Prečo sa dieťa prestáva pýtať na cikanie?
Dobrý deň mamičky prosím vás nemá niekto skúsenosť s tým že dcera je odpliekovana od roka a pól krásne chodila cikat do nočnika už od začiatku začala sa aj pekne pýtať teraz má dva roky a pýtať sa prestala jednoducho sa pocika keď sa neopytam či jej netreba ísť cikat ja už neviem čo s tým dohováranie nič neplatí povie kde sa má chodiť cikat ale neurobí to a takto sa mi aj pokakava sem tam sa kakat popyta nemáte niekto s tým skúsenosť neviete mi poradiť čo už mám robiť ďakujem a prajem vám pekný večer
@michaela789 nie vôbec žiadna zmena nenastala
Nemali ste nedávno nejakú chorobu, nestala sa jej nehoda za ktorú ste ju potrestali, neboli ste na nejakej náročnej návšteve, nebol niekto u vás v tom čase, ako sa prestala pýtať?
@drianaa nie to vôbec teraz mesiac do zadu mala zápal močových ciest ale robila to už aj pred tým keď som ju odplienkovala pýtala sa krásne len s kakanim mala problém a za 2-3 mesiace sa prestala pýtať a trvá do teraz
Napríklad dnes ráno sa dokonca sama išla vycikat na nočník do kupelky a potom už cely deň nič keď som sa neopytala tak sa pocikala
@viktoria1271 ono keď mala 1,5 roka, bola dosť maličká, možno to bolo aj celkom priskoro. Že sa naučila pýtať, lebo sa tešila, že to už vie, ak ste ju za to chválili alebo tlieskali, tak ju to viacej bavilo a potom za tie 2-3 mesiace, ako píšeš, to už pre ňu nebolo také zaujímavé. Ale ak sa vyciká a vykaká, keď sa opýtaš, pokiaľ tam nie je vyslovene odmietanie nočníka, nevracala by som plienku. Nedohovárať, nekritizovať, vydržať, pochváliť keď sa vypýta sama, neutrálne po nehode pripomenúť, že je tam aj nočník na cikanie, a keď sa vypýta skôr, nemusíte sa prezliekať a podobne. Hlavne bez nátlaku, aby si nevytvorili ešte blok
@viktoria1271 Tiez si myslim ze sa na zaciatu pytala, lebo ju to bavilo ako hra, ale po case ju to presalo bavit.
Nikdy nemala skutocny zaujem sa odplienkovat, taky ze uz nechce plienku a nechce byt pocikana. To ze detom zacne vadit ked su pocikani je jeden zo znakov pripravenosti na nocnik.
Nic by som neriesila. Pravidelne by som sa jej pytala. Ono to nebude trvat dlho a na ten nocnik dospeje. Mozno pol roka, mozno menej.
@viktoria1271 treba ju davat pravidelne cikat, nerobit okolo toho velke halo. Obcas pri probléme so stolicou a na nejake obdobie "prerusi" aj pytanie na cikanie, este je mala aby to chapala.

Nenastala nejaká zmena? Nový súrodenec, presťahovanie do vlastnej izby? Už som počula že niektoré deti takto vzdorujú a búria sa.