icon

Priveľmi pozorujem svoje bábätko

20. okt 2022

Zdravím,
Mám 2 mesačné bábätko a priveľmi ho pozorujem. A bojim sa o ňu. Bojím sa aby bola psychicky zdravá. Stále myslím, aby nemala autizmus. Neviem prečo mám tieto myšlienky. Keď mala 6 týždňov úplne som bola hotová z toho, že sa ešte neusmieva. Teraz zase, že ma nevníma, stále sa na niečo zahľadí. Pritom je určite v poriadku, len mňa otravujú tieto myšlienky. Neviem ako ich zahnať. Mám 41 rokov a uz som vychovala 2 deti, už sú dospelé. Pri nich som nebola takáto nenormálna.

luccija
20. okt 2022

Vela informacii je niekedy na skodu😆
Asi si aj unavena, malo spanku, zmeny mozu to byt take uzkosti, obsedantne myslienky.Uzivaj si malicku urcite bude zdrava zahanaj zle myslienky niecim peknym.

marianarem
20. okt 2022

Kedysi sa o autizme tolko nehovorilo a matky nan proste nemysleli. Ked sa dieta zdarne narodilo a nebolo na nom vidiet ziadne postihnutie, tak uz bolo povazovane za zdrave. Teraz je z autizmu postrach matiek, lebo sa zda, akoby bol vsade, po narodeni ho nevidiet a do isteho veku sa neda nijako otestovat. Navyse medzi prejavy patria veci, ktore robi vacsina babatiek a aj vela deti okolo roku-roku a pol. Aj niektore moje kamosky sa takto bali ako ty. A aj tu na MK je kazdu chvilu prispevok nejakej mamicky, ktora sa toho boji. Pravdepodobnost je ale stale mala.

autor
20. okt 2022

@marianarem ďakujem

autor
20. okt 2022

@luccija ďakujem

aknamorka22
20. okt 2022

Skús sa sústrediť na prítomnosť a nemyslieť na budúcnosť. Ak už dve deti máš, určite sama vieš ako rýchlo letí čas. Takéto malé bábätko už nikdy nebude, už bude len väčšie 🙂 chces sa za rok/dva pozrieť spätne a ľutovať, že si si toto krásne obdobie neužila? Ak nevieš filtrovať informácie z internetu, proste sa odpoj a ži pokojný život 🙂

luccija
20. okt 2022

Odkedy citam MK a vsetky tie gen. choroby, problemy cez tehotenstvo uz by som sa tiez bala.Ked som ja rodila pred 15 r.som sem nechodila a nemala tolko info.A si aj starsia mne sa zda, ze vekom som este uzkostnejsia.Drz sa

thereisabear
20. okt 2022

Aj tak na to najbližšie mesiace neprídeš, pokiaľ by tie príznaky neboli veľmi výrazné. Náš autista bol vysmiate bábätko, očný kontakt do istého veku dobrý, vôbec mi to ani nenapadlo, až po roku začal vybočovať...