icon

Som zlá mama, ak som nedokázala dieťa dojčiť ?

7. feb 2020

Ahojte. Idem si sem vyliat nieco co si davam za chybu a velmi sa tym trapim. Ide o to ze som velmi chcela svoje dieta dojcit. Hned po porode bol problem s prisatim nakolko mam ploche bradavky takze som kojila s klobucikmi a uz len to bolo trapenie ale horkotazko sa mala najedla.Zrazu zacalo mlieka ubudat a ubudat. Malu som stale prikladala, uzivala som benedit, senovku, pila som kvantum caju na podporu dojcenia a aj tak bolo mlieka malo. Mala bola hladna a nervozna, zacala som teda prikrmovat UM az to dospelo k tomu ze je len na umelom. Svokra ma stale k tomu poznamky. povedala ze som to velmi skoro vzdala ze asi aby som si nebodaj nepokazila postavicku.
Necakam ze ma tu zato pochvalite ani nejaku podporu len dufam ze je tu este niektora taka co sa rovnako s dojcenim trapila a vie ze to nieje jednoduche.

Strana
z2
tinapa
7. feb 2020

Akoby som čítala o sebe.. Presne to isté. Ja som vydržala 5 mesiacov, ďalej to nešlo.. Mala som/mám ale normálnych rozumných ľudí okolo seba, takže nik mi to nevyčítal, ani žiadne poznámky..videli ako sa snažím a že sa len trápime obidvaja. Takže svokre odkáž, že je to len a len tvoja osobná vec, ako a čo robíš.. Predsa sa nezblázniš z toho, že to nejde..
Ja som si sama za seba povedala, že som mohla síce kontaktovať laktačnú poradkyňu a možno by to šlo s jej pomocou ľahšie, ale tak vzhľadom na okolnosti som to neurobila (cvičili sme Vojtovku 3x denne) do toho odsávať neskutočne dlho a celý ten kolotoč..dojčenie bolo posledné týždne príšerné, čo sa už nechcel prisať, spal mi na prsiach, mlieka čoraz menej.. Naozaj sa obrň voči svokre, resp. povedz mužovi, nech jej dohovorí. Snáď stojí pri tebe.

derdia
7. feb 2020

Ahoj prosim ta nerob tu istu chybu,ktoru som robila ja...tak som sa zamerlaa na dojcenie,ze mi z toho preskakovalo a nic ineeee sm neriesila len dojcenie...prosim ta,tes sa z dietatka,tu vies ,ze si chcela a ostatni nech sa strcia do zadku...moja mala mala 3 mesacny strajk...strasne som chcela dojcit...ale potom mi taka normalna laktacna, nie tie preemancipovane ...povedala,ze mam zvazit ci je dojcenie naozaj az take dolezite aby som si ani zivot neuzivala...toto su chvile ktore budu zachvilu minulostou...takze si ich uzi a havne ,ze je tvoje dietatko spokojne..ty ai chcela dojcit...ale ked sa nepodarilo tak sa nepodarilo....netrap sa tym👍👍👍

danicao
7. feb 2020

kašli na svokru ! ja sa trapim s kojenim uz asi mesiac, jeden den kojim pekne bez problemov, celí den pekne papa, a vecer spusti velky rev, tak si odsajem a dam mu z flasky, uz som to par krat aj vzdala ale vzdy sa snazim ho radsej nakojit. je to pohodlnejsie. ak mas este mliecko urcite pouzi odsavacku a davaj mu z flasky materske, sestra takto robila asi rok, ak nemáš mliecko netrap sa... babenko to vyciti ze si smutna... presne ako písali baby, nikto nebude casom riesit ci bol chovany na UM alebo na materskom ... drzim palce ;)

lindusss2016
7. feb 2020

Ja som mala podobne problemy ako ty, nevzdala som to, dojcim uz takmer 4 roky vkuse, uz dalsie dieta a poviem ti len tolko, vyser sa na take reci. To, ci si dobra mama, budes mat moznost dokazat po zvysok tvojho zivota. Uz je na UM, tak to uz hod za hlavu, neries to a nevracaj sa k tomu. Svokre raz a navzdy vysvetli, nech sa do teba nestara, ze o to nestojis. Nepotrebujes presviedcat okolie, preco si s tym sekla, ty to vies a to je dolezite, tak to prijmi v sebe a chod dalej. Aj keby si to spravila ore "postavicku", je to len a len tvoja vec, ju to zaujimat nemusi

sapetka
7. feb 2020

Neries😊um mlieka su vysoko kvalitne vobec nie si zla mama. Nie je nic zle na tom ked zena nekoji. Uzivaj si chvile s drobcom a svekru posu kade lahsiw

veronicka88
7. feb 2020

Hlavu hore... Pre dieta je dolezita nevystresovana maminka, maminka ktora je v pohode... Poradim ti jednundolezitu vec co som sa naucila... NEOBHAJUJ SA! Strucne vecne povedat tak a tak ro im bodka. Idealne sa nebavit o tom co s dietatom robis ci nerobis. Moji svokrovci donekonecna rozoberali ze mi prvy do 10.5mesiaca nesedel rozumej ze ho neposadzam. Az kym nejaky mudry ujo dr. Na markize nwpovedal ze dietatko sa ma posadit samo ked zacne stvornozkovat. Si mala vidiet tie pohlady:D nikdy ale nikdy som sa neobhajovala pred nikym a to ti pise mamka ktore svoje dieta obuva barefoot, neockuje, dieta do roka nevidelo cukor a lepok(ekzem) a obycajne mlieko do 3 rokov kvoli ekzemu. Mohli mi vyskocit na hrb a respektovat ma alebo nemuseli byt s malym ak mi chceli robit poza chrbat. Ak sa budes takto trapit potom sa utrapos nad x dalsimi vecami. Zdvihni hlavu a povedz je to moje dieta robim pren maximum... To je vsetko. Drzim ti palce! Si dobra maminka...

luci767
7. feb 2020

Neviem, ci je horsia matka, ktora nekoji, alebo ktora necha dieta plakat, ked je este hladne. Ja som tiez kojila kratucko, odsavala som, jedla senovku a benedikta, prikladala malu, pocuvala stale komentare ohladne kojenia, jedla polievky, pila meltu a nic. Materske mlieko ma svoje vyhody, to bezpochyby, ale moja mala zacala 4. mesiac a vyzera spokojne.

lula313
7. feb 2020

Ja som síce kojila, ale najprv som 4 mesiace odsavala, lebo tiež má matka deprimovala ako musím a musím kojiť.. to bolo jedno, že mi z bradaviek striekala krv na všetky svetové strany a bolest taká, že som si želala, nech sa dieťa najbližší mesiac nezobudi a nechce odo mna jest🤦🏽‍♀️ Keby som toto mala ešte raz podstúpit, pošlem mamu do prdele a dam UM.

luthine
7. feb 2020

Nedokazala som kojit ani jedno z mojich 3 deti a ozaj som urobila pre to vsetko. Po 2. porode mi dokonca doktor pichol cosi, co by udajne spustilo laktaciu aj konovi. No zrejme som z inej planety alebo co. Prve mesiace prvej dcery si ani nepamatam kvoli depke, co som si sama uhnala kvoli svojej neschopnosti kojit. Nebud ako ja, nebud hlupa. Dokazali sme uzasnu vec, vytvorili sme novych ludi vlastnym telom. Ked to samo o sebe nie je na medailu, potom neviem co je.

janinuska
7. feb 2020

Nečitala som všetky diskusie, ale vôbec nie si zla mama, zažila som niečo podobne. Syna som dojčila len 4 dni v pôrodnici, aj tam mi ho museli dokrmovať, stále plakal od hladu. Prišli sme domov jeden tyždeň som odsávala mlieko a aj dojčila, no nešlo to, druhý týždeň som len odsávala a potom som prestala aj odsávať.Dali sme mu UM a bol najspkojnejší na svete. takže som dojčila cca 11 dní s dokrmovaním. 9 dní po pôrode som skončila na pohotovosti so zápalom dostala som silné antibiotika a už bolo. Niekedy jednoducho príroda neumoží dojčiť, tiež boli zo strany rodiny trochu výčitky, že som sa málo snažila. Syn má 13 rokova teraz je to úplne jedno, či bol dojčený, alebo nie.

evitka83
7. feb 2020

Svokru posli do teplych krajin. 1, nic ju do toho 2, je to tvoja vec, aj keby boli dovodu neviem ake, 3, povedz jej na rovinu, nech si komentare necha pre niekoho, koho to zaujima, teba nie. Kokos nepochopim, ze ma niekto drzost a potrebu starat sa a komentovat taku intimnu vec ineho cloveka. Akoze moja mama aj moja svokra su stara skola a maju svoju predstavu o starostlivost o dieta, ale mne stacil vzdy jeden rozhovor na rovinu a prestali s tym. Respektujem ich nazor, ale neriadim sa nim a ony zas pochopili, ze moje dieta, moje pravidla a nedovolia si kritizovat ma

katty2012
7. feb 2020

to, ze sa niektorej zene netvori mlieko, ma svoj dovod. telo je mudre a vie, preco ho nevytvori, a je to vzdy pre ochranu pred vaznejsim problemom....ked ma telo nedostatok tekutin, napr. zvysene krvacanie pri porode, hnacky, silne potenie, atd., alebo je zena chudokrvna, tak dalsia strata tekutin by ju ohrozila, preto telo zastavi tvorbu mlieka. je nezmyselne sa tym trapit..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
katpox
16. feb 2020

No svokra babo porodila,alebo ty. Spravila si maximum. U mna podobny problem a.pomohla mi laktacna poradkyna,zacvakala som si aby chodila ku mne domov. No a senovka,benedikt mi nepomohli,malinky sa naucil prisat a mlieko nanovo naskocilo,si to roztahal. Skus mamila.sk su tam poradkyne mozno nie je neskoro a pomozu,a aj ked je,tak si dobra mama,robis maximum . A nadhernu vec,co mi laktacna povedala,ze Boh stvoril vsetky zenske prsia dokonale. Keby su dobre len bradavky ako cumliky na flase,tak by ludstvo davno vyhynulo. .

zaxinka
20. jún 2020

Vôbec žiadne trápenie. Tiež som plánovala dojčiť tak dlho ako to len išlo, len rodila som neplánovane cisárskym, potom som mala problém s tvarom bradaviek, ale klobúčiky mi v pôrodnici neponúkli, no strašne patálie, malý keď sa aj prisal, tak párkrát potiahol, a hneď nato spal, nuž tak mi ho kázali budiť, ale to bolo každých pár sekúnd, navyše málo mlieka som mala. Tak sme skončili na UM. Riešila som to kým sa dalo odsávanim, aby som malému dala zo seba čo išlo, prsia mňa boleli, boli zničené, ale ja som sa nedala a odsavala a odsavala, napokon to skončilo tak, že malý nechcel materské mlieko, lebo nebolo sladké a chcel len UM. Vôbec nie ste zlá matka, keď ste aj nekojili. To by potom bola zlá matka každá tretia. Mne aj jedna chapava sestra v pôrodnici povedala, že než sa máme trápiť s malým, tak nech sme radšej na UM, na jeden deň mi dávky dala, povedala čo kúpiť a ako sa pripravuje a dobre bolo. A svokre by som povedala, nech so adoptuje nejaké dieťa s nech sa tam realizuje, Vy ste matka a ako Vy poviete, tak bude!!! Nič zlého nerobíte.

Strana
z2