icon

Šesťmesačné bábätko nevydáva zvuky

eli60
2. máj 2025

Ahojte, viem ze podobnych diskusii je uz viac ale chcem sa napriek tomu spytat, ci ma niekto podobnu skusenost a nakoniec bolo vsetko ok. Nase babo ma 6 mesiacov a stale nic nehovori myslim tym ze nevydava ani hrdelne zvuky a blabotanie uz vobec nie...tie hrdelne zvuky par krat (dokopy tak 10 krat) od narodenia spravila ale inak nic... je ticho, okrem placu a revu nevydava ziadne zvuky. Pocuje dobre, to sme uz testovali. Usmieva sa obcas ale vacsinou je vazne, smeje sa len ked sa jasime a to tiez len obcas. Ocny kontakt je celkom dobry aj ked vie sa totalne sustredit pri hrani a niekedy nereaguje, tak som z toho zufala ... Lekarka to zatial neriesi...dakujem za vase skusenosti

zuzkaa1991
2. máj 2025

@eli60 moja neblabotala mozno neskor ale zas mame problém s recou ;) zacala az ako 3r rozprávat....do2r urcite zacne niečo rozprávat vydavat zvuky kazde dieta ma svoj cas ;)

eli60
autor
2. máj 2025
@zuzkaa1991

@eli60 moja neblabotala mozno neskor ale zas mame problém s recou ;) zacala az ako 3r rozprávat....do2r urcite zacne niečo rozprávat vydavat zvuky kazde dieta ma svoj cas ;)

@zuzkaa1991 hej snad, musim len dufat. A tvoja dcerka tiez nevydala ziadne zvuky, nemyslim blabotanie myslim take tie hrdelne zvuky aaa, eee a pod...

zuzkaa1991
2. máj 2025
@eli60

@zuzkaa1991 hej snad, musim len dufat. A tvoja dcerka tiez nevydala ziadne zvuky, nemyslim blabotanie myslim take tie hrdelne zvuky aaa, eee a pod...

@eli60 nepamätám 😇 viem ze zvuky zacala alebo co mame videa tam smiech a take mame okolo 9m 10m predtym kym lezala max sa usmievala ticho zvuky velmi nie....pamätám si ze okolo 8m 9m kus nejake hlásky rozprávala bana atd ale ked ju ockovali prestala...ale potom postupne aspoň naznaky boli akoze zakladne mama tata baba boli ale kedy.netusim na 2.5r urcite ano ;)

Nechcela opakovať po mne ucit sa nic....všetko sa sama ucila z YouTube kedze naucne videa pozerala naucila sa tak farby pocitat po anglicky farby pocitat....s detskou som tiez riesila rec ale az v 5r som prestupila k inej....urcite v 2r 3r riesit logopédiu ak nerozpráva dieta ja ako prvorodicka som sa spoliehala na lekarku ze ma skúsenosti ze radi spravne....horko tazko na logopédiu sme sa dostali az v 5r taky je problém najst....ale potom sme zistili ze aj zle pocuje ;) ale za posledny rok velmi velke pokroky spravila ma 7r