icon

Som v nemocnici s bábätkom a iné dieťa tu už 3 hodiny vrieska

25. sep 2023

Baby ja nie som urcite nejaka neempaticka svina, skor urcite naopak...som so svojim babatkom v nemocnici treti den...4 noci som absolutne nespala....pred 3 hodinami priniesli cca 3 rocne dievcatko romskeho povodu...v zivote som nepocula takto vrieskat dieta a to uz mam 4 deti...pocula som ako sa sestricky hadaju s rodicmi toho dievcatka nech ju tu nenechavaju samu, lebo vrieskala uz pri prijme....odisli a nechali ju tu samu..mne puka srdce a placem spolu s tym deckom ale hlavne aj od mojho vlastneho vycerpania...konecne mi dcera spinka po 4 dnoch uz od osmej...a ja padam na hubu od unavy naozaj a teraz sa uz vobec neda spat...niektori ludia by deti nemali mat...chcela som sa len vykecat...prepacte...este spomeniem ze to diwvcatko je skoro na opacnom konci chodby ako ja...je to sialene...urcite uz musi odpadnut a zaspinkat ale vydrz ma na tak male dieta fakt brutalnu...aj vy ste sa stretli s niecim podobnym pri hospitalizaciach? Ja ich mam za sebou naozaj velmi vela...ale takto vrieskat dieta som veru este nepocula

Strana
z6
ahhola
27. sep 2023

@julish no nakydala si tu na gadzov, slušne,
ako slušná romka🔥to je ta vďaka, za nase krvavé dane♦️
Ešte sme vinní aj za pribuzensku plemenitbu, ze z osadových deciek nič nie je a pritom je jasne, keď človek vidí jemnostpani Tukabel, ze nám cez tu rodinu utieklo 12 nobeloviek▪️

nika523
27. sep 2023

@cicaica to si povedala ty že cigánka, nikto ti tu do cigánok nenadával, narozdiel od teba že nadávaš do gádžov tak kde je ten rasizmus nie z tvojej strany náhodou? Či ak je to opačne je to ok?

julish
28. sep 2023

@ahhola za aké vaše dane? a my vari dane neplatíme? A čo som nakydala? Že školský systém absolútne nezohľadňuje viacjazyčnosť na Slovensku? Že gadžovia posielali ľudí do plynu a zmocnili sa ich majetku? Niečo som si azda domyslela?

cicaica
28. sep 2023

@nika523 gadžo je také isté pomenovanie ako cigáň. Či len vy, gadžovia, môžete nás častovať všelijako?

cicaica
28. sep 2023

@erikavesela inak "materi" s i a nie s y, odkazuje sprostá cigánka 😃

nika523
28. sep 2023

@cicaica nie, nemôže nikto snažím sa to vysvetliť ani my ani vy!

vreckovka2
28. sep 2023

@nika523 nebola som v osade, ale mam celkom skusenosti s dysfunkcnymi rodinami, ktore mali rozne bytove podmienky. To co som napisala plati aj o fetakoch a "cucaroch". Mam osobne skusenosti so zavislostami v rodine. Viem ako sa toto odrazi na kazdej dalsej generacii. Aj ked rodina posobi navonok ok, co potom v takej zdevastovanej na cimpr campr. Nie je lahke sa z toho kolotoca vymanit. Sme taki aj onaki. Vsetci.

nika523
28. sep 2023

@cicaica ale tu vám nikto do cigánov nenadával, narozdiel od vás

erikavesela
28. sep 2023

@cicaica sprostou si sa nazvala sama...booze, jeden preklep...btw...gramatiku ovladam...aby ta z toho neporazilo...a kym vy nas budete nazyvat gadzami...my vas ciganmi...zaujimave, ze pred 89 ste slovo rom pomaly ani nepoznali...preco ste vtedy nekricali, ze nie ste romovia?

erikavesela
28. sep 2023

@julish v ktorej krajine, kt.ma uzakonenu 1 rec, sa zohladnuje viacjazycnost v skolach?

cicaica
29. sep 2023

@erikavesela prd rokom 89 som bola ešte v škôlke, preto som vtedy nekričala, dáva ti to logiku?

elenka.k
29. sep 2023

baby už prestaňte!! všetky máme svoje životy, nevieme čomu čelí tá druhá, čo má v hlave, v srdci a aké možnosti. my nemôžeme za to, do ktorej rodiny sme sa narodili
môžeme zmeniť len to čo je teraz a snažiť sa lepšie žiť, byť milšími , je to ťažké. Tak prestaňte , ak by sme sa ocitli v "určitej" situácií - všetky by sme boli rasistkami.
Určito viem napísať, že sme ženy.

cicaica
29. sep 2023

@erikavesela ja nezodpovedám za minulosť, za nikoho, len za seba. To akoby si ty bola zodpovedná za koncentračné tábory. Nevynášam súdy, pretože chodím iba svojich topánkach a žijem svoj život. A uraziť ma môže len niekto, koho si vážim a kto je pre mňa osobnosť. Chvalabohu, mám okolo seba zdravých a čestných ľudí, mám všetko, čo potrebujem a čo ma robí šťastnou a akási cudzia zakomplexovaná gadžovka mi je u r..i a prosím, už ma tu neoznačuj, ale pokojne pokračuj vo svojich " overených a prínosných" komentároch

nika523
29. sep 2023

@cicaica bože môj to čo je toto? Nikto ťa tu neuráža, nikto nenadáva do cigánov, vy tu stále na dávate do gádžov, to čo má znamenať?

julish
29. sep 2023

@erikavesela v mnohých krajinách sa vyučuje v mnohých jazykoch, u nás, žiaľ, len po maďarsky, rusínsky, rusky, anglicky... https://rm.coe.int/16806d364a

nika523
29. sep 2023

@cicaica veď keď si šťastná a máš všetko čo potrebuješ tak kde je potom ten rasizmus čo sa ním furt oháňate? To hnusné rasistické Slovensko ako to že ti je tu tak dobre ako píšeš keď je také rasistické?

erikavesela
29. sep 2023

@julish aha...na skk mame oficialne 1,8% ludi s materinskym jazykom romskym...snad nemyslus vazne, ze kvoli 1,8% sa budu menit osnovy...madarov mame 10%...vidis ten rozdiel?

erikavesela
29. sep 2023

@nika523 najvacsi rastisti u nas su prave oni

la_dolce_vita
29. sep 2023

Dotycna uz tu nie je registrovana. Z dalekej BA sa o tom mudruje, ja vsak zijem v Poprade a mam bohuzial osobne skusenosti, obavam sa buducnosti. Ale vraj nemam dostatočnú mentalnu kapacitu 🙂

Strana
z6