place. Male deti nechapu tomu,ze si len odisla vedla,myslia si, ze mama uz nie je, mama zmizla, tak place. To prejde
Pri separacnej uzkosti je dieta casto nezlozitelne z ruk.

nairia
3. júl 2024

vyzera to na separacnu uzkost. okolo 8m zvykne byt ta prva vlna. spi dobre?

autor
3. júl 2024

@nairia ako dobre neviem. Cez den je to boj- ale to od začiatku. V noci spala lepsie- teraz je hore každú hodinu a aj menej- a v kuse sa dojčí.

pukina
3. júl 2024

separacna uzkost a s najvacsou pravdepodobnostou to bude aj 8-10m regresia, u niektorych deti pride skor. Je to len dalsie narocnejsie obdobie, ale to prejde, chce to len trpezlivost

3petka
3. júl 2024

Ak by ju bolelo hrdlo tak ti nepapa. Nie sú to zuby?

lucia13022023
3. júl 2024

Bud separacna alebo zuby. Ja mam teraz to isté, len s tým ze mi dieťa chodí a kričí po mne mama s takým revom, že si fakt myslím ze susedia si myslia ze ho tyram. A to sa vzdialim na sekundu. Separacnu sme už mali a toto je o dosť horsie, lebo ma aj príznaky zubov 🙈 prejde to ale

nairia
4. júl 2024

hm, to caste nocne budenie k tomu vyzera na regresiu. ach, drzim palce a pevne nervy, nech to rychlo prejde. 🙏

autor
4. júl 2024

@nairia čo znamená tá regresia? Že potrebuje menej spánku- nemám ju už ukladať na 3 spánky? Len na dva alebo to nemá suvis?

nairia
4. júl 2024

spankove regresie prichadzaju v urcitych fazach a suvisia s dozrievanim nervovej sustavy. niekde sa to uvadza aj ako rastovy spurt. moze suvisiet aj s prechodom na menej spankov, ale mozno aj nemusi... casto byva pricinou aj ziskavanie novych zrucnosti (hlavicka srotuje nadobudnute poznatky). na prsniku sa upokojuju, s tou separackou to ma suvis urcite- potrebuju mamu. trva to zvycajne par tyzdnov..tak uvadzaju mudre knihy.