Reflux u 6 týždňového dieťatka

miska787
1. nov 2018

Mamičky máme 6 týždňov trápi nás reflux...máme klinovy vankúš aj sirup gastro baby ...veľa negrckame len nás to páli v krku. Poraďte čo vám zabralo ??

malinajahoda
1. nov 2018

@miska787 určite tvoje malé má zapálený pažerák. Mojej malej to zistili v 5 týždňoch. Kojíš?

miska787
autor
2. nov 2018

@malinajahoda áno kojim ...nechcem aby absolvoval tie vyšetrenia :( poraďte prosím ako ste to riešili ??je mu to nepríjemné a často mi plače...

malinajahoda
2. nov 2018

@miska787 mojs tiež plačkávala,a ja s nou. Nám to zistili po zástave dýchania v ORL ambulancii na Kramároch, fibroskopické vyšetrenie. Negrckala veľa. Sem tam za malú lyžičku. A piť mliečko nechcela. Boj. Okolo 500ml za celý deň. Skoro rovnaké množstvo cez deň ako aj v noci. Nám pomohlo AR mlieko a polohovanie v spánku aj pri kŕmení. A ešte dodám, veľmi veľa čaju mi vypila. Tak som to zmenila a vodu som jej dávala. Asi ju to palilo, preto veľa pila. Ale mlieko som viac vylievala do umývadla ako mi malinká spapala.

miska787
autor
2. nov 2018

@malinajahoda ďakujem za odpoveď...môj syn pekne papa aj priberá nedávam čaj iba MM . AR mlieko je umelé mlieko ? Možno vyskúšam svatojansky chlebík počuli ste o Tom ? To je na zahustenie MM Len sa bojím že ho potom bude zapekat

miska787
autor
2. nov 2018

@miska787 ale má príznaky toho zapaleneho pažeráka ak kašle aj mi tak hrči ako keby mal hliene. Budi ho to zo spánku aj dve hodiny po jedení :(

malinajahoda
2. nov 2018

@miska787 ar znamená antirefluxné mlieko, a ano všetky značky umeleho mlieka majú aj tento druh. Svatojansky chlieb, teda karobova guma je aj v mlieku Nutrilon AR. To sme mali od 5 týždňa celé 3 mesiace. Ľutujem. Malinká trpela. Dr vravela nemenit mlieko, že si zvykne. Veľký omyl. Zapečená bola + zastavené vetry. Cez deň skoro žiadny spánok. V noci ako tak. Vymenila som za Bebu AR a k tomu Coliprev. A tentokrát som nelutovala. Dovtedy sme vyskúšali všetko čo existuje na koliky. Nevravím, že potom kolika nebola, áno ale len sem tam. Uvidíš ako to na vás bude účinkovať ten Svatojansky chlieb. Každé bábo je iné. Niektorým deťom to nerobí problém.

malinajahoda
2. nov 2018

@miska787 presne. Malinká nám chrčala, akoby zachrípnutá bola. Úplne som počula ako má hlasivky chytené. Hovorili sme si, čo to má znamenať. Až v nemocke, že reflux. My sme ani dovtedy nevedeli čo to je. Našej dr som vravela, že asi je malá zahlienena. Pocuvla ju, ale ze nie je. A výsledok? Vsade zápal.

miska787
autor
2. nov 2018

@malinajahoda ja to doktorke spomeniem ale riešiť vyšetrenia nebudem je to zbytočne všetko na odstránenie refluxu už robím. Tak je to podľa mňa aj zbytocne. Dnes som kúpila aj Nutriton a dala som mu za dve lyžičky pred kojenim tak som zvedavá. Dala som menej nie ako písali pretože sa bojím že ho zapecie.

luba41
2. nov 2018

tu máš vysvetlené a návod ako na grckanie..najlepšie je nosiť, nosit a nosit,..naučit sa dojčit po sediačky, pri nosení alebo po ležiačky bez prílišnej manipulácie s dietatom...ono to zase za pár mesiacov prejde.

malinajahoda
2. nov 2018

@miska787 ono sa iné možno asi ani nedá. Len zahustenie mlieka a polohovanie, nech neleží na rovnom. Aj ked spinká aj keď dojčíš.

miska787
autor
2. nov 2018

@luba41 ďakujem ...moc negrckame len nás to páli v krku a dvíha sa nám stale...nosím aj dojcim po sediačky 🙂 už som vyskúšala všetko asi teraz skúšam nutriton ale v oveľa menšej dávke.

miska787
autor
2. nov 2018

@malinajahoda spinká na 25 stupňovom kline ale akonáhle ho tam dám hneď ho napína :( dojcim ho v zvyslej polohe. Skúsila som za lyžičku toho nutritonu a nejako už dlho spinká mohlo ho to aj viac zasýtiť ? Zdá sa mi aj že ho menej napínalo o dosť

malinajahoda
2. nov 2018

@miska787 určite to má niečo do seba ten Nutriton. Keď ho dodojčíš, ešte chvíľku ho nosíš? Moja keď bola ešte v perinke, pravidelne po každom kŕmení som ju nosila poctivo 20min. Až potom som ju uložila na klin.

miska787
autor
3. nov 2018

@malinajahoda to je dobrá otázka možno to niekdy podcenim od dnes si dám NATO pozor budem nosiť aj pol hodinu a dám vedieť či pomohlo 🙂ďakujem

malinajahoda
3. nov 2018

@miska787 dcérku máš maličkú. V tej dobe, keď nám to začalo, veľa som na nete čítala o refluxe. Neuveríš, ale sprvu som nosila až 30min. Ruky už som mala v ri*i. Keď sa to po 3 mesiacoch zlepšilo - 1.kontrola, tak až potom som dávala 20min.

malinajahoda
3. nov 2018

@miska787 no uvidíš. Vyskúšaj. Nič ta to nedáš. A rada by som bola ak by vám to pomohlo.

miska787
autor
5. nov 2018

@malinajahoda no nosím až 30 minút sma menej sa mi budi 🙂 ako kedy no niekedy tak a niekedy tak 🙂 ale poctivo budem nosiť cítim zlepšenie ďakujem 😊

selest
5. nov 2018

Nosime maleho na rukach uz 2 mesiace. Pomalicky to prechadza. Nas chudacik nemohol lezat ani na vyvysenej posteli. Grcal kolkokrat aj 3 hodiny po kojeni. Ale uz je to omnoho lepsie. Tiez iba kojim. Lekari nam nepomohli vraj mame vydrzat. Maly mi plakaval cele dni a ja s nim ako ho palila zaha. :( Teraz ma 2 mesiace a uz sa to posledne dni zlepsuje nejako. Hlavne uz tolko neplace ale snazim sa ho nosit tak casto ako sa da.

selest
5. nov 2018

A urcite kojit posediacky ak vies alebo aspon spusti ritku nech nelezi a potom zobrat na ruky aspon na tych 30 minut nech mu telo spracuje mliecko. A tiez nech si odgrgne. Ja nasho davam odgrgnut aj pocas kojenia ze prerusim, necham odgrgnut na pleci a papa dalej, to tiez pomaha. Ale ja nasho vacsinu casu drzim na rukach ci uz sa hrame alebo spinka. Ked ho chcem polozit uz place lebo sa mu vylieva😕

malinajahoda
6. nov 2018

@miska787 no bodaj by sa vám polepšilo. Ono,keď je bábo ešte v perinke,tak dlhšie trvá kým si odgrgne. Preto až 30min nosiť. Ale keď už ti nebude chcieť byť v perinke a bude ti už na rukách sedieť, tak ti nebude tak dlho trvať. Odgrgne si a hotovo.

miska787
autor
7. nov 2018

@malinajahoda v perinke nie sme vôbec už od narodenia ...grgne mi pekne ...skúšala som aj nutriton a nič moc..nič nám nepomáha som zúfalá nemôžem ho spustiť z rúk :(

miska787
autor
7. nov 2018

@selest kojim po sedačky ...všetko čo ste napísali robím dnes mi cez deň vôbec kôli tomu nespal už je vyčerpaný :(

liliana2222
7. nov 2018

@miska787 ahoj. Ja som zvykla cez deň kojit aj poležiačky na vankúši, malý mi väčšinou zaspal a keď nie alebo sa zobudil tak veľmi opatrne do zvislej polohy a nosiť a nosiť. Predstavovala som si jeho žalúdok ako lyžičku vody ktorú musím veľmi
opatrne dvíhať aby sa nevyliala.Večery sme si užili tiež, každý večer trojhodinový boj a révy, plakala som s ním, dva týždne som dokonca prvý spánok spala s ním na rukách v posteli po sedliacky obložená zo všetkých strán ale to som ho mala v perinke. Na pálenie nám najviac pomohol Gastrotuss baby. Po jedení sme to dávali, nutriton nepomohol vôbec. Začalo sa to zlepšovať až po dvoch mesiacoch a prechádzať po troch. Čo ťa teda asi nepotesim. Cez deň sme už neskôr uspavala na fit lopte, jemne som sa hupala a púšťala tichý šum, len to nám zaberalo a spal len na rukách. To mu ostalo doteraz, ma 9 mesiacov a stále tak spí, sem tam s apodari ho preložiť a musím ležať pri ňom. Zvykol si na ruky, ale úprimne ak by sa mal trápiť naučila by som ho na je zas a bolo mi to jedno.

malinajahoda
7. nov 2018

@miska787 a ako malého nosíš? Na rukách bez perinky?

selest
7. nov 2018

@miska787 to ma mrzi, hadam vam lekar pomoze viac ako nam. My sme skoro 2 mesiace drzali maleho na pleci aj 20 hodin denne. Aj v noci tak spinkal. Ked som ho polozila tak reval strasne az nedychal.Lezat mohol len ked uz tvrdo spal. Palila ho zaha, grckal 😕 Ale potom sa to po 8 tyzdni zacalo zlepsovat. Este stale grca ale nie tak vela a moze trosku lezat aj cez den. Aj na nom vidno ze mu je lepsie.
Nech sa vam tiez cim skor polepsi 😘

miska787
autor
8. nov 2018
miska787
autor
8. nov 2018

@selest ďakujeme 💓

miska787
autor
8. nov 2018

@liliana2222 vyskúšam tak kojit už som tak kojila ale neuspesne. Možno som s ním viac manipulovala ako som mala .na prsníku by mi spal furt ale to sa nedá. Na hrudi ešte zvykne bruškom na mne. Asi si tým treba len prejsť.

miska787
autor
8. nov 2018

@liliana2222 gastrotus máme moc nepomáha ale dávam mu menej nie ako je napísané

malinajahoda
8. nov 2018

@miska787 bože neviem ako by som ti už poradila. Jedine ten klin a zahusťovanie mlieka. A ako napísala
@liliana2222 tak šetrné zaobchádzanie. Aj my sme tak jemno s malou hýbali. Keď ti bábo vyrastie a začnete s príkrmami, snáď to bude lepšie.