icon

Pretáčanie dieťaťa v 5. mesiaci

viktoria1751
12. apr 2025

Ahojte malý sa mi začal pretáčať ale iba na ľavú stranu je to v poriadku? 😄 24.4 bude mat 6 mesiacov...

pl2y
12. apr 2025

Podľa mna úplne v poriadku..skús ho na druhu stranu namotivovat loptičkou/hrackou, aby si to trénoval a mala si pokoj, že vie obe strany, ale aj moja dcerka preferovala len jednu stranu..tak som to na tu druhu s nou trochu trénovala a inak mala vývoj v poriadku..v 7 mes si sama sadla, o týždeň začala stvornozkovavat a pred rokom začala chodiť..tiež som to riešila a panikarila, že sa otáča len na jednu, ale neodpozorovala som, že by to malo na niečo negatívny vplyv

kitycat
12. apr 2025

Aj mne sa asi mesiac tocila len na jednu stranu, tak sme motivovali a aj sami pomahali tocit aj na druhu stranu... asi mesiac to trvalo

mullerova46
12. apr 2025

@viktoria1751 ak sa točí viac ako 2 týždne len na jednu stranu je potrebné ísť na fyzio 🙂 môže mať potom problém pri prevencii jednej strany vw všetkom a je lepšie to podchytiť čím skôr aby sa dieťaťu neoslavila druhá strana lebo bude dlho trvať dokým začne stvrtnozkovat a chodiť a tak ďalej 🙂

radacak
13. apr 2025

@viktoria1751 aj naša sa najprv točila len na jednu stranu,podľa mňa to chce len čas 🤷
A ako 8 mesačná začala sama sediet aj štvornožkovat..nemám pocit že by jej uškodilo za sa chvíľku otacala len na jednu stranu