Rúška a izolácia - vplyv na deti
Ahojte maminy, vcera som si na internete vypocula zaujimavy rozhovor so psychologickou ohladom vplyvu niektorých covidopatrení na ľudí od bábatka až po starobu. Bolo to veľmi zaujímavé a poučné, aj keď dosť znepokojivé. Hlavne čo sa týka napr. rúšok a malých detí. Ja to aktuálne vidím aj na svojom najmenšom, tvár cudzieho človeka v podstate ešte nevidel. Je to hrozné, ked sa mu v obchode, na ulici ľudia prihovárajú, síce milým hlasom, doširoka otvorenými očami, ale "bez tváre". Malý pozerá a nič, nemá na čo zareagovať. Školkari detto, tiež potrebujú vidieť/vyčítať emócie z tváre, oči a hlas nestačia. Je mi z toho celého smutno, aj mne ako dospelej už celkom chýbajú tváre a rozmýšľam ako to zarúškovanie vplýva na spoločnosť, hlavne teda ak by to malo trvať ešte mesiace, nebodaj roky...
Skúste si pozrieť toto video, zaberie to 2m života.. a tam uvidíte čo má naozaj negatívny vplyv na deti.. je to síce vymyslené video, ALE to sa naozaj deje vo vojne.. to je niečo z čoho sa deti už možno.nedostanu..
Nevravím že mať rúško je ideálny stav, ale preboha prečo to preháňať? Deti berú veci tak, ako im ich vysvetlíme..

@danusiatko nespominam si, ktory virolog to presne bol, myslim, ze nejaky Cech, ale on robil osvetu ohladom sirenia virusu na priklade cigaretoveho dymu. Ked okolo teba prejde fajciar, ten dym ucitis, dostane sa k tebe. Rovnako to je aj s tym virusom. On povedal, ze to pravidlo 15 minut priameho kontaktu je politicky vymysel, nie virologicky fakt.
Ale co sa tyka tych rusok v skolke - uplne s tebou suhlasim, ze je blbost, aby ich mali, ked potom spia bez.