icon

Progestanelle - nežiadúce účinky, dráždenie

martina11906
10. júl 2023

Ahojte. Mám taký problém... Som v 14 tt a skoro mesiac užívam Progestanelle 100, každý večer si musím vložiť 2 tabletky (krvácala som, tak mi ich doktorka predpísala). Pri prvom tehotenstve som problém nemala, ale teraz ma strašne dráždi zo spodu 😩 Sprchovať sa tiež nie je bohvie aký dobrý zážitok, lebo ako sa umývam, tak ma to svrbí. Snažím sa jemnučko zmyť ten výtok, ale stále si ublížim kvôli tomu svrbeniu😩 A potom si môžete predstaviť ako to asi vyzerá celý deň 😩 Doktorka mi odporučila, aby som sa natierala Bepanthenom, ale dajak mi to nepomáha. Mal niekto takéto skúsenosti? Alebo ste ich proste nebrali? K lekárke pôjdem určite, len by som bola zvedavá, či mal niekto tiež podobné skúsenosti, lebo zatiaľ som sa tu nedočítala 🙄

motylik273
10. júl 2023

@martina11906 ahoj ja som mala to iste zial nepomohlo mi nic dr mi doporucila canesten, nepomohlo az kym som nevysadila tak to bolo ok

cookie29
10. júl 2023

mne ich nastastie vysadili okolo 12tt ale inak ano casto je to neprijemne a svrbenie...

martina11906
autor
10. júl 2023

Ja som bojím už toho, že to prejde do dajakej infekcie, lebo naozaj to nie je dvakrát príjemné 😩 alebo že to ublíži bábätku, som po 2 potratoch, už sa trasiem zo všetkého. tak zajtra uvidíme čo o povie dr keď ma uvidí zo spodu 😬 ďakujem dievčatá 🙂

allexa88
26. sep 2025
@martina11906

Ja som bojím už toho, že to prejde do dajakej infekcie, lebo naozaj to nie je dvakrát príjemné 😩 alebo že to ublíži bábätku, som po 2 potratoch, už sa trasiem zo všetkého. tak zajtra uvidíme čo o povie dr keď ma uvidí zo spodu 😬 ďakujem dievčatá 🙂

@martina11906 ahoj prosím ťa,potom ti to prešlo?totiž ja som tiež vkladala pri prvom tehu a nič mi to nerobilo avšak pri tomto druhom je to katastrofa,a najhoršie že mám stále nejakú baktériu ktorá sa preliecuje,už mám pocit že je za tým práve progesterón a narušuje mi ph