Škodí spinkanie v lehátku 16 mesačnému dieťaťu?

renia
2. júl 2010

Takze moj problem. 16mesacnu dcerku uspavam v lehatku, a prenasam do postielky. Doteraz nam to vyhovovalo, dcerka pekne zaspinkala do 20minut, ja ju hojdam, spievam jej, pustam cd. 10minut po zaspati ju prenasam do postielky a spinka dalej. Ale problem nastal, ze pri obednajsom spanku ju uz preniest nemozem, stale sa prebudi a neviem ju potom uz uspat. Chcem sa teda opytat, skodi toto lehatko na chrbticu ak tam dieta spi cez obed t.j 1-2 hodiny. Len mi neradte ako ju uspat v postielke, tieto temy uz mam nastudovane, v postielke ju uspat neviem. Vzdy to skusam, uspavanie trva hodinu, obucha sa mi o postielku, proste to zasa skusim neskor. Viem, ze lehatko skodi malym babatkam, ktore v nom travia vela casu, brani im to v prirodzenom pohybe a spevnovaniu svalstva, ale my sme iny pripad, miska je uz velka, a len v nom spinka cez obed. Dakujem za nazory. Prihodim aj foto.

renia
autor
2. júl 2010

Este dodam, hlavne ma zaujima,ci to skodi jej chrbatiku.

latvia
2. júl 2010

pokial ti v nom spi max 2 hodiny raz denne, tak by som si s tym hlavu nelamala.. nieje to sice pevna podlozka ako postel, ale zas sa uplne dieta na tom neskrivi( kolkokrat deti zaspia v kociku v podovnej polohe pri prechadzke).
my tiez nespime v postielke,ale naposteli,kadeako sa mu zachce(krizom krazom aj cez vankuse) 😉

jespera
13. júl 2010

@renia no je to diskutabilne, lekari vseobecne nemusia tie lehatka - ja ho mam doma tiez. Chcelo by to nazor ortopeda...ja mam tiez podobny problem,ale s kociarom - sportova cast je cca v takej polohe ako kresielko, a tiez rozmyslam co s tym dalej.. a teraz ma napadlo ohladom toho kresla, moje je take co sa da sklopit uplne dolahu..keby si kupila take nieco?? vies zaspi ti a sklopis ju do lahu hm?