Spánok 5 mesačného dieťaťa

9. okt 2020

Malá ma 5 mes. a teraz sa jej posunul nejak režim. Zaspí o 19.30-20.00, ale o 21.30 je hore a zaspí znova až o 1.5 h.- 2 hod. = akoby to vnímala ešte ako posledný spánok cez deň. Potom zaspí okolo 23tej a spí do rána, to je však do 8.30-9.00, nie ako sme boli zvyknuté do 6.00...akoby sa jej ten nočný spánok posunul...
Nemáte s tým skúsenosť? Ako ju nastaviť naspäť? Vďaka za každú radu 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
10. okt 2020

Co robite ked sa zobudi o 21:30? Idealne by bolo sa tvarit ze je noc, nezapalit svetlo, ak netreba ani k nej neist, ak place utisit ale nerozpravat, nehrat sa.
Aj nas to ma, ze sa velakrat zobudi uprostred noci a je vyspaty a kedze uspavame na rukach, musime ho drzat niekedy aj 2 hodiny a on tam len lezi a kuka do blba cez moje rameno ale tie oci nezavrie ani za nic.

5 mesiacov je obdobie spankovej regresie... vela sa meni. Skuste pockat par tyzdnov a asi sa to same upravy.
Denne spanky mate v poriadku? Ako vam to vychadza teraz ked vstavate neskor? Mate o jeden spanok menej? Ak ma problem zaspat cez den, znamena to ze potrebuje o jeden spanok menej.
Alebo zobudit o 6:00 ako ste mali naucene, aj ked ja nedokazem zobudit babatko zo spanku... je mi to hrozne luto.

martyzpp
10. okt 2020

Zobudiť ráno skôr. Ale nie hneď o tri hodiny, nerobiť taký šok. Zobudiť možno o polhodinu/hodinu skôr a potom sa ten režim upraví. Mne pomohlo keď som si určila časy kedy by malý "mal" spať. Samozrejme s ohľadom na jeho potreby spánku. A teda vedela som, že medzi spánkami dokáže byť 3 hodiny hore a pred nočným spánkom by mal byť aspoň 4 hodiny hore. Takže režim bol u nás taký, že vstával okolo 7:00 (to sa podarilo až keď sa upravili denné spánky). Prvý spánok mal o 10:00-12:00 a druhý 14:30-16:00, spať večer chodil o 20:00. Asi mesiac trvalo, kým som dosiahla tieto časy ale netlačia som na pílu. Niekedy som ho dala spať skor keď som videla, že je unavený. Niekedy som ho držala o 20minút dlhšie hore a tak. Po malých kúskoch som sa dopracovala k pevnému režimu. Ak spal dlhšie, tak som ho budila (keď spal veľmi dlho tak v noci potom nespal dobre).