Skoro 7 mesačný ešte neštvornožkuje
Syn bude mať o chvíľu 7 mesiacov a stále neštvorkuje ani nesedí.
Kedy by mal začať?
Nas sa v 7 mes len plazil, aj to nesymetricky ako padly vojak 😃 a dnes 4nozkuje tak rychlo, zapne pohon 4x4 a musim utekat. 😅 neboj to je uplne v pohode, bude ok.
Náš začal štvornožkovať 8m
Keď ches viem ti poslať cvicenie cez messenger, napis ip, my sme chodili na rehabilitaciu a mam to nahrate
kludne moze zajtra zacat. niektore deti su proste take, ze nemaju ziadny zdravotny problem, len sa im do toho moc nechce a potom z jedneho dna na druhy zacnu, takze si myslim, ze to velmi rychlo pride
Na cvicenie kde chodim s malym su deti 8 mesacne a nesedi samostatne ani jedno, takisto štvornožkuje iba jedno,dve, takze v tomto veku podla mna nič neobvykle.
Neboj sa,ma cas.najprv plazenie,potom stvornozkovanie a az potom sedenie.nic netreba unahlit
Nas maly tiez nestvorkozkoval, okolo 7-8 mesiaca sa zacal dvihat na nozicky, napriklad pri postielke. A v 10 mesiacoch uz zacal chodit 🙂
Niekto v 10tich a niejto v 6tich...Skutovne to zavisi od dietata.
Moja sa najskôr naučila chodiť až potom štvornožkovať a nikto to neriešil :D
Moja mala v 10 mesiacoch este lezala na chrbte na chrobaka a bolo to uplne v poriadku..
Moj ma 8 a tiez este nie. A vobec sa kvoli tomu netresujem. Pokroky robi kazdy den. Momentalne sa snazi davat na 4. Sediet este tiez nevie, to pride az z polohy na 4, najprv sikmy sed, potom normalne. Sed je vrcholom vyvoja do 1 roka.
otazkou je, v akej polohe travi cas. byva na brusku? pretaca sa? plazi sa? podklada si kolienka pod seba? alebo este nie? ak travi vela casu na brusku, stvornozkovanie urcite pride, v 7 mesiacoch ma este dost casu. sedenie pride az potom, posadi sa sam. hlavne ho netlacit do sedu.
Môj začal stvrnozkovat v 11. Mesiacoch potom, čo strávil 30 min v miestnosti s kobercom na celej podlahe (lepšie mi to nenapadlo popísať) 😃nemáte náhodou tiež len podlahu? A ak aj nie, ešte ma čas.
A preco by mal? Moji sa v 6m len otacali a lozili a sadli si najskor v 9m.
Ma čas. Moja sa v tom čase len plazila. Sadla si v 9, 4nozkovala v 10.
A ani nemusí. Môj starší neštvornožkoval, v 10tich mesiacoch chodil. (Naučil sa to až dodatočne a to bol náročnejší proces.)
My tiez este nesedime a ani nestornozkujeme. Podla mna je teraz zbytocny tlak na deticky, kazdy si ide svojim tempom. Ten nas teraz cele dni precvicuje rec 👶🏼 Ma-ma-ma… nemozu robit vsetko naraz. Neboj, zacnu zo dna na den, ked to budeme najmenej cakat🙂
Mal by zacat trojnozkovat
ved to je este skoro. v 7m sa dieta ma plazit. stvornozkovat okolo 9m. a niektore deti vobec nestvornozkuju, rovno sa postavia a zacnu chodit. moja dcera zacala stvornozkovat na prelome 9 a 10mes. a chodit zacala ako 13 mesacna popri nabytku
Môj prvý chodil na 10 mesiacov....stvornozkoval až okolo roka.....keď ja som bola malá tiež som prv chodila a potom stvornozkovala....😉
ked sa vam nezda nieco pytajte sa pediatricky na dokladnesie vysetrenie ale 7 messcne nemusi stvrnozkovat este
Ahoj, neboj, začne, náš bude mať 10 mesiacov a v 9tom začal.
@kallanchoe ale toto nie je spravny vyvin dietata. dieta sa zo styroch postavi na 2 a tak chodi. nikdy nie naopak. ak dieta najprv chodi, tak zrejme preto, ze bolo predtym v chodaku, alebo ho niekto vodil za ruky.
@matkahelka to nie je celkom pravda. Môj sa zdvíhal okolo nábytku, žiadny chodák sme nemali, to neuznávam. A proste vynechal tú fázu. Potom prišiel pod stôl, do nejakého tunela v detskom kútiku a išiel sa postaviť, nevedel loziť, tak sa to naučil. Riešili sme to ale nevieš to dieťa už potom dostať naspäť na zem.
Mimochodom, nadpriemerne intelektovo nadaný.
Ale vsak ma cas🤦♀️dieta sa posadi ked ma spevnene chrbtove svalstvo...cca 8-9 mesiac moji napr a starsi vobec nestvornoskoval,to sa naucil dodatocne 😅zacal chodit ako 9 mes,cize z lahu do stoja😅
@matkahelka nooo ani jedno moje dieťa som nevodila za ruky...nechcela som prísť o chrbát,chorák nemali tiež, všetko som nechávala tak nejak "prirodzene " na nich....obaja sa od 6 mesiacov postavili a začali chodiť okolo nábytku....áno na vývin kĺbov nič moc....ale toto robili celé dni,doplazili sa k stene,nábytku hocikomu a postavili sa.... doktorka tiež krútila hlavou...ale, že keď to robia sami 🤷 ....kázali mi ich brzdiť ale priviazať sa nedali....
starsia nestvornozkovala vobec, postavila sa v 11m a sla okolo nabytku, naucila sa takto chodit. A mladsia stvornozkovala v 9m a stvornozkovala do 17m🤦🏼♀️ sa jej to proste zapacilo a ani za boha nechcela chodit, bala sa. Rozbehla sa v 17m kedy som uz sa zacala obavat, ze preco nechodi. Ani jednej nic nie je, obe chodia, zvladli to vsetko tak, ako mali, same. Este by som sa neobavala, staci ho nechat, nech zacne sam tak, ako mu vyhovuje. 7m je este uplne v poriadku.

ked sme boli u pediatricky asi v 11mesiacoch, moja tiez este nestvornozkovala, vypisala nam pediatricka papier, ze mame ist na cvicenia .....a tesne nato, ako sme tam boli na prvom vysetreni zacala sama .....takze niektore deti pekne zacnu same skor, niektore neskor ......
neviem, ako je to so stvornozkovanim, ale chodit by dieta malo zacat do roka a pol .....ak nezacne dovtedy, tak potom sa to uz riesi
a to stvornozkovanie asi do 11-12 mesiaca