icon

Som nevlastná mama, no deti ma nepočúvajú.

baska1930
17. sep 2019

Ahojte dievčatá idem si sem pre rady od skúsenejších žien keďže mám len 20 rokov. Priateľ mám dvoch synov jeden má 8 a druhý bude mať 7, no stym starším je trosku väčší problém keď mu niečo poviem jedným uchom dnu druhým von, poslúchne má vždy len vtedy keď priateľ na neho zvýši hlas ale to zaberie len na jeden krát. Pokial mu zas niečo poviem zas úplný ignor. S priateľom čakáme bábo, síce sa viac teší lebo to bude dievčatko ale je to s ním dosť ťažké. Nemám s ním problém napísať úlohy, pohrať sa snim, ale ako náhle má niečo spraviť a poviem mu to nereaguje, ignoruje ma ako som už spomínalá, nerobím si s toho moc ťažkú hlavu lebo ani otca moc nepočúva ( ale dost sa má to dotkne keďže robím všetko preto aby sme boli kamaráti). Ako náhle sú u nás už od rana kričí a nie len ráno počas celého dňa len aby bol stredom bodom pozornosti, bojím sa že keď sa malinká narodí budú samozrejme všetci zaujatý na ňu a že by jej mohol niečo spraviť keďže už nebude stredom pozornosti on. Aký má te názor na to vy určite budem za každú radu vďačná.

Strana
z2
saskia_98
18. sep 2019

@maciatkolulu ja ti poviem len tolko, kazdy si je strojcom svojho šťastia a ako si zariadiš, tak máš. Ja som si zariadila a mam sa dobre, čo sa tyka autorky, ona sa postupne naučí co ano a čo nie. A uprimne chlast, žurky mam už daaavno za sebou a inač sa da uživať život aj s deťmi ak nevieš. 🙂

maciatkolulu
18. sep 2019

@saskia_98 ja som niekde napísala chlast a zurky😂😂😂, klud👍Dievčenský slobodný život ma automaticky znamenať chlast a zurky? Ako u koho. Ja viem veľmi dobre ako tráviť život s detmi😉vzhľadom k tomu, že dve už mám výchovné a s tretím si užívam teraz😊

kitycat
22. sep 2019

Ahoj a kde maju ich mamu? Ako dlho si s priatelom a ako dlho spolu byvate vsetci styria? Planovali ste to dieta? Ako ta priatel prezentuje pred chlapcami? 8 rocny chalan bude "zly" aj iba tak...Mozno to je len otazka casu a zvyku oboch stran. Hlavne priatel by mal teda byt tym Salamunom vo vasej domacnosti. Drzim vam palce.

sisaka
22. sep 2019

@baska1930 moja dcéra ma 21 a jej brat, môj syn 11, tak viem niečo o dynamike vzťahov s podobným vekovým rozdielom. Nemôžeš chcieť, aby si s chlapcami bola kamarátka a zároveň rodičovská autorita. Môžem ti povedať za môjho syna, že určite by neskakal ako ty pískaš. Ak chceš mat s detmi kamarátsky vzťah, tak ich musíš brať ako kamarátov a nie ako “synov” Výchovu prenechaj na ich otca a ty buď tou veľkou kamarátkou. Keď si ta chlapci obľúbia budú aj ochotnejší niečo pre teba spraviť, či inak sa spravať. Môj syn vzhliada k svojej staršej sestre a je ochotný pre nu veľa veci urobiť, ale nedá si od nej veliť. Ak by nešlo o jeho sestru, ale o dievča, ktoré sa chce hrať na jeho mamu, tak by veľmi nepochodila - peklo na zemi by mala isté (skús sa vcítiť do tých chlapcov - fakt im nie je čo závidieť, na rozdiel od teba sa v tejto situácii neocitli dobrovoľne a musia sa s ňou vyrovnať a akceptovať, či sa im to páči, či nie )

marca12
22. sep 2019

Neviem ako by som to napisala,aby si pochopila. Tym,ze si nevychovavala dieta odmalicka a len zrazu prisli do tvojho zivota chlapci v predpubertalnom veku,to budu mat oni aj ty tazke. Nehraj sa na ich matku. Mozno mas zly pristup k nim a preto sa spravaju ako opice,teda ten jeden. Ako sa rozisli keho rodicia? Ma priatel dobre vztahy s byvalou,netrpia rozchodom deti? Deti bezne vzdoruju,neposluchnu. Ziarlia a upozornuju na seba. Chce to cas a lasku,vela,vela lasky. Laska robi zazraky,musi ju citit. Mnohe macochy nedokazu mat vrely cit k detom,aj ked sa velmi snazia,ale nejde to.

michalkas25
18. nov 2020

@baska1930 Skús sa venovať aj svojmu dieťaťu aj tým chlapcom rovnako.A povedz to aj ostatným.

elenka.k
18. nov 2020

Ver mi aj mňa sem tam tí moji nepočúvajú, musíš zistiť, čo naňho platí, možno vypnutá wifi?? vytiahnutá telka? že tebe sa tiež nechce teraz jeho počúvnuť, / keď bude on chcieť / ak Ti niečo povie, tak buď hluchá ako on / len bacha o čo Ťa žiada, ak niečo fakt dôležité, to buď v strehu, ak nejaká jeho debilina, nemusíš /
Niektoré deti upútajú knižky, čo tak si spoločne prečítať? Môžeš začať s tým prvým a nenapadne ho pozvať tiež toho, čo nepočúva ... zaujímavé je aj maľovanie ...
A postupne im pritykovať, že budú mať sestričku, pripraviť ich na to , že tú budú musieť ju chrániť, dávať na ňu pozor, aby sa jej niečo nestalo, ako veľkí bratia, sa musia naučiť najprv Teba počúvať, lebo aj Ty ich chceš chrániť ako budú oni sestričku....

Strana
z2