Problém so spánkom novorodenca

hmhm3
5. júl 2021

Prosím vás nemáte niekto skúsenosti s tým, že tri týždne starý novorodenec ma problém celý deň zaspať? Prve týždne spával celkom dobre aj keď uspávanie bol väčšinou boj, vydržal spať minimálne dve hodinky, potom sa napapal, prebalil a znova sme uspavali, trvalo to zhruba hodinu a potom zase tie dve hodiny spal. Posledné 3 dni ale chudáčik nevie tvrdo zaspať. Uspím ho ale za 10 minút je hore, je jedno či ho položím do postieľky, do kočiara, pri seba na posteľ alebo ho nechám na sebe. Vidím na ňom, že je strašne unavený ale neviem ako mu mam pomôcť.

jazula
5. júl 2021

Moja to mala tiež, prisudzujem to tomu, že som mala malo mliečka a mala hlad. Spala len na mne…začala som senovka/benedikt, koža na kožu, jablkový džús, tak sa to rozbehlo a odvtedy mi aj spi zasa lepšie - napapa sa, zaspí na prsníku a spi cca 2 hodky. Teraz ma 7 týždňov.

hmhm3
autor
5. júl 2021

@jazula my máme mliečka dosť, pekne papáme, kakame, prdkame. Preto neviem kde je problém 😏

simona92101
5. júl 2021

@hmhm3 zavinut ste skusili?

mima172
5. júl 2021

Zavinúť, odporúčam tenkú ulitku alebo mimi perinku. Moja dcérka sa veľmi budila na Moorov reflex. Najlepšie vždy spala v kočíku, do jej pol roka som nabehala denne kilometre a to bolo najmä leto (dcérka je májová). Pripadne skúste biely šum, moja malá rada aj zvuk digestora 😁

elizabet173
5. júl 2021

@hmhm3 nie je mu teplo v týchto horúcich dňoch? Nie je oblečený priveľmi?

hmhm3
autor
5. júl 2021

@simona92101 to sme ešte neskúšali lebo sa nám neosvedčila ni perinka, už v pôrodnici sa v nej strašne jedoval a plakal, najviac neznáša keď nemá ruky voľné. Aj v perinke sa tak krútil až kým sa mu nepodarilo ich dostať von.
@elizabet173 aj ja som si to myslela lebo nechcel spinkavat poobede keď boli také horúčavy a byt už bol vyhriaty ale toto, že sau nedá spať celý deň začalo pár dní dozadu presne keď sa vonku tak ochladilo

andreatytler
6. júl 2021

@hmhm3 Aky dlhy ma cas bdenia medzi spankami? Vravis ze zo zaciatku sa najedol, prebalil a zacali ste uspavat, cize nemal cas bdenia mimo toho jedenia a prebalovania. U novorodencov je to vacsinou tak ze nevydrzia byt hore a po jedle uz zase hned spia, ale kedze uz ma 7 tyznov, mozno uz chce a potrebuje aj cas na spoznavanie sveta. Zase tiez zalezi aj od toho ako dlho trva kojenie?
Pred tym ako zacnes uspavat, vidis znamky unavy?

hmhm3
autor
6. júl 2021

@andreatytler vo štvrtok bude mať 4 týždne. On prakticky nespí celý deň. Tých 5-10 minút čo spí zakaždým keď ho uspíme za spánok nepokladám. Takže je hore zhruba od nejakej pol 7 ráno do 19 večer. To už potom úplne vyčerpaný zaspí. Spí tri hodiny, zobudí sa, prebalim ho, prezlieciem a potom zaspí pri dojčení v posteli. V noci spí celkom dobre, s tým problém nemáme ale ráno hneď koniec, už ani poriadne uspať ani nič. Nerozumiem tomu lebo takéto malé deti vraj nevnímajú kedy je deň a noc. Je pravda, že je strašne zvedavý, rad sa pozerá okolo seba a tak. Ale po nejakej chvíli sa začne jedovať tak ho idem uspávať.

cubo2
6. júl 2021

treba zavinut do zavinovacky, nasa potom spala dobre. take male babatko nie je dobre nechat spat navolno

andreatytler
6. júl 2021

@hmhm3 Aha... iba 3 tyzdnovy a taha mu na 4. Neviem kde som zobrala tych 7....
Podla mna je mozne ze nabehol na ten rezim den/noc takto skoro. To by bolo dobre.
Ked sa rano zobudi, tak ako prebieha ten cas? Prebalis, nechas ho popozerat okolo seba, on zacne plakat a tak zacnes krmit a uspavat? Kolko casu prejde medzi tym co sa rano zobudi a tym ked zacnes uspavat?
Nie je mozne ze sa zacne jedovat nie preto ze je unaveny, ale preto ze sa nudi? Mozno chce vidiet nieco viac ako to na co sa prave pozera. Nas syn bol takyto zvedavy od sameho zaciatku. Sme mu museli ukazovat nieco nove kazdych 5-10 minut, lebo inac bol krik.
Skus ho drzat hore hodinu po tom ako sa rano zobudi a az potom zacni uspavat. Ak zacnes uspavat prilis skoro, tak nie je dostatocne unaveny a zobudi sa. Ten 10 minutovy slofik ho trosku vzpruzi ale nie dostatocne a potom je uz preunaveny a cely den je rozhadzany.
A on sa zobudi po 10 minutach aj ked s nim vobec nepohnes a v byte je ticho? Vobec nic si nespozorovala co by ho mohlo zobudit po tych 10 minutach? Ani morov reflex?
Pises ze zmena nastala ako sa vonku ochladilo. Neviem ako drasticky sa ochladilo u vas, ale nie je mozne ze mu je zima?

danielahamar
6. júl 2021

@hmhm3 môj bol podobný a tiež dosť vnímavý a stále je, takže to je trosku aj problém pri zaspavani

snowflake07
6. júl 2021

@hmhm3
Pekné kakáme,papáme,prdkáme...to robíte všetko spolu,alebo ???

elizabet173
6. júl 2021

@cubo2 to môže pomôcť, aj nemusí, môj mal amok, keď bol zavinutý, spával od narodenia rozvalený v postieľke. Ale za vyskúšanie to stojí

ktochytavzite
6. júl 2021

@hmhm3 hej mali sme no oreslo to,moje 6tyz dieta raz za cely den spalo 1h