Problémy s dojčením po sekcii: Čo robiť?
Dobrý deň, prosím žienky o radu.Pred trom dňami som mala sekciu.maly sa na druhý deň pekne prisal ale mlieko ešte nebolo.tak pred každým krmenim z fľaše som ho nechala ťahať prsník až tak som mu dala fľašu.vzdy sa pekne prisal.dnes sa prsia naliali, stvrdli a on sa zasvet nechce prisať. Poraďte čo ďalej
Pred dojčením si rozmasiruj prdia, ideálne si daj dobrú teplu sprchu, masiruj od podpazušia smerom k bradavke a odstriekaj si trosku mlieka
On je ešte malinky, spolu si budete hľadať systém ako fungovať. Ideálne je prestriedat počas dojčenia oba prsníky.
Je to normalne, na 3. den po porode sa toto zvykne stat. Treba odsat/odstriekat, nech su prsia makksie. Za par dni to prejde, len treba vydrzat. Odporucam tiez potierat bradavky lanolinom, aby sa Vam nezapalili. Drzim palce, nech sa kojenie dobre rozbehne 🙂
@zuzuliennka1
@pribinak
@em4life prosím vás a keď mu to nepôjde dať mu umelé mlieko na fľašu alebo ho nechať vytrapit keď bude hladný potahal?
@riama123 skusaj, prikladaj, masiruj prsniky,.. ked to nepojde, ano daj flasu s um, urcite nie vytrapit dieta!
@zuzuliennka1 odsavam tak po kvapkách.ale sestrička vravela že nedajte fľašu keď už máte mlieko. Len aby nebolo bábo dehydrovane.ked bude slabé nepotiahne ani toľko si myslím
@riama123 tak ale nemozes dieta nechat bez mlieka🤦🏼♀️ od teba zatial nejde a flasu nedat? hlupost… daj flasu, a skusaj prikladat, pojde to, uvidis
@riama123 po prvej sekcii to bol nováčikovský boj,plus zápal za zápalom,ale zvládla som.
Keď už budeš na dne,fyzicky,psychicky,kľudne daj aj trošku fľašu. Dieťa sa upokojí,ty tiež a pracuj na mlieku,na rozbehu. Každej zaberá niečo iné. Niektorá odstriekava ručne,mne to išlo lepšie odsavackou ručnou,niekto masíruje v teplej speve,niekto niečo iné poradí. Mne na prvotný opuch mliekovidov pomohol zábal z tvarohu. Nie je to studený kapusty list-scrym treba opatrne a iba istých situáciach. Neuškodí ti tvaroh,upokojí trošku,kým ooodsavas. Najprv zábal tvarohom aspoň hodinu,potom poodsavaj.
Ale naozaj skúšajú všetko možné,lebo každá z nás to zvládla s inými spôsobmi,prispôsobila si ich.
No vždy si povedz,zvládnem to.
Masiruj,odsavacka. Davaj hladneho na prsia.
@riama123 urcite netrap dieta hladom, u mna presne to iste, par dni po sekcii sme sa trapili, kazdy len ze vydrzat a nakoniec to skoncilo tak, ze mi konecne dovolili dat prikrm a maly sa konecne poriadne napapal. Ja mam velmi zle srdce na tieto rady typu “vydrzat” a “rozbehne sa to” - nuz, nie vzdy…
V porodnici som po sekcii dala vkuse striekackou umele, dieta sa nechcelo prisavat a mlieko som este naliate nemala. Odkedy mi zacalo tiect, syn sa prisaval dobre. Pokial som ale mala tvrde naliate prsia, syn sa nevedel vobec prisat. Takze bolo treba nahriat, masirovat a pdstriekat do zmaknutia, potom sa uz vedel normalne prisat

@riama123 odstriekaj si mlieko, aby sa prsnikom ulavilo a aby sa mlieko tvorilo a babatko stale jemne skusaj prikladat, aj ked sa nechce - skusaj, ono to pride 🙂 3 dni su nic, ja som po sekcii veru takyto “problem” s naliatymi prsiami nemala, syn bol na flasi a trochu dokrmovany, tiez mu to najskor neslo, ale potom to zrazu akoby pochopil, ubehli dva tyzdne - prisal sa 🙂 a kojila som 18 mesiacov