Problém s dieťaťom, ktoré k nám chodí na návštevu
Baby chodí k nám syn kamarátky 8r. Poznáme sa roky. Beriem ho zo školy so synom 1x týždenne, alebo dnes po korčulovaní, sme prišli k nám. Ja s jeho mamou, kecáme v obývačke, deti sa hrajú v izbe behajú k nám do obývaku a kuchyne ked niečo potrebujú. Problém je, že syn kamarátky ma blbý zvyk chodiť do ostatnych izieb bytu bez dovolenia. Otvorí dvere do spalni, alebo pracovne, a prechádza sa tam. 1x sa hrali na schovávačku, a počujem ako manžel niečo vytoceny do biela nieco hulaka zvýšeným hlasom. Vyšlo z toho, že manžel spal v svojej spalni, a William tam chodil pozerať. Manžel mu rozospatý 2x povedal, že má isť preč, a keď prišiel 3x tak na neho nakričal, čo si to dovoľuje. Som si hovorila, že asi ako doma všade môže, tak to je náhoda, tak sme mu to vysvetlovali. Druhý krát som prisla po nieco do spálne, a on sa prechadza v mojej spálni. Bola som velmi nepríjemna, a zacala som sa ho pytat co tam robi, a nech okamzite odide. Synovi povedal, ze ide na WC, a isiel do mojej spalne. No a dnes zase, syn staval lego v detskej izbe, a ten jeho kamarat uz otvaral dvere do mojej pracovne, aby tam vosiel. Nahodou som ho videla ked som isla na wc, tak som po nom zacala krical co si dovoluje behat do mojej pracovne, nech okamzite vypadne. Jeho mama mala preslov, ale ona vsetko riesi s kludom, a on si vymyslel, ze mi nieco chce povedat- co je samozrejme klamstvo, pretoze vie, ze sme v obyvacke. Co s tym? Syn si s nim velmi rozumie, a je to zlaty chlapec. Ale mne bytostne vadi, ze mi lezie po byte 😠
@kittykat22 mojej kamoske sa toto zadarilo...ja oci po nej, ze to snad nemysli vazne....ze vsak sa pozri ked chces vidiet co je tan?
@hettinka 7ff zamkynat v dome, ked niekto nechape kde su hranice? a neho mamka na com fici? ked dovoli, aby opakovane prekracoval hranice
@kittykat22 nič by som nezamykala je to trapne, ak by som ho zase niekde nacapala prišla by som s ním do obývačky a povedala kamoske, že nech povie spionovi, že do izieb sa nechodí už si ho veľa x napomenula.Povedala by som to s úsmevom ako srandu, keď neni úplne pribrzdena ona aj on pochopia, ak nepomôže zamknúť vsetko.Chlapec je zvedavý a asi ešte nechápe čo je slušné je to nepríjemné mne synov spoluziak liezol do komody kde mám hodinky, zlato a ešte mi zamával, keď som naňho pozerala z terasy😅skoro ma porazilo.
Ja toto riesim tak, ze ked vsetci ku napr pridu (dcera s kamoskou/kamoskami), rovno im hovorim, ze hraju sa v jej izbe a dost. Nech si aj dcera dava pozor na kamosku. A veru nie raz som pocula, ako mala ju vratila, ze tam sa nechodi, to je mamina pracovna a bodka (ja svoju zamkynam, spalnu a druhu pracvonu nemusim, ale ak by neposluchli boli sa ze si ublizia, mam tam kadeco :D ) ... Su na navsteve, ak sa chcu hrat u nas, platia nejake pravidla, ak sa nechcu hrat uz moze sa ist domov (to si samozrejme myslim, nepoviem im to). Osobne nechapem, ako 8 rocny chalan moze neposluchnut ked vas otec spi v spalni a 2x ho z tade posle prec, ze tam nemoze ist.. vsetko s nim je v poriadku? :D mna by porazilo...
Tvoja kamoska to dost dobre znasa :D ja som iba raz povedala synovi znamej co tu bola, ze musi trosku pockat, kym bude na rada (kvoli trampoline, ale celkovo maly cely cas mal daaky problem s detmi) a urazeni sa teatralne zdvihli a odisli a viac neprisli.. a to nebol ani krik z mojej strany ani nejake kritizovanie ani nic :D
@simca06022011 nech sedia doma.Ja to neznášam u nás, keď boli synovi spolužiaci a skákali do bazéna x krát ich muž napomenul, že nech dávajú pozor skákali hlava nehlava bála som sa, že sa smyknu aj jeden spadol a spravila som krik až volal mame, že chce ísť domov no potrebujem, aby si hlavu rozbili sú to nepríjemné veci odtiaľ potial
@eliska13 no presne... toto tiez bolo tak ze 6 deti v trampoline, a viac sa ich tam uz nevpratalo... ale mame aj taku kamaratku co sa hocikedy rozreve, lebo nebo je modre a chce ist domov... uz som ich uplne prestala volat, to su ciste nervy a stres a mama ich potom pozera ako keby sme u nas doma deti tyrali alebo co :DDD A najlepsie, ze su to prave tie rodiny, u ktorych sme ani neboli, nezvyknu volat nikoho koho poznam, cize ani nevedia co to je taku bandu ustrazit, ako sa ich dieta srpava ked tam maminka nie je.. svet gombicka.
@simca06022011 to milujem čo deti posielajú kade tade a k nim nikto nemôže ísť, lebo....a mne v nedeľu volaj synov spolužiak či môže prísť poviem sme u babky a ešte ma drzosť sa spýtať kedy prídeme😂že on počká.Este dobre, že už sa to pomaly ukludnuje už sú pubisi a je to o inom, ale užila som si tie nájazdy deti jeden chce len melón bez kôstky, druhy nemá rád citronadu s mätou a môj syn, keď niekam ide ani vodu im nedajú😂alebo po 4 h sa nesmelo pýtam kedy má byť doma
@kittykat22 nabudúce keď príde zamkni všetko kam nechceš aby šiel 🤷♀️ ...pri 8 ročnom chlapcovi a pre dobro vo vzťahoch asi iné riešenie neexistuje... A nekrič. Načo si ničiť hlasivky a nervy pre cudzie dieťa 😉
@kittykat22 Ja by som návštevy obmedzila na 1x do mesiaca...tu sa hlavne tvoja kamrátka musí nad sebou zamyslieť.

@kittykat22 nemáš kluce? Spálňu a pracovnú zamkni, vysvetli malému aj jeho mame, že to sú privátne miestnosti a neželaš si, aby tam chodil. Možno sa oduje a už nepríde ... a máš úplne po probléme.