icon

Ako vybrať prvé topánky pre deti?

23. júl 2025

Ahojte prosím o radu a akými ste boli spokojné? Syn ešte samostatne nechodí ale vždy sa pýta, postaví sa ku niekomu otočí sa zozadu chytí mu ruky a chce ísť. Viem že najlepšie asi topánky kým bude už sám chodiť ale chcela by som nejaké kúpiť. Prosím o radu 🙂

gabriela2952
23. júl 2025

@anonym_autor ja som dcérke kúpila frodo, pošlem foto

gabriela2952
23. júl 2025
autor
23. júl 2025

Ďakujem krásne 🙂))

lucia23529
23. júl 2025

Ja len dam nevyžiadanú radu 😀 NEVODIŤ DIEŤA ZA RUKY! A najlepšie zatial capačky hocijaké len nech mu sedia na podla tvaru nohy a cca 1-1,5cm nech ma voľno

autor
23. júl 2025
@lucia23529

Ja len dam nevyžiadanú radu 😀 NEVODIŤ DIEŤA ZA RUKY! A najlepšie zatial capačky hocijaké len nech mu sedia na podla tvaru nohy a cca 1-1,5cm nech ma voľno

@lucia23529 a kde ho najlepšie držať pri cupkani či vôbec sa nemôže? Ďakujem pekne 🙂

lucia23529
23. júl 2025
@anonym_autor

@lucia23529 a kde ho najlepšie držať pri cupkani či vôbec sa nemôže? Ďakujem pekne 🙂

@anonym_autor vôbec mu nepomáhať. Musí sa naučiť sám, akože keď ma nejaky hrbol alebo niečo na ceste že by mohol zakopnúť tak pomôcť ale inak nepomahať. Naberie aj sebavedomie. A hlavne kvôli kĺbom, šlachám a väzov na ramenách a potom aj možné problémy s chrbticou. Preto veľa dospelých ma problémy kedže staršia generacia ešte nevedela…kľudne hoď do google prečo sa to nemá…

miriamzba
23. júl 2025

Sandálky Richter, ale po poriadkom fyzickom odskusani. Mal spevneny clenok a sú super na klenbu nohy.

saxana000
23. júl 2025

Idealne vyskusat ja som myslela.ze to bude jednoznacne dd.step alebo protetika nakoniec sme odisli z obchodu s garvalinami lebo tie jedine obula.

autor
23. júl 2025
@lucia23529

@anonym_autor vôbec mu nepomáhať. Musí sa naučiť sám, akože keď ma nejaky hrbol alebo niečo na ceste že by mohol zakopnúť tak pomôcť ale inak nepomahať. Naberie aj sebavedomie. A hlavne kvôli kĺbom, šlachám a väzov na ramenách a potom aj možné problémy s chrbticou. Preto veľa dospelých ma problémy kedže staršia generacia ešte nevedela…kľudne hoď do google prečo sa to nemá…

@lucia23529 áno našla som my sme zvykli pod pazuchami alebo za pás troška vyššie

autor
23. júl 2025
@saxana000

Idealne vyskusat ja som myslela.ze to bude jednoznacne dd.step alebo protetika nakoniec sme odisli z obchodu s garvalinami lebo tie jedine obula.

@saxana000 ďakujem pekne áno plánujem ísť s ním vyskúšať

autor
23. júl 2025
@miriamzba

Sandálky Richter, ale po poriadkom fyzickom odskusani. Mal spevneny clenok a sú super na klenbu nohy.

@miriamzba ďakujem pekne

lucia23529
23. júl 2025
@anonym_autor

@lucia23529 áno našla som my sme zvykli pod pazuchami alebo za pás troška vyššie

@anonym_autor pazuchy tiež nie…akože vobec nepomahať alebo teda prichytiť ako som spominala keď tak za pás..

lucia13022023
23. júl 2025

Je úplne jedno, čo ti tu ženy napíšu. Treba ísť do špeciálneho obchodu s detskými topánkami, tuším sa vola jezkobezko napr, tam dieťaťu nohu od merajú a pomôžu ti vybrať ideálne topánky pre dieťa.
Deti majú rôzne nohy, tucnejsie, širší nsrt, užšie, chudsie... Treba vyskúšať 🙂

lucia23529
23. júl 2025
@lucia13022023

Je úplne jedno, čo ti tu ženy napíšu. Treba ísť do špeciálneho obchodu s detskými topánkami, tuším sa vola jezkobezko napr, tam dieťaťu nohu od merajú a pomôžu ti vybrať ideálne topánky pre dieťa.
Deti majú rôzne nohy, tucnejsie, širší nsrt, užšie, chudsie... Treba vyskúšať 🙂

@lucia13022023 ale keď dieťa nechodí tak sa mu topánly dávať nemaju 😀 capačky mu stačia…napríklad z naboso.cz …tam aj poradia aj je tam písané na akú nohu to je

lucia13022023
23. júl 2025
@lucia23529

@lucia13022023 ale keď dieťa nechodí tak sa mu topánly dávať nemaju 😀 capačky mu stačia…napríklad z naboso.cz …tam aj poradia aj je tam písané na akú nohu to je

@lucia23529 viem. Ale naco to písať keď autorka sama vie, že sa topánky kupovať nemajú? Je si toho vedomá a aj tak chce kupovať tak nevidím dôvod písať to znovu. Nič to nemení na tom, že treba topánky/capacky vyskúšať podľa nohy dieťaťa.

lucia23529
23. júl 2025
@lucia13022023

@lucia23529 viem. Ale naco to písať keď autorka sama vie, že sa topánky kupovať nemajú? Je si toho vedomá a aj tak chce kupovať tak nevidím dôvod písať to znovu. Nič to nemení na tom, že treba topánky/capacky vyskúšať podľa nohy dieťaťa.

@lucia13022023 no autorka toho vie ale nerobí 😀 ako aj pomahanie chodiť aj topánky…najlepšie objednať a vyskúšať

aevisi
28. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor držať ruky môžeš vo výške jeho lakťov, nie natiahnuté k sebe hore 🙂 ale samozrejme najlepšie je nechať dieťa nech sa samo pohybuje bez pomoci iného človeka