Škôlka v 2,5 rokoch
Dobrý deň mamičky,
chcela by som počuť aj názor iných. Mám dcérku, ktorá má 2,5 roka. V pondelok nastúpila do škôlky po prvýkrát. Z tohto stresu a šoku sa im tam pokakala.Keď som po ňu prišla tak mi povedali, že ak sa to zopakuje aj na druhý deň tak si ju budem musieť nechať doma.Prvé dva dni nastal plač vo chvíli, keď ma nevidela v triede.No včera večer a dnes ráno sa mi sťažovala, že ju bolí bruško.Myslím si, že to má zo stresu.Urobila som dobre, že som ju tam dala tak skoro?Má zmysel ju trápiť a nechávať ju v škôlke alebo ju mám radšej zobrať a dať ju až od januára do škôlky? Čo by ste urobili na mojom mieste vy?
Ďakujem za každú reakciu
Začiatky sú ťažké, dieťa si potrebuje vydobijat lebo vidi že ste doma s menšou tak chce aj ona jej musíte vysvetliť, že máte veľa roboty,že musíte variť,riadiť starať sa o dieťa a ešte sa ucit.Ze v škôlke je dobre nájde si kamarátky a maju nové hračky ktoré nemá doma ani ich nepozná.Moj začal chodiť ako 2,5rocny ale neplakal prvý týždeň potom na druhý týždeň sa sem tam rozplakal tak som ho motivovala, že mu kúpim dáku malú hračku alebo sladkosť a vtedy bol spokojny. Ale ak budete doma a máte menšie dieťa doma,tak by som nechala staršie z toho hľadiska že môže nosiť bacile a nákazi celu familiu.lebo môj bol neustále každý mesiac chorý čiže viac doma bol ako v škôlke. A to 2 týždne sme sa liečili išiel do školky na týždeň a znova ochorel.a opakovalo sa stále.len v zimnom,jesennom období a to mal nosné mandle zväčšené tak aj z toho býval chorý a dieťa si musí prejsť s imunitou.
@katulka1992 už sa dieťa nedá dať len " na zácvik ", napr. len na pár hodín, zo začiatku, kým si ako tak zvykne ?
@marjuk volala som s riaditelkou, dame tomu este zajtra sancu, vraj sa ho ona ujme na 2 hodiny a ak nic, tak odklad. On tam strasne krici, rusi aj ostatne deti a myslim, ze to takto nema vyznam.
@anemone123 tak držím palce 🙂 tak môj si poreve ale ako sa zavrú dvere po 8h tak už neplače len kuká a stojí, hrať sa nechce, dúfam, že to bude lepšie..
@katulka1992 no až ti bola teraz 3 deň v škôlke tak to veľa z jedenia nezistis....veď uvidíš nechaj ešte týždeň a ak bude kríza vyhlas
@katulka1992 Ja sama som dala 2,5-ročného syna do škôlky, ale išla som do práce a odmietli mi držať miesto (je februárový), takže iná možnosť nebola, jedine platiť opatrovateľky, čo som si nemohla dovoliť.
Keby som bola doma, v žiadnom prípade by som ho do škôlky nedala. Zvládal to v pohode, on bol taká povaha, že si dal vysvetliť. Ani tam velmi neplakal, žiadne nehody.
Každé dieťa je iné ... ale všeobecne, ak v škôlke byť nemusí, tak by som ju odtiaľ vzala.
@katulka1992 Ahoj. Mna by len zaujimalo ako to zvladla malinka tento tyzden.
@katulka1992 Ahoj ja som dala môjho 2 a 4 mesačného do škôlky prvé dva dni ako tak tretí už bolo viac revu a na štvrtý trval cely deň. Nehovoriac o tom že sa nepýtal cikat takze boli aj nehody, veľkú si nosí domov alebo stíha ešte ráno. No ten štvrtý deň my ho nechali moc plakať takze dnes sme už ostali doma s horúčkami a soplom. Miesto toho aby ho nejako zabavili a vysvetlili mu že prídem, lebo viem že on si dá povedať. Takze uvidím ešte budúci týždeň že ako ale každé dieťa si zvykne len zo inak dlho trvá.
@gama1542 zvládla to super..plakala len pokým nevosla so triedy potom už bolo dobre....ale tiez z toho stresu na sople...tak uvidíme ako bude do pondelka...

@asia83 Jaaaaj zase ta separacna uzkost🙈 A lepsie 200 e aka 0 e.