Režim 1,5-mesačného bábätka

sambli
10. nov 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, máme doma chlapčeka (má mesiac a pol). Spinká celkom pekne, avšak dvakrát do dňa má takú "svoju chvíľku" keď sa napapá a nemôže zaspať aj dve tri hodiny. Prvá hodina je v pohode, hráme sa a je kľudný, no potom začne byť nervózny z toho že je unavený, ale nemôže zaspať. Keď sa napapá tak zaspí. Problém je v Tom, že ho kŕmime umelým mliekom každé tri hodiny. (Je predčasne narodený v 33tt, takže dodržiavame kŕmenie tak ako nám odporučili v nemocnici). Takže v podstate tie dve hodiny kým ide znova papať je nervózny, plače a mrnčí.
Nemá niekto nejakú radu ako to zvládnuť ? Nejaké rady ako by mohol zaspať? Alebo mu dávať viac mlieka častejšie?

hortenziaj
10. nov 2023

@sambli kočíkom von alebo dnu? Nám len tak zaspal mladší alebo nosic ak môžeš

hortenziaj
10. nov 2023

@sambli a skôr to bude únava ako hlad

angeli121212
10. nov 2023

@sambli napr u nás to bol hlad ale on bol narodený po termíne a v noci spal aj 5-6 hodín vkuse čiže ráno akoby dobiehal to mlieko a večer pred spaním mal tiež vyšší apetít

berry266
10. nov 2023

nebude to únavou? Určite nedávaj častejšie mliečko bude mu zle od žalúdka,veď to ani nestrávi toľko. nemáš nosič alebo šatku? to spinkanie sa bude ešte tolko krát meniť ako bude rásť neboj naučíte sa fungovať 🙂 Ak máš pochybnosť spomeň u pediatričky.

marianarem
10. nov 2023

@sambli Tieto stavy dobre poznam, radu nemam. Utriaslo sa to same, okolo tych 3 mesiacov uz mal urcite klasicke 1-1.5hod bdele okna. Ale tusim uz aj skor, myslim, ze hlavne tie prve dva mesiace sa tymto vyznacovali. Nas to robil aj v noci, aj 4 hodiny vydrzal.

sambli
autor
10. nov 2023

Ono je to určite únavou, lenže on mi nezaspí, lebo sa mu proste nedá. Jedine čo zaberie je to, že sa napapá

sambli
autor
10. nov 2023

A šatka neviem či je dobrý nápad, pretože keď si ho priložím na seba, tak sa pučí ešte viac ako keď leží na chrbatiku.

nikpa
10. nov 2023

@sambli neprekrmuj ho lebo sa môže stať, že ho začne z toho bolieť bruško a potom už nezaspí vôbec. UM sa nemá dávať častejšie ako po 3 hodinach, inak mu ho tráviaca sústava nestihne spracovať a môže mať zapchy, krce, koliky.... Takže uspavanie s fľaškou nie je dobrý nápad aj keď je to najjednoduchšie. Má 1,5 mesiaca, nemôžeš chcieť žiadny režim a ani nepravidelny spánok a plač nie je nič nezvyčajné. Spánkové režimy u detí sa často menia, je to len obdobie, odíde a príde iné, možno horšie, možno lepšie. Musíš byť trpezliva.

rebrambora
11. nov 2023

Vyzliekla som si tricko bud ja alebo muz, malemu tiez a mojkali sme sa.
Raz, dvax nieje nic strasne.

konikkon
11. nov 2023

@sambli v prvom rade mu dávať jesť vtedy, keď je hladný a nie vtedy, kedy si myslia v nemocnici, že by mal. Nechápem tieto predpotopne odporúčania. A takéto bábätká plaču, ťažko ho zabavis inak ako nosením, či kocikovanim.