Problemy so spánkom 14-mesačného bábätka
Ahojte. Chcem sa spytat, ci niekto nemal podobny problem a ako ho riesil. Dcera od mala zle spavala. Vecer chodi neskoro: o 22:00-23:00. Snazila som sa to posunut aspon na 21:00 a teraz sa zacala budit v noci a je hore aj 4 hodiny, chce sa hrat a je vyspata. Cez den ma dva spanky. Prvy tak okolo 11 hodinu a poobede okolo 3-4 hodinu a pol. Cez den tie dva spanky potrebuje mi pride, ci zrusit jeden, ze by mozno sa ta noc upravila? Neviem...Vopred vdaka za rady.
@monika921 My sme presli na jeden spanok medzi 13-15 mesiacom.
Vyskusaj aj ty. Ak dokaze byt hore 5 hodin, tak by som ulozila na spanok o 11:30 alebo 12:00 a nechala spat ako dlho chce (ak sa zobudi po pol hodine, snazila by som douspat nech ma aspon hodinu a potom cas vecierky bude max. 5-6 hodin po tom ako sa poobede zobudi. Cize ak sa zobudi o 14:00, vecierka nech je nie neskor ako 19:00 aby uz o 19:30 spala. Ale mozes kludne dat spat aj skor ak by bola vecer prilis unavena.
Potom je mozne ze sa ti na druhy den zobudi velmi skoro (skor ako o 7:00) a vtedy budes musiet mat den s 2 spankami, lebo by ti nevydrzala do 12:00. V ten den ked budes mat 2 spanky sa ti vecierka posunie na neskoro v noci a dieta sa na druhy den zobudi neskoro rano a tym padom mozes mat zase den s 1 spankom.
Proste pevny rezim sa na cas zrusi a jedninne cim sa riadis je to aby cas bdenia medzi spankami bol viac menej rovnaky 5-6 hodin.
Ale ak nedokaze byt hore aspon 5 hodin, tak by som este ostala pri 2 spankoch.
@zuzkaa1991 cez obed spi hodinu cca
@andreatytler nedokaze byt medzi spankami viac ako 3-4 hodky hore, preto myslim, ze dva spanky by mali byt. len davat skor spat sme skusali a teda aj posunut tie denne spanky na skorsi cas , ale vzdy to je o tom, ze potom je hore v noci....ak ide o tej 21:00 napr tak o 2 je vyspata.
@andreatytler par krat som to takto skusala, ale tym, ze je kojena, tak po dvoch hodkach papa a obcas sa stane, ze nezaspi a je vyspata aj o 21:00 a potom ju nevieme ulozit zas... ale tento system 2 spanky, potom jeden sa mi celkom pozdava. len to asi treba dlhodobejsie fungovat. vyskusame😉
@monika921 U nas trval prechod na jeden spanok asi 3 mesiace. Vtedy sme robili na striedacku dni s jednym spankom alebo dvoma... hlavne podla toho ako sa rano zobudil... ak pred 7:00, stihli sme dva spanky a ak neskor tak sme tahali 1 spanok. Tento prechod na jeden spanok je najtazsi... vtedy deti musia urobit najvacsi skok v dlzke bdenia.

@monika921 poobede to je neskoro podla mna ......ale zas kazde dieta je ine...ja som zrusila v takom obdobi poobedny aj tak som ju nevedela uspat a o 16hod urcite by som neuspavala ....alle som bola.prvorodicka neskor som sa viac naucila....ale moja dlho vydrzi byt hore .....od 3r nema vôbec spanok.......ale zrusila by som hlavne koľko spi cez obed?aky dlhy ma spanok?....skusit par dni ci sa zlepsit niektore mamicky davaju na striedačku raz ma dieta dva raz jeden spanok