Skracovanie denného spánku 8 mesačného drobca
Ahojte mamicky, skusili ste skratit detom denny spanok aby nevstavali rano pred 5? Mam 8m syna a skoro sa budi. Cez den dost vela spi, tak neviem ci to ma vplyv. Ake mate skusenosti? Dakujem
Neprisla som na nic relevantne, cim by sa mi podarilo ovplyvnit vstavanie o 5.00. Dcera tak vstavala asi tri mesiace tuto jar (teraz ma 18 mes), teraz spava "az" do 6.00. Jedine, ked ju strazil niekto cudzi (moja sestra), tak zazracne spala aj do 7.30. Pri manzelovi zvykne potiahnut do 7.00. Ale ked je sama v izbe alebo som tam snou ja, tak okolo siestej buntosi. Cize pre mna najlepsie riesenie odstahovat sa 🙂 🙂 🙂
Jedine, co by som ti vedela odporucit - boli obdobia, ked to zaberalo - znovu ho ulozit spat. Zobudi sa, ale znovu ho ulozis do postielky a zaspi. Ked sme dost rychlo zareagovali, ze sa este nestihla celkom prebrat, tak dokazala znovu zaspat. Opat v tom bol uspesnejsi manzel.
Ked bude na jesen a v zime rano vacsia tma, trochu to pomoze. Drzim palce. Neostava ti ine ako vydrzat a chodit skor vecer spavat 🙂
Bohužiaľ je to celkom normálne by som bola povedala. Ono to prejde ako bude dieťatko rásť. Krmiš ju UM alebo kojíš. Niekedy deti, ktoré sú len kojené majú tendenciu spať menej, lebo sa nenasýtia do sýtosti ako pri UM😒
Tak sa babatka nudia, budes sa s tym musiet zmierit, hlavne este pri takomto mensom. Ono cim bude starsie, tym neskor sa bude budit ale moja mala tiez je vacsinou okolo pol 6, najneskor o 6 hore. Neviem ci sa to bude dat nejako ovplyvnit skracovanim spanku cez den a hlavne tie deti spanok potrebuju
@uskrnica Nudia? Asi si chcela napísať budia, nie? Ale v konečnom dôsledku tam možno pasuje aj nudia 😂
Ale v každom prípade s tebou súhlasím, deti sa budievajú veľmi skoro. Neviem či by si skracovaním spánku cez deň docielila to, že by ráno spali dlhšie. Skôr budú cez deň viac protivné
@leporeloo
@svetielocko
@rucka77
@uskrnica
@ericka_l dakujem, ja len ze ci mate niektora skusenosti. viem, ze musi spat, to je jasne. prvorodeny spaval do siedmej, ale cez den toho vela nenaspal, to mi tiez nevyhovovalo. neviem co je lepsie :D

@saty.predaj ahoj, no to je celkom normalna doba kedy sa taketo male babtaka budia... urcite by som mu neskracovala denne spanky, mozno posunula posledny na neskor a potom ho udrzala trosku dlhsie hore aby rano potiahol... ale niekedy to, ze ho das neskor spat, neznamena ze bude dlhsie spat... ale take male babtko este potrebuje vela spinkat cez den, takze by som sa s tym nateraz zmierila ver, ze je to len faza 🙂)