Priberá moje 9-mesačné dieťa dostatočne?
Ahoj, malinká sa narodila a mala 4300g. Za celú dobu čo bola dojčené preberala pomenej, stále to pretrváva. Má 9 mesiacov a váži 7100g. Lekárka na poslednej poradni nevravela nič, no mne sa to zdá veľmi málo keď väčšina ,,rovesníčok,, má už cez 9kg. Je dojčená, papá okrem dojčenia 3-4 jedlá podľa toho koľko spí. Mali ste to niektorá podobne s deťmi? Je treba to nejako riešiť?
Môj syn mal v roku ledv ledva 8,5 kg. Ale už dávno sám chodil, behal.
Veď váha nie je jediný ukazovateľ že dieťa prospieva. Najmä ak je pohyblivá tak nemôžeš očakávať že bude maly tucko.
Jejda, od 9 mesačného dieťaťa chceš, aby vážilo 9kg? 🫣 Prečo? Prečo sa tak nezmyselne porovnavas? Mas svoje dieťa porovnávať s nim samym, čiže ci priberá v nejakej rozumnej krivke, ci nechudne...
Mimochodom moje 1r2mes dieťa váži 9,5kg a to je podľa mna absolútne primerana vaha...
Tu mas orientačnú tabuľku, co je ešte v norme... Čiže aj Vašich 7kg je ok
https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-diet...
Rak sa viac hybe preto menej pribera, dcera ma rok a 7890g 😂. Dr. tvrdi že je v norme.
Syn sa narodil 4 kilovy a v roku mal nieco malo cez 8 kil. Chodili sme na poradne, doktorka zhodnotila, ze by sice mohol mat viac, ale stale je v norme. Pokial je zivy, nie apaticky, cika, kaka a nema nejake problemy, tak ze to riesit nebude. Uz ma 8 rokov a stale je na spodnej hranici s vahou. 2x sme boli aj na odbere krvi, vzdy vsetky vysledky vysli ok.
Dcera ma pol roka a je zas opacny extrem - vazi takmer tolko, co syn v roku 🤷♀️
dcera kamosky mala v roku 7,5kg, zachytila som aj deticky, co mali 7kg.

Syn bol vzdy na spodnej hranici s vahou vzhladom na vek a vysku, nikdy sme to neriesili pediatricka povedala ze nema byt po kom masivny ja aj manzel sme boli chudy...teraz ma 10 a uz konecne mu nie je vidiet rebra