icon

Som v nemocnici s bábätkom a iné dieťa tu už 3 hodiny vrieska

25. sep 2023

Baby ja nie som urcite nejaka neempaticka svina, skor urcite naopak...som so svojim babatkom v nemocnici treti den...4 noci som absolutne nespala....pred 3 hodinami priniesli cca 3 rocne dievcatko romskeho povodu...v zivote som nepocula takto vrieskat dieta a to uz mam 4 deti...pocula som ako sa sestricky hadaju s rodicmi toho dievcatka nech ju tu nenechavaju samu, lebo vrieskala uz pri prijme....odisli a nechali ju tu samu..mne puka srdce a placem spolu s tym deckom ale hlavne aj od mojho vlastneho vycerpania...konecne mi dcera spinka po 4 dnoch uz od osmej...a ja padam na hubu od unavy naozaj a teraz sa uz vobec neda spat...niektori ludia by deti nemali mat...chcela som sa len vykecat...prepacte...este spomeniem ze to diwvcatko je skoro na opacnom konci chodby ako ja...je to sialene...urcite uz musi odpadnut a zaspinkat ale vydrz ma na tak male dieta fakt brutalnu...aj vy ste sa stretli s niecim podobnym pri hospitalizaciach? Ja ich mam za sebou naozaj velmi vela...ale takto vrieskat dieta som veru este nepocula

Strana
z6
h2
25. sep 2023

😧 A sestričky s tým nič nerobia?

vkatush
25. sep 2023

Po prvé, držím palce, nech dcéra je zdravá a ty aby si si odpočinula. Nedá sa vymeniť s mužom, aby prišiel a ty si sa šla domov aspoň trošku vyspať, nabrať silu?

A k tej malej... nepochopím rodičov, čo nechajú dieťa samé a v nemocnici!!!. Môže sa to vôbec?
Môj materský a učiteľský inštinkt by mi asi nedal a šla by som za tou malou, ak sa dá a je tam naozaj sama bez rodičov, neviem, možno dala vodu/džús/keksík (ak môže), prípadne nejaká malá hračka, ak dcéra má viac a nevadilo by na kľudnenie ... alebo jednoducho ísť ju ukľudniť trošku, že všetko bude dobré, rodičia sa vrátia, nemusí sa báť, aj tvoja dcérka tu leží ...

Ale sestričky sú asi pri nej, či ?

petulda333
25. sep 2023

@h2 a co s tym urobia? Ja som toto zazila viackrat a tie deti sa upokojit nedali nijako. Jedine tak liekmi

petulda333
25. sep 2023

@vkatush moze. Dcera mala asi rok a pol,mala silny lar.zachvat,sli sme na pohotovost a dr,ze ma ostat v nemocnici ale bezomna,ze zbytocne tam budem 🙈 to som hned odmietla

vkatush
25. sep 2023

@petulda333 aj keby pod sedatívami úplne mimo, nenechala by som samé dieťa.
Brat strávil väčšinu času v nemocnici, naši sa pri ňom striedali, však tie deti vystrašené musia byť.
Sesterka skončila 14 ročná a chcela mať otca pri sebe. (Ja som na 27 skončila a chcela som manžela vedľa seba, nie to malé deti)

petulda333
25. sep 2023

Verim ti,zazila som take nieco 3x a raz som zazila 15r dievca ktore rodilo. No to bolo strasne. Ten krik,plac. A krik otca pod oknami,ze kde je zena tak dlho. 🙈Sestricky sa snazili deti upokojit ale neslo to,plakali az kym nezaspali od unavy. Bohuzial je to casty jav,ze deti daju do nemocnice a odidu. Dieta ma aspon par dni teplu stravu,kupel a teplu postel

petulda333
25. sep 2023

@vkatush ved prave,ale oni nechaju. Od sestricky som sa dozvedela. Ked mi povedala,ze jeden chlapcek je tam uz ako doma. Rodicia ho tam pravidelne odniesli nech sa naje a ma teplo. Hrozne to je

autor
25. sep 2023

@h2 sestricky uz dali nejaku konsku davku niecoho na spanie....ze keby nedali, reve do rana...prisla za mnou sestricka ze jej to je luto ... ze oni toto maju stale s romskymi detmi a ich rodicmi...este viete co mi povedala ludia? Ze po porodoch normalne ujdu zeny od babatka z nemocnice lebo ze ich chlap bude trtkat druhu....tak mi povedala doslova a dopismena....ja som toto uz pocula,,,, ale som si myslela, ze je to len taky vtip..ale ze nie je, ze same sa im s tym priznaju este...na toto nie je preboha nejaky zakon? Ako moze matka opustit novorodenca...nic s tym nikto nerobi...je to chore, no nie? Baby a dakujem...ja som sla sa pozriet ze co to kto to tak place, bolo mi jej velmi luto ale ona sla bez prestavky a sestricku jednu som pocula jak na nu po cigansky rozprava....asi by mi ani nerozumela keby som sa jej prihovorila

petulda333
25. sep 2023

To je uplne bezne. A ano ,deje sa to pravidelne,ze utecu v pyzame a v papuciach,aj v zime po snehu a vecer naspat. Trestne neviem,ale vraj im mozu siahnut na to kocikovne.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
autor
25. sep 2023

@petulda333 mam silny dojem, ze ak by siahli na kocikovne, nerobili by to....nie som rasistka, ale rozpeavam o tych uplne neprisposobivych..ja som rodila v inom meste a zazila som ako odisla v papuciach romka hned po porode domov a nechala tam babatko...a presne toto jedna sestricka tam povedala, ze musela odist lebo chlap by siel za inou....no baby ja som si myslela ze to len naozaj zartuje....

ildiko36
25. sep 2023

To este bud rada že len dieťa vrieska, mne 1deň pred prepúšťaním dali matku s dieťatom z rômskeho pôvodu na izbu čo matka mala chripku, a fajčila na izbe..som sa posťažovala primarovi ,že aspon nech da masku a nech ide von fajčiť,no urcite dala masku ešte do mňa skalala..a primar ze ked chcem môžem podpisat reverz a v noci ma prepustia.Ja by som aj isla len som parkovala na zamestnaneckom parkovisku a bolo možne odísť až ráno lebo rampa bola zatvorena.Po prepustení jasne že som mala teplotu atd..Ta mamička ma nakazila aj môjho syna..A čo ma najviac zarazilo že detom davali z jednej flasky atb, čo dieta dal striekacku do ust a matka to chcela zahodiť do umyvadla a sestrička ešte raz natiahla liek že to bolo malo,zatým dala druhemu dietatu z tej istej flašky., No keď toto som vydela mala dosť

autor
25. sep 2023

@ildiko36 neuveritelne !!!!!!!😔😔😔

petulda333
25. sep 2023

Nezartuje,no ono na to kocikovne atd musis chodit na prehliadky,dieta sa musi dozit 28dni atd,je tam viacero podmienok. A ja som toto zacula u gyn,kde sa pacientka pytala na toto. Sestricka povedala,ze pokial odide z nemocnice a dieta necha,tak narok nema. A uprimne,oni nie su zrovna ti najmudrejsi,aj ked v davkach sa tiez vyznaju. A ja tiez pisem o tych z osad,nie o tych slusnych

autor
25. sep 2023

@vkatush muz pracuje, rad by sa prestriedal, no ja kojim ,,,a dakujem ☺️

petulda333
25. sep 2023

Ja by som aj knihu napisala so zazitkami s romami v nemocnici 🙈🙈

ildiko36
25. sep 2023

No neuveritelne, robym tiez v zdravotnictve ale toto som nikdy v zivote nikdy neprežila, uz nikdy viac do tej nemocnice nepojdem na detske oddelenie

autor
25. sep 2023

@petulda333 baby a este nieco....nas priviezla sanitka ....ked sme stali s osetrovatelom zo sanitky pred ambulanciou tak boli pred nami tito neprisposobivi...ale chlapcek bol kludny a mal cca 4 roky...moje babatko vrieskalo od bolesti...vzali nas s manzelom dnu ale zavreli nas do dalsej miestnosti ze musia vysetrit toho chlapca lebo bol skor....hodinu a pol bez vody sme tam zavreti boli a oni osetrili este jednych co prisli...vtedy som mavla rukou a ani sa nad tym nepozastavila mala som co robit s placucim babom aj s manzelom sme si ju striedali na ruky...ale az teraz mi docvaklo ze co to sa vlastne udialo...ti lekari sa ich boja ? Alebo chcu sa ich rychlo zbavit? Ako mozu uprednostmit dieta pred babatkom a navyse ten chlapec bol uplne kludny tancoval tam...mohol pockat

dzejn80
25. sep 2023

Ja mam opacny zazitok a tiez mi islo srdce puknut. Bola som s 10 mesacnym synom hospitalizovana kvoli silnemu zahlieneniu, moj separacna uzkost taka, ze ani na WC bez neho sa nedalo. Na izbe sme mali tiez 10 mesacneho romskeho chlapceka, ktory dievcata za 3 dni nevydal ani hlaska 🥺. Nezaplakal, nezamrnkal, ked som prisla k jeho postielke ho pohladit, len na mna nemo hladel. Sestricka mi povedala, ze sa nemam divit, ze on je zvyknuty, ze si ho nik nevsima a ze placom nic nedosiahne. Tak sa naucil byt ticho. Som sa rozrevala, ked mi to povedala.

autor
25. sep 2023

A este dam zazitok 10 rokov dozadu...rovnaka nemocnica...pred pohotovostou detskou bola anad cela osada...prisli asi 50-ti s jednym deckom...ja som zavolala do ambulancie a spytala sa ci nas nemozu vziat prednostne lebo dcerka mala pomaly 41 horucku vtedy !! ...a oni mi povedali do telefonu ze si to mam vybavit najprv s tymi co tam cakaju so mnou a vezmu ma...rychlo sme utiekli s malou na rukach rovno na prijem a prva sestricka saa jej hned ujala....co sa to deje a tym svetom 😔 nic baby idem spat....drzte sa a prajem vam co najelmenej nwprijemnych situacii v zivote

autor
25. sep 2023

@dzejn80 😪😪😪😪😪😪😪

erikavesela
25. sep 2023

Hlavne, ze svoje deti miluju

petulda333
25. sep 2023

Tak vies,oni hned robia rozbroje a tak chcu mat klud. Lebo vieme ako to je. A este to,ze oni chodia vo velkych skupinach. Nik s nimi nic nechce mat
@dzejn80 hrozne.
@erikavesela pre nich je to len nastroj na peniaze

erikavesela
25. sep 2023

@petulda333 ja to viem...ver mi...ale su taki, kt.ti povedia, ze oni taki su..houby...oni tie deti maju pre prachy a nechci vediet, co nas caka nielen, ale hlavne od ps...vypocuj si: you tube..aktuality..zalozka live...kde domov moj!...bude ti zle z toho

erikavesela
25. sep 2023

Drz sa s babatkom a skore uzdravenie

janka_266
26. sep 2023

@vkatush samozrejme, že sa moze, ba v niektorých prípadoch st musí, od 3 rokov si sprievod platí za posteľ, jedlo si platí od začiatku pobytu, ak tam chce jesť. Ocr na to rodič nedostane, lebo veď sú tam sestričky, musí si brat dovolenku, a ako to má riešiť, keď je tam to dieťa dlhšie? Nikoho sa nezastávam, ale my sme boli na Kramároch 3 dni, bol tam chlapček, 2 týždne pred vianocami, už 3. Týždeň; a bol tam sám, lebo mama musela byt so súrodencami a otec už nemal toľko dovolenky, neviem koľko tam bol ešte po našom odchode, ale tiež to bolo hrozné, ako pre iných pacientov, aj pre tie sestričky, a najhoršie to bolo pre toho chlapca. Mal tak 2,5 roka.

nelca0510
26. sep 2023

Teraz v pôrodnici jedna Romka. 2 dní tam ležala a potom už chodila domov. Kazde 3 hodiny chodila nakŕmiť malého mliekom a hotovo. Na noc nechala sestričkam.

melanta
26. sep 2023

Premýšľam nad tým, že na tom oddelení je viac žien, matky s deťmi a sestry. Za tie hodiny, čo to dieťa plakalo, ho nikto nezobral do náručia a neskúsil mu dať objatie? Prečo? Lebo je rómske? Tak miesto objatia mu dajme konskú dávku niečoho na upokojenie. Smutné, chúďa dieťa.

kykusik
26. sep 2023

Ja som bola s chlapcami ku koncu školské roka v nemocnici s dvomi naraz mali rotavirus a malý mal 3roky a druhý 6rokov , unavená som bola ako pes nakoľko menší mal kanilu v hlavičke a musela som mu to strážiť aby to aj v noci nevytiahol a neostal dehydrovaný a keď som sa chcela vymeniť s manželom tak primár povedal že chlapi majú zákaz na oddelení 🤷. Takže niekedy to môže byť aj tak že ak sa mamičke naozaj nedá lebo má napríklad bábätko ešte doma tak muž s detskom nemôže a dieťa ostane samé aspoň u nás je to tak.

babulkomale
26. sep 2023

Tito neprisposobivi ludia funguju na principe zvierata, bohuzial. Zakladne potreby - jedlo, alkohol, fet, cigy, sex a hotovo.
A pravo silnejsieho, tlupy.
Bohuzial.

Strana
z6