Ročné dieťa a slnko
Ahojky.Mám skoro ročnú dceru a chcem spytat ze co by ste odporučili proti opaleniu,teraz ked su take tepla aby sa neopalila tak rychlo.Dakujem
zaklad je nebehat s dietatom po vonku v tom najvacsom horku a po najvacsom slnku,
Dieťa nemá byť na slnku, spf50
@ildiko36 uff s tymi sietkami pozor - mozes mu vytvorit v kociku taky fajn sklenikovy efekt, ze az😅
Decka natierame od malička spf30, na "naše" slnko to stačí, 50 dávam iba keď ideme na kúpalisko ...
Ja som na doporučenie kamarátky kúpila LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS DP SPF 50+, ľahko sa to rozotiera aj rýchlo sa vstrebe, som s tým spokojná.
A vždy mat klobúčik, ideálne legionárku, pri mori aj oblečenie a klobúk s UV 50 filtrom.
@lilla23 Evy pena... Dobre sa rozotiera, nefarbi, je vhodná pre atopikov, narozdiel od iných krémov stačí natrieť 1x za 6 hodín (ale samozrejme, natierame častejšie, nakoľko beriem do úvahy faktory ako uv index, nadmorská výška, teplota, potenie, voda...) .. V živote by som na dieťa nedala nižší faktor ako 50 a nepochopím ako niekto v dnešnej dobe, s dnešnými informáciami o ozónovej diere a rakovine koze môže dať... Áno dieťa sa nemá vystavovať slnku, ale nakoľko nie som schopná natiahnuť cez ročne chodiace dieťa uv štít, tak ho poriadne natriem...
@jesenzima mám otázku, na kúpalisku je silnejšie slnko keď tam dávaš 50 a inak len 30? Zamysli sa, je úplne jedno kde je dieťa, má byť natreté 50, a dospelí tiež;)
My sa hlavne vyhybame slnku od cca11 do 16 minimalne sme vnutri/v tieni, potom dlhy rukav aj nohav, na krk satka a na hlavu capica, zvSne kusy tela natieram 50tkou, teraz skusame od dulcie.
@marcellka32 slnko nie je iné, ale deti sú na kúpalisku "holé", trávia čas vo vode, celý deň ... Keď ideš s dieťaťom na ihrisko, prechádzku, nie si tak veľmi vystavená slnku, tráviš čas aj v tieni..
@jesenzima ale veď slnko svieti na ruky na ihrisku rovnako ako pri vode 🙂 no nejdem ťa presviedčať, rob ako myslíš
@prasiatko30 vieš mam aj vetraciu časť na kočíku a keď sa to otvorí a tak dam ciernu sietku vobec neni horúco v kočíku, hlavne keď dam do tieňa.Podla mňa nikto z nas neda kočik na piame slnko aby sa v tom dieťa uvarilo.
A stale lepšie dať sietku aby kus tlmil uv žiarenie ako keď vydim niektore matky čo zakriju celý kočík alebo vajíčko s plienkou😓
kids opalovak 50+ SPF, klobuk/ciapka, tenke bavlnene oblecenie. Ak sa da, co najviac v tieni. Cez obed vobec von na behacky po slnku. Spavat dieta som si naucila doma v posteli presne kvoli horucavam, izba sa zatienila, vyvetrala a bolo. V lete sme nechodili na tieto flakacky v kociku 11-15h. Na dovolenke otec s dcerou letel s nou na izbu - ani on neznesie horucavy, a drichmali do 16tej a potom sme behali po promenadach vecer, do tmy. pRi SPF kremoch, nie len cenu, a faktor, ale aj zlozenie treba pozerat. Fakt nespali sa dieta s kadecim... ale slnko, pokozka citliva a chemia - tiez su tam rizika zdravotne. Staci pogooglit, napr. tu: https://www.sensualite.sk/magazin/ako-vybrat-sp...
A nemam nic proti plienke ani latke cez kocik. Absolutne. V tom kociku sa praveze drzi chlad, vetranie mam mat kocik po bokoch. Ja aj celu strechu ciernu na kociku som zakryvala bavlnenou plienkou (dnu ked sa strcila ruka do kocika, bolo tam citelne chladnejsie). Ak to niekomu prekaza, jeho problem. Nikoho nenutim aby to pouzival :D

Spf 50 pre deti( la roche posay, uriage, bioderma), klobuk, a nevystavovat ju slnku v najvacsom vypeku