Som nešťastná z pohlavia deti. Ako sa s tým vysporiadať?
ahojte, velmi sa za to hanbim ,mam doma dvoch zdravych chlapcov a velmi som neštastna z toho že nemam ani jedno dievčatko.Vždy som tužila po dcerke a nemam ju.Dalšie dieta už nemožem mat zo zdr. dovodov.Je mi velmi smutno a hlavne ked sa niekomu blizkemi narodi dievčatko ☹ tažko to zvladam aj ked svoje deti milujem a nedala by som ich za nič na svete.Ako sa stym vysporiadavate? Prosim nepište mi aka som zla a že mam byt vdačna za to čo mam ,lebo to ja som ale nejak vždy mi je luto že nemam to dievča.
Ja mám dcéru 20-ročnú synov ešte 17 a 11 ročných a aj keď mám dcéru chlapci my viac pomôžu v domácnosti a dcera poupratuje všetko čo treba s chlapcami sa viac porozprávam ako s dcérou tá je celé dni zavretá vo svojej izbe je náladová ako svokor 😕 a chlapci prídu a porozprávajú sa kedykoľvek ☺️ . A keď som dvakrát potratila pred dvomi rokmi synovia boli z toho viac nešťastný ako ja 😔dcera podobne ako svokra zareagovala že. Či je nás malo doma 😔😔 vraj si mám počkať na vnúčatá 😏. Ja stále sa pohrával s myšlienkou že by nás bolo viac doma , viem napíšete že už mám veľké dospelé deti ale ja mám deti veľmi rada tie moje tak rýchlo vyrástli☺️. Tajne som dúfala že do štyridsiatky to stihnem ale asi už nie 😔😊ale nevzdávame sa z manželom stále skúšame 😌.
Rozumiem všetkým snažilkám, ktoré musí neuveriteľne rozčuľovať takáto túžba. Ale ja presne viem čo cítíš. Od malička som túžila po deťoch ale hoci som si to nepripustila, v mojich predstavách som vždy mala aspoň jedno dievčatko. Teraz čakám tretieho chlapčeka a tiež ma bolí, keď sa poziem na sestrinu dcerku, na dcerky mojich priateliek, či len na cudzie dievčatko na ihrisku. Toto pochopí len ten kto to zažil. Svojich synčekov ľúbim nadovšetko na svete a za nič by som ich nevymenila, neľúbila by som dievčatko viac. Ale veim, že mi stále bude niečo chýbať. Možno je to sebecké, nevďačné a možno je to naozaj len o tom, že každý chce to čo nemá. Ale za svoje pocity nikto nemože
@adinka83 ako tak čítam podobné príspevky, vôbec sa nedivím, že je toľko ľudí na antidepresívach. keď sú nešťastní z toho, čo absolútne nedokážu ovplyvniť. Ja si vždy kladiem otázku, či mi pomôže, keď sa budem niečím konkrétnym trápiť. Ak to vieš zmeniť, tak to zmeň. ak to nevieš zmeniť, tak kašli na to a prijmi to také, aké to je. V rámci vlastnej psychohygieny nie je dobré v sebe držať a živiť takéto myšlienky.
Neviem, aké to bolo príslovie, niečo v zmysle: netráp sa tým, čo bolo včera (to už neovplyvníš, zober si akurát poučenie), netráp sa tým, čo prinesie zajtrajšok (ak sa dá, tak to ovplyvni, a čo sa nedá ovplyvniť, tak toho sa nemá zmysel báť), rieš to, čo je teraz.
Poznam tiez jednu maminu, ktora mala prvych dvoch chlapcov a tuzila po dievcatku.Potom sa im narodila tretia vysnivana baba. Ta sa im teda podarila- same prusery v skole, prepadala, flakala sa, proste nezvladnutelna. Chalani presny opak. A ked sa jej synovi narodila dcerka- jej vnucka- tak si smutne povzdychla

Ahoj ,mi mame domain 5r dievcatko a teraz cakame v decembri druhe babo. Na 3 D nam doktor povedal ze to bude opat dievcatko. Ja som s toho bola smutna. Lebo odjakziva tuzim po chlapcovi. Moj muz mi vynadal ze som hlupa a nevdacna,ze mam byt rada za zdrave babo. Mat parik bol moj sen. Ale odkedy chodim sem na MK a citam rozne pribehy tak si uvedomujem moju nevdacnost. Najhorsie su komenty okolia typu: zase baba? Do tretice bude chlap. Alebo tvoj chlap nevie robit synov. Ako uplne blbiny,ale vie to zaboliet. Chcela som chlapca aj kvoli muzovi aby mal partaka aj on. Jeho odpovoved bola ze bude ako kral obklopeny babami. Uz teraz sa nevie dockat nasej Elisky. A ak pan Boh da bude aj tretie. Ako zase babulka tak nech 🙂 Kazdy chceme co nemame. Hlavne je mat po svojom boku aj dobreho a chapaveho partnera,ktoremu su ukradnute sproste reci sprostych ludi.