icon

Režim 5 týždňového bábätka

rja
18. mar 2022

Ahojte chcela by som sa spýtať ako asi vyzerá váš deň s 5 týždňovým dieťatkom?

riskoh
18. mar 2022

Ja som teda mala prve dieta uplakane,takze sme cele dni robili co sa dalo na ukludnenie a bolest bruskA,druhe dietatko super spinkave,tak som si cez den aj porobila aj oddychla,v tomto veku sme uz chodili aj na vychadzky

aliaray1
18. mar 2022

@rja u 5 tyzdnoveho babatka je rezim utopia a sci fi blbost. Do 3 mesiacov sa ucite spolu vobec existovat a o rezime by som ani neuvazovala 🤗

Na nastavovanie "rezimu" a rutiny mate este casu.

rja
autor
18. mar 2022

@aliaray1 áno to mi je jasné 😊😊 len som rozmýšľala že ako asi vyzerá deň iných mamičiek s takým malým bábätkom pretože naša malinká keď nespí tak sa kojí ale máva krátke spanky dakedy dlhšie ale väčšinou len tak pol hodinu - hodinu no keď ideme na prechádzku v kočíku to pospinká aj 3 hodiny a v noci pekne spinka vstávame len 2krat na kŕmenie len cez ten deň no že ani sa moc nikde nemôžem pohnúť pretože stále chce papať 😃

lamonita
18. mar 2022

Moja vstala cca 7.30 a chvíľu sa bavila kukanim z okna na posteli. Ja som riešila seba,raňajky, rýchle upratanie potrebného... potom som si ju vzala na kojenie a keď zaspala,pokúsila som sa ju preložiť - neúspešne. Čiže niekdy spala na mne a ja som kukala film alebo som ju uhojdala v kočíku, kde vydrzala spat 30 min. Na ďalší spánok som ju dala na balkón na 2 hod a poobede sme šli na prechádzku von na 2 hod. Pomedzi to som kojila na požiadanie (rozumej furt), komolila aspon nejaký obed a prebalovala... spinkat chodila 18.30 a v noci som kojila 4 alebo 5x

petamich
18. mar 2022

s 5 tyzdnovym malym som bola prakticky cely den vonku (august), sli sme doobeda na prechadzku, zaspal, zobudil sa nakojila som ho, zaspal opat, ja som sa medzitym niekde najedla a pokracovali sme v prechadzke, nachodila som aj 8-10 km denne alebo sme sli von doobeda a potom poobede, poobede siel vacsinou manzel a ja som si oddychla 🙂 vlastne spal, jedol a kakal/cikal a takto dookola, o rezime sa velmi nedalo hovorit, proste den nejako zbehol

aliaray1
18. mar 2022

@petamich prosim ako si riesila prebalovanie vonku? Byvame v meste a netusim ako to spravim. Ci dat na podlozku na lavicke ked nikto nepojde okolo? Mas pls nejaky tip?

ivangeline
18. mar 2022

Papa. Grga. Spinka. Vacsinou na rukach a v nosici. Jediny presny cas je cas na vecerny spanok.

petamich
18. mar 2022

@aliaray1 bud v kociku ale to sa mi neosvedcilo, parkrat si to tam pekne ocikal 😂 alebo presne ako pises (samozrejme, ked uz bolo trosku teplejsie), vonku na lavicku dala deku starsiu, podlozku a prebalila som ho alebo som sla vramci prechadzky do vzdialenejsieho nakupneho centra, tam som ho prebalila v tej miestnosti na to urcenej, kupila si kavu a sla naspat peso 🙂 my byvame v BA, takze si aspon zvykol na hluk, kedze sme sli (ako inak) pri ceste

inak ludia aj normalne chodili okolo ale nikto sa nad tym nejako nepozastavoval, pripadne som si vybrala nejaku lavicku bokom

aliaray1
18. mar 2022

@petamich no perfektne, dakujem za radu aj podporu. Ja sa uz neviem dockat kedy bude male na svete a spolu vonku a konecne sa normalne a poriadne hybat.
Juchuuu 🥳
Este raz vdaka 🤗

petamich
18. mar 2022

@aliaray1 budes to mat fajn 🙂 dobrym smerom sa narodi - jar, leto, jesen :D drzte sa a vsetko dobre!

aliaray1
18. mar 2022

@rja baby k tomu rezimu troska na odlahcenie...rezim novopeceneho praktickeho otecka:

https://m.facebook.com/Daryajine/videos/4731004...

Ten moment vdaky za umyvacku riadu 😳🥴😂

hederamonstera
18. mar 2022

Akurat taha 5.tyzden a teda neriesim ziadny rezim ☺️ Jedine, ze cez noc je ticho a skoro ziadne rozsvietene svetlo, ked papa a cez den je normalny hluk, nic nie je zastrete aj ked spi. Toto mi funguje a cez den je vacsinou hore a v noci pekne spi (je mi jasne, ze sa to este 100x zmeni)
Ale vacsinou je o cca 5-6 hore plnym vedomim, hodinku sa tulime v posteli, potom prezlecieme do denneho a dam ho do hniezda v obyvacke. Ak je kludny, necham ho tak. Potom sa naje a idem kocikovat, poobede to iste. Nekupem kazdy den, ale obden.
Ked je hore a sme doma, tak mu ukazujem ciernobiele obrazky, davam na brusko, hrkocem s hrackami, aby ich sledoval a otacal hlavku, rozpravam na neho, mojkam ho ale aj ho nechavam tak napospas, aby sledoval sam svet okolo.

lenka7875
25. mar 2022

Režim začne mať zmysel tak v 4 roch mesiavoch ked bude mat menej spánkov a viacej bdelých okien 🙂