Pretáčanie dieťaťa v 5. mesiaci
12. apr 2025
Ahojte malý sa mi začal pretáčať ale iba na ľavú stranu je to v poriadku? 😄 24.4 bude mat 6 mesiacov...
Aj mne sa asi mesiac tocila len na jednu stranu, tak sme motivovali a aj sami pomahali tocit aj na druhu stranu... asi mesiac to trvalo
@viktoria1751 ak sa točí viac ako 2 týždne len na jednu stranu je potrebné ísť na fyzio 🙂 môže mať potom problém pri prevencii jednej strany vw všetkom a je lepšie to podchytiť čím skôr aby sa dieťaťu neoslavila druhá strana lebo bude dlho trvať dokým začne stvrtnozkovat a chodiť a tak ďalej 🙂
@viktoria1751 aj naša sa najprv točila len na jednu stranu,podľa mňa to chce len čas 🤷
A ako 8 mesačná začala sama sediet aj štvornožkovat..nemám pocit že by jej uškodilo za sa chvíľku otacala len na jednu stranu

Podľa mna úplne v poriadku..skús ho na druhu stranu namotivovat loptičkou/hrackou, aby si to trénoval a mala si pokoj, že vie obe strany, ale aj moja dcerka preferovala len jednu stranu..tak som to na tu druhu s nou trochu trénovala a inak mala vývoj v poriadku..v 7 mes si sama sadla, o týždeň začala stvornozkovavat a pred rokom začala chodiť..tiež som to riešila a panikarila, že sa otáča len na jednu, ale neodpozorovala som, že by to malo na niečo negatívny vplyv