icon

Prečo sa 7-mesačné dieťa nepretáča na bruško?

sendy1993
24. feb 2025

Ahojte mate s tým skúsenosti?
Môj 7 mesačný synček sa sám nepretoci na bruško keď mu pomôžem tak áno ale sám ešte nie..z bruška na chrbát sa sem tam pretoci ale velmi málo

pribinak
24. feb 2025

@sendy1993 pediater hovorí čo? 7 mesačne dieťa by už toto malo zvládnuť

kacena4
24. feb 2025

a ako mu "pomahas"?? lebo spravne pretacanie na brusko je tak ze dieta dvihne nohy polozi ich bokom a prekoprcne sa na bok a cez ruku na brusko

sendy1993
autor
24. feb 2025

On sa dá na bok prehodí nôzku ale rúčky ma vkuse v ústach a nevie si pomôcť rukami ja mu len pridrzim zadoček tak ako tak sa pretoci

sendy1993
autor
24. feb 2025

@pribinak tento týždeň mame poradňu tak som zvedava co povie

lucia13022023
24. feb 2025

Určite riešiť s dr a fyzio.

miskamisiq
24. feb 2025

@sendy1993 ja osobne odporúčam fyzio, kde ak je babo v poriadku, čo sa týka svalstva tak Vám ukáže ako s ním pracovať 🙂 my sme nikdy nemali žiadne cviky ale fyzio mi ukazovala ako s ním pracovať a pomôcť mu. Všetko fungovalo na 100% a malý to v priebehu pár dní dokázal sám.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
24. feb 2025

dieťa má 7 mesiacov a lekárka doteraz tento problém ešte neriešila?
to je zvláštna lekárka...

milanemila
24. feb 2025

Ma slaby core, na pretocenie nepotrebuje ruky ale brusne svaly. Nechodila si s nim na ziadne baby cvicenie ani nic, kde by ti ukazali cviky na podporu spravneho psychomotorickeho vyvinu? Urcite ako sa pise vyssie smer fyzio.
Moj mladsi mal aj diastazu, takze sme od uplneho babatka cvicili, aby sa mu to hlavne stiahlo a mal dostatocne silne brusko a nezaostaval v dalsom vyvoji a teda sa mu vdaka tomu darilo plnit jednotlive milniky vtedy kedy mal. Brusne svaly bude potrebovat pri vsetkom aj pri sadani sa z bocneho sedu aj pri stvornozkovani a neskor pri chodeni, treba na tom urcite zamakat.

svetlonos
24. feb 2025

@sendy1993
vues ako sa otočil náš malý prvý? Lezal na zemi na deke. Na lampu s tým ohybný ramenom som zavesila balón a on do neho kopal a chytal ho. Bol tak vysoko ze musel vydať námahu trosku aby sa ho dotkol ci rokami ci nohami 🙂 Hneď ten prvý deň sa pri tejto hre pretečie z chrbata nabrucho.

euka210
24. feb 2025

@sendy1993 dobre robis, pomaha sa tak, ze nozku podrxis. Je na posteli ci zemi? Ma byt na zemi. Motivacne drz hracku, aby ruky natahoval za nou a pretocil sa.

andrejkap123
25. feb 2025

Mam pol rocnu o 3 tyzdne narodenu. Otaca sa od 4,5 mesiaca aktivne na obe strane cize v podstate pred 4m korigovane. Teraz ma pol roka a pivotuje perfektne (otacanie okolo vlastnej osi), a zacina robit prve naznaky plazenia a pretacat sa naspat z bruska na chrbatik. To je len moja skusenost ALE kazde dieta je iné. Co chcem ale povedat je, ze 7 mesacne dieta ked sa nevie pretocit tak by som to urcite uz davno riesila u fyzio. Mozno ma problem typu: slaby svalovy tonus, silny svalovy tonus, torticollis… (toto je priklad z dietat stare ako moje, skoro kazde malo nejaky problem ked sa este v takom veku nepretacalo. No cim skor doktor.

andrejkap123
25. feb 2025

@andrejkap123 o 3 tyzdne skor narodenu

sendy1993
autor
25. feb 2025

Dúfam že bude v poriadku už dlhšie to s nim skúšame hračkou motivovať ale jeho momentálne nič nezaujima len ruky v ústach už sa mu tlaci druhý zub a je dosť nespokojný..cvičíme na zemi mame tie puzzle penove ..keď je na brusku tak len trepe nohami a nič

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
sendy1993
autor
25. feb 2025

@monsterablue tento týždeň mame poradňu u Dr a určite to budem riešiť

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
sendy1993
autor
25. feb 2025

@monsterablue ved to som zvedavá co povie majú zastaralé názory ale tak uvidíme