Ročné dieťa sa v noci zobudí a už nechce spať
Ahojte mamičky, som naouaj zúfalá a každá rada dobrá. Máme synčeka 1 rok a 4 mesiace a už týždeň sa každú noc zobudí tak medzi 2-3 hodinou ráno a do 4.30 sme hore, lebo spať sa mu už nechce, alebo nevie ako na to. Stavia sa na nohy, vymýšľa, rozpráva tou svohou hatľaninou, tak mu dám cumlík, on si ho vyberie a opäť rozpráva a toto trvá už skoro týždeň a opakuje sa to každú noc...Synček spáva už v postieľke v detskej izbe so svojím starším bratom, keď sa v noci zobudí, tak ho prenesiem ku nám do manželskej postele aby mi nezobul synčeka, ktorý ide ráno do škôlky, ale ja s manželom sme dve hodiny hore čo si predávame, lebo dobre že nám neutečie,máte podobné skúsenostii s nočným budením, čo zabralo ??? ďakujem za hociaké postrehy a rady...
@diabambulka tak toto dôverne poznám 🙂 U nás presne toto isté, akurát, že to trvalo dlhšie... resp. verím, že to už skončilo. Drobec nemá ešte ani rok 😀
@katka253111 nezažíhať svetlo, neprihovárať sa, dať napiť, ak treba, prebaliť, pomojkať a spíme. V noci sa spí, prejde to.
Malé dieťa má spať s rodičmi, nie v inej izbe. V inej izbe vtedy, keď sa vypýta samé. Telesný kontakt, pritúliť, nerozprávať, nesvietiť, keď chce tak nakojiť, a spať. Dieťatku treba pomôcť zaspať, lebo je malé, ešte len sa to učí (koľkí dospelý s tým majú problém). R.
@barborka_a_radko no ako ktoré, je veľa detí, ktoré začali oveľa kludnejšie spávať, keď ich dali rodičia do ich izby. Aj keď si to neuvedomujeme, počas spánku sa prevraciame, v spálni nie je úplne ticho, čo môže aj malému dieťaťu vadiť. Ja si osobne neviem predstaviť mať dieťa do dvoch rokov v inej izbe, chcem počuť jeho dych, cítiť jeho vôňu, vidieť ho hneď ako ráno otvorím oči, môcť sa ho kedykoľvek dotknúť bez toho, aby som vstala z postele, ale to vyhovuje mne. Nemusí to vyhovovať dieťaťu a už vôbec nie inej mamičke, tak nebudem písať, že je to jediná správna možnosť. Mne napríklad nikdy nevyhovovalo spať s dieťaťom v jednej posteli a tiež sú ženy, ktoré si to nevedia vynachváliť.
Dievcata prosim vas co vam pomohlo teda ? Ja som zufala mam tento problem doma ale ak chcem zobrat malu k nam ona sa este viac preberie a zacne behat po posteli a spekulovat 🤦🏼♀️

@katka253111 ahoj no trvalo to nejaké dva tri mesiace a ako píšem vyšie presunula som sa do obyvačky a zapla rozpravky, o tom čase tam boli také hypno rozpravky doteraz si pamätám ako sa tam točili kolieska...knihy vedla neho 🙂 ono to prešlo a začala som dávať spať neskôr...držím palce