Priateľ a ja máme odlišné názory na uverejňovanie fotiek bábätka na sociálnych sieťach
Ahojte s priateľom čakáme bábätko a teda máme dosť odlišné názory na jednu vec. Ja som hneď povedala že bábätko nechcem pridávať na sociálne sieťe že keď porodím dám len tu tabuľku ktorú dávajú do postieľky a to je všetko ale priateľ hovorí že zo veľmi prežívam že nejsme žiadne celebrity aby sme toto robili že on by sa chcel pochváliť. Ale ja nechcem aj z toho dôvodu že nemáme dobrý vzťah s jeho rodinou a celkovo neprajem si aby čumeli na bábätko oni keď doteraz nás nechceli a vadí mi to aj z toho dôvodu že dieťa neni na ukazovanie a nechcem aby bolo vystavené hneď na sociálne sieťe prste podľa mňa sa to nehodí ale priateľ stále že mi šibe. Čo si myslite ako to mám už priateľovi vysvetlit aby potom bábo nikam nevešal lebo bojím sa že on to urobí aj keď sa mi to nepáči
@kitycat rozmyslam, ako to robili rodicia, ked neboli socialne siete. Ci sa vobec da tesit z dietata aj bez toho, aby sa jeho fotografie vesali do nemoty na socialne siete. Ako sa moze mstit rodine? Ved ho uvidia, ked ho k nim zoberie na navstevu, nie? Alebo ho budu naveky skryvat?
tak ako ty si nezelas nedavat tak on si zela davat fotky? si snad viac ako on? to ze ty nevychadzas s jeho rodinou neznamena ze nemaju pravo vidiet aj ich clena rodiny .. to dieta je tvoje len na 50% druha polovica je otca... takze hladajte kompromis a dajte fotku len raz za cas .. ver mi ze aj tak 95% ludi ti fotku lajkne i tak len z nudy ci z ucty ale inak ich vase dieta nezaujima.. pre cudzich ludi je to len dieta ... a nepokakaju sa z neho .. ale muzovi to spravi radost tak co ? urob mu ju
@elizabet173 predpokladam ze chudak muz ma aj zakazane navstevy s rodinou a s dietatom moze len za sprivodu a povolenia manzelky
😀
@limetka69 ona predsa dieta nechce skryvat, iba nechce jeho foto davat na net. Keby tam tu rodinu nespomenula, reagujes rovnako? Celebrity naopak pchaju svoje deti kde sa da. Preco by jej muz musel traposit? Ved ona suhlasi s tym, aby mal na nete foto, kde drobcovi nebude vidiet tvaricka. Traposia naopak vsetci, ktori su bez seba z toho, ak zabudnu dat na net foto z kazdej kavy s kamaratmi, z kazdeho vyletu.
@syslik81 nemyslim si, ze by sa tam manzelka hrnula, ak jej rodina ublizila. Tiez by si asi neletela k niekomu, kto ta napr.do rodiny nechce. Je tu takych tem viac, tam ale radis prerusit kontakty, ci?
@elizabet173 nie neradim o preruseni kontaktov... ako pisem ma muz a jeho rodina rovnaky narok na dieta ako zena a zenina a to ze zena ma problem je jej vec a nemalo by to mat vplyv na dieta ... ani moja mama nemala rada babku no vzdy sme tam chodili s otcoma mali sme s nou (babkou) skvely vztah ...
@pupavka89 ja som z toho dovodu blokla jednu mladu maminu, lebo denne niekolko foto mi islo totalne na nervy a to deti milujem
Vsak nech sa odfoti normalne a dietatu zaciernite tvar 😃
U nas to bolo opacne. Ja mam ucet na FB, moj muz nie je aktivny na ziadnej socialnej sieti a nezela si, aby som takto verejne zdielala fotky nasho syna. Ja to zas uplne akceptujem. Mam zverejnenu jednu fotku, na ktorej som ja a vidno, ze drzim v naruci babetko - tomu je vidno len cast hlavicky, tvaricku vobec.
Synove fotky posielam rodicom a priatelom v sukromnych spravach. Keby mi chcel zakazat toto, tak s tym by som problem mala.
Ja sa tiez rada pochvalim svojim dietatom, ale viem, ze tieto fotky naozaj zaujimaju starych rodicov a par priatelov a na to mi bohato postacuju maily a sukromne konverzacie.
Ja nechcem byt zlá ale vážne toto riešite ? Či dať foto na sociálnu sieť ? 🤷♀️Táto doba je naozaj zvláštna 🤔 buďte radi, že čakáte zdravé babatko a nie riešite hlúposti
My sme sa dohodli, ze i ked si mala este nevie povedat, budeme respektovat jej sukromie. Mne by sa ako dospelej tiez nepacilo, ak by som nachadzala svoje foto z detskeho veku kade tade po internete. Jej foto preto nezverejnujeme.
malo byt otcov, cize otca dietata.
Pridávaj take fotky aby bábätku nebolo vidno do tváričky 🤷🏼♀️ Ja na insta iba tak pridávam a na FB vôbec nemám žiadne fotky, max. na narodeniny, Vianoce pridáme spoločnú fotku do príbehu na jeden deň
Tvoj frajer má pravdu...že ti šibe....len ho citujem 😝
@majamat Ale je to aj jeho dieťa, teda ak má úzkostlivú frajerku, tak jednu fotku s dieťaťom si hádam otecko spraviť môže, či sa mýlim?
Ja nevidím absolútne nijaký dôvod vešať dieťa na net. Kto chce moje dieťa vidieť, nech si nájde čas na návštevu, v tejto korona dobe teda telefonát, správu, videohovor a podobne. Potom ukážem, pošlem foto, video, čokoľvek. Ale nech je to aj trošku "zaslúžené". Kto nemá záujem sa s nami nijako kontaktovať, nemá dôvod vidieť moje deti 😀 takže ja súhlasím s autorkou.
O 3.. 2...1... tupé komentáre žien, aká si precitlivelá a čo riešiš. Súhlasím s tebou, ale je to dieťatko vás oboch, snažila by som sa nájsť kompromis
@nely1704 Nie je to jej dieťa, ale ich dieťa.
a ty si fakt myslis, ze niekto bude cumakovat na tvoje decko? Tebe nejde o bezpečnost svojho decka, ale o to, ze mas pocit, ze tym potrestas rodinu svojho frajera.
Nebola by som si ista, ze socialne siete su az taka neskodna vec a ludi na nich zaujimaju len celebrity. Tento nazor zvacsa maju len ti, ktori sa nestretli aj s druhou strankou sieti.
@anonym vas problem sa da riesit dohodou. Aj nejaka znamejsia osobka raz pisala, ze na internet pridava fotky svojho babatka, kde mu zasadne nie je vidiet do tvare. Niekde sa da dalej nastavit aj okruh ludi, ktori si vedia konkretne fotky pozriet a pod.
@elizabet173 nez boli socialne siete boli fotoaparaty a fotky a nosili sa albumy a ukazovalo sa. Otec dietata si predsa moze dat jednu peknu fotku svojho potomka na svoju sovialnu siet. Podla nej nie je dieta na ukazovanie tak asi ho len bude doma ukryvat pod dekou 🙄
@kitycat myslim ze s jednou fotkou by problem nebol a fotky sa nedavali tam, kde si ich moze pozriet kto chce a kedy chce, ale len blizkej rodine a kamaratom. Uprimne, nechcela by sim byt dietatom, ktoreho desiatky fotografii moze vidiet kto chce a pouzit ich na co chce
U nás to bolo naopak, muž nechcel dávať fotky malej na sociálne siete, a ja som jeho názor rešpektovala. Občas ale niečo pridám (ale bez toho, aby bolo malej vidno detailne do tváre). Nejde o to, či je človek celebrita - tie sa práveže pretŕčaju väčšinou. Ide hlavne o to, že deti majú právo na súkromie a možno im bude o pár rokov vadiť, že ich fotky sú všade vycapene... Ja mám veľa známych, ktorí fotky deti vôbec nedávajú na sociálne siete a ich život nie je o nič ukrátený...
@elizabet173 ale tie dnesne deti sa rodia do sveta mediálneho... Nebude pre nich divne ze ich foto ma ich mama na FB je to to iste ako nase foto vidime v albume. Ide o to ze autorka pise, ze nechce otcovi povolit fotku na soc. siet vsetky babatka su takmer rovnake neviem preco treba zakryvat tvaricku ako tu podaktore pisu vsak sa chce pochvalit, ze je otec
Na tvojom mieste by som s ním hodila reč presne tak, že jedna vec je pochváliť sa narodením dieťaťa ale neukázať tváričku a druha vec je posielať fotky rodine. Že súhlasíš aby videli fotku dieťaťa ale nie aby fotku dieťaťa vycapil na sociálne siete aj s tváričkou. Každý kto z jeho priateľov bude chcieť jeho dieťa vidieť môže fotku dostať v sprave. Že na sociálnych sieťach sú rôzny uchylovia ktorí sa odbavuju na fotkách deti a preto nechceš dieťa vycapit na siete. Toto hádam pochopí.
@kitycat Presne tak...."zakryť tváričku" .....už fakt nechápem tento dnešný svet a premotivované mladé mlatky....je to jeho otec a chce sa pochváliť potomkom...ked mu zakryje tvár, tak čím sa pochváli? Zrejme nohou a rukou...Už sa tu písalo niečo, ale tiež ma ako prvé napadlo, že jeho rodina ju neznáša, tak má potrebu sa mstiť cez dieťa....
@kitycat nie kazdy je na socialnych sietach, nie kazdy ma potrebu zdielat svoje sukromie, aj ked ta to asi prekvapi