Ročné dieťa a jeho odnaúčanie od matky
vie niekto poradiť ako odnaučiť ročné dieťa od mami? Od narodenia je strašný cecek, plakal 20hod. denne a nemohol ho nikto strážiť, Teraz je to horšie lebo má strach z každej návštevy hneď sa na mňa nalepí a nezíde zo mna pol hodinu. U babky ako tak vyddrží ale len jeden deň a druhý deň je už zle, potom sa aj v noci budí a má záchvaty nervov, nie a nie sa ukludniť. Ako ho mám zvyknúť aj na druhých ľudí. Takto si nemôžem nič vybaviť. Prvý syn bol opak toho mohli aj "cigáni" zobrať.
@dyba Ano su 🙂 moj bol dojceny 1,5 mesiaca a je taky mamin cecek. Tiez mi len na rukach a ja uz nevladzem . Neodsuczujem rady ze dieta si treba uzit a bravat so sebou, ale ozaj su miesta ktore clovek musi navstivit ( napr lekar) a pre dieta nie su najvhodnejsie. )Moj je k tomu este aj divoky takze malokde nic nerozbije. Ma viac ako 13 kg a ako ho nosit Satky a klokanky su povacsine do 12 kg. Ja beriem uz len lieky na chrbat lebo inak ani ruky nedvihnem. Takze..... 😖
este je maly, casom sa osamostatni
ked uz je potrebne osamostatnovat ho uz teraz, skus ho nechavat na chvilu doma bez teba s niekym, koho dobre pozna, napr. s manzelom
ty odid niekam, kde ta nevidi, napr. do kupelne, bud tam tak desat minut, maly si postupne na to zvykne, potom budes moct odist aj na dlhsie, bude sa mu to dat aj vysvetlit, preco si musela odist a ze sa vratis
podla mna je dolezite, aby ked nie si pri nom, bol aspon v znamom prostredi
u nas to takto fungovalo, potom uz malej nerobil problem ani ist samej s tatom von na prechadzku, co sa pred tym nedalo alebo dokaze u starych rodicov ostat na par hodin bez toho, aby ma videla...ale prespavat ju tam samu nenechavam, to by som ju nenechala, aj keby jej to nikdy problem nerobilo
Ked clovek si mysli ze po tom roku co sedel len doma sa konecne trosku osamostatni, Aspon na pol hodinku ist sama do obchodu a tak. Aj to je dost. A nase zlate dietky nie a nie . A potom sa kazdy cuduje ze som nervozna ked nemozem ist bez maleho ani na zachod Aj tam ma najde 😒
@bambulka4 konečne niekto, kto to rozmýšla ako ja 😉 že nie všade je vhodné deti ťahať so sebou
Ja som dojčila do 4mesiacov, ale on je cecok už od narodenia
😒
najhoršie je že som zistila že keď sa s ním moc naťahujem tak mám potom žalúdok hore nohami ☹
@janka79 len to sa nedá vydržať keď plače za mnou, už som raz tak bola v kúpelni a musela som vyjsť lebo by bol schopný aj dvere prevalcovať a to bol manžel doma 🙂
Ahojte, my mame doma podobny mamin cecek. Tiez som ho kojila do 9 mesiacov, potom sa sam odstavil. Donedavna mu vadil ktokolvek, kto bol u nas na navsteve, nehovoriac o tom, ze my s nim sme nemohli ist vobec do cudzieho prostredia, vsade len plakal a bol pricucnuty na mne. aj napr cez vikend, ked bol muz doma aja som sa chcela ist napr. osprchovat, buchal mi cely cas na dvere a plakal. Teraz, ked sa nenapadne vytratim, ked potrebujem niekam ist, tak s muzom dokaze vydrzat, aj s mojou mamou,lebo je na nu zvyknuty, svokre stale place, lebo ju vidi malo. Takze trochu sa to zlepsilo. Niekedy si to tiez uzivam, ze je taky maznacik a tuli sa ku mne, ale niekedy by som chcela, aby bol samostatnejsi, uz len preto, ze vselico sa moze stat, aby potom dokazal bezo mna fungovat, keby som napr. bolav nemocnici a pod. ale verim, ze to pojde k lepsiemu. akurat este nikdy nebol bezo mna na noc a to ma rok aj 2 tyzdne 😉

jaj dievčatá, vedela som , že niektoré deti sú také cecky, ale tajne som dúfala, že moja nebude. a je. ja som už taká vyčerpaná, ešte k tomu druhé tehu /samozrejme sa teším/, ale je mi zle od žalúdka a tak by som ju dala niekomu varovať. ale komu, keď sa jej nikto poriadne nemôže ani dotknúť. vidím, že to ľuďom vadí. ešte aj moja mama má také komentáre, že jééžiš, čo jej je? no to vie tak povzbudiť. úplne cítim od okolia, ako si myslia, že tvoja chyba, tvoja chyba. nemala si ju tak rozmaznať. vôbec som si toho neni vedomá. dojčila som ju plne 6 mesiacov. čiže furt na cecku, potom horko ťažko príkrmy + cici. čiže tá väzba je tam silná. ale ako to má vysvetliť matke, svokre, sestre, ktoré nedojčili?
myslíte si, že nedojčené deti nie sú také cecky? 😒