icon

Problémy s odplienkovaním

tatiana234
2. sep 2025

Ahojte
Dcéra 22m bola pekne doma odplienkovaná ale zrazu sa nam akosi nedarí posledný týždeň samé nehody ano viem ze to k tomu patrí netrestam ju len neviem ci sa vrátiť k plienkam a počkať alebo čo. Je este malička viem. Pýta sa ked ide spat zobudí sa sem tam cez deň ale skôr ju sadám ja po nejakom čase. Ale začala robiť ze tak cvrka aj 2 3x za hodinu prechladnuta neni

Dakujem

deedol
2. sep 2025

odplienkovana bola tak, ze sa sama pytala, alebo ze si ju posadzala vacsinou? z textu mi to nie je uplne jasne.

tatiana234
autor
2. sep 2025
@deedol

odplienkovana bola tak, ze sa sama pytala, alebo ze si ju posadzala vacsinou? z textu mi to nie je uplne jasne.

@deedol nechcela plienku tak sme začali a pytala sa pred spaním po spani sem tam miezd den ale viac som ju sadala

deedol
2. sep 2025

no posadzat sa nema, to nie je potom ozajstne odplienkovanie. nechala by som ju bez plienky, ale neposadzala, ak je pripravena, mala by na to dojst. pripadne ak sa chces vyhnut mlackam, mozes skusit treningove nohavicky, niektore mamy si to pochvaluju.

beata_k
2. sep 2025

@tatiana234 Ak si ju posadzala, tak odpienkovana nie je. Je len mechanicky naucena, ze pred spanim a po sa ide na wc. Podstata odplienkovania je, ze dieta si uvedomuje potrebu a pyta sa same na wc. Daj jej plienku. Ak bude pripravena, odplienkuje sa za 2 dni.

tatiana234
autor
2. sep 2025
@beata_k

@tatiana234 Ak si ju posadzala, tak odpienkovana nie je. Je len mechanicky naucena, ze pred spanim a po sa ide na wc. Podstata odplienkovania je, ze dieta si uvedomuje potrebu a pyta sa same na wc. Daj jej plienku. Ak bude pripravena, odplienkuje sa za 2 dni.

@beata_k cez den som ju posadila s tým ze vedela prísť napr 2x a povedat ss teda ze chce cikat sadla vycikala plus Pred spaním po a zvyšné razy boli ze som ju posadzala

sisska96
2. sep 2025

Určite sa nevracať plienkám, už je veľká a vedela cikať do nočníka. Nechať nech sa pociká a nebude sa jej páčiť, tak bude zase cikať do nočníka
Prípadne dávaj ju častejšie na nočník

tatiana234
autor
2. sep 2025
@sisska96

Určite sa nevracať plienkám, už je veľká a vedela cikať do nočníka. Nechať nech sa pociká a nebude sa jej páčiť, tak bude zase cikať do nočníka
Prípadne dávaj ju častejšie na nočník

@sisska96 super tak som si myslela vonnosome plienku väčšinou vonku sa jej akosi nechce ale podari sa sem tam

sisska96
2. sep 2025
@tatiana234

@sisska96 super tak som si myslela vonnosome plienku väčšinou vonku sa jej akosi nechce ale podari sa sem tam

@tatiana234 Nechápem také rady že nech nosí plienky pomaly do školského veku 🙈

hederamonstera
2. sep 2025

No takze odplienkovana nie je, to su presne tie reci nasich mam a babiek ako sme ako rocni uz boli bez plienok.
Este ste v procese odplienkovania, takze stale trenujte