icon

Spánok deti pri rodičoch

21. apr 2022

Baby dokedy vaše deti spia pri vás že sem tam sa spýtajú ? Lebo my bývame s rodičmi a syn - 6,5 roka sa sem tam spyta a keď ho nechcem pustiť lebo je veľký už podľa mňa a on je z tých čo raz dovolíš sa nezbaviš 🙈 Tak môj oco z toho robi take teatro preboha že čo som za matku jak mu toto môžem robiť že keby som ho lubila sa tak nespravam že normálna matka sa tak nespráva a akože syn už tak pár x spal somnou v posteli lebo manžel je týždeň preč víkend doma. Tak to nespí pri nas vôbec lebo to by sme sa nevyspali … ale stále keď príde na toto tak nenormálna hádka medzi mnou a mojim ocom normálne ti zomna robi hyenu dobre že ne

siska53
21. apr 2022

A preco mu nedovolis obcas s tebou/s vami spat?? Moja sestra behala hadam do 9-10 rokov a veru, obcas som aj ja dobehla..asi do 12 rokov som to robila.. moje decka tiez tak, starsie ma 12 a ked ja mam akciu alebo muz nie je doma, tiez chcu spat v nasej posteli..

autor
21. apr 2022

@siska53 sem tam spi lenže môj oco si mysli že syn zapisti že chcem chcem a ja hneď dovolím … nemyslím že to je dobrw takto ukázať dieťaťu ktoré bude mať skoro 7 rokov že dupnem lebo chcem a mama dovolí hneď

vilma7
21. apr 2022

Môj má takmer 5.5 a ešte spí pri mne, aj s mladšou sestričkou.

drzaopica
21. apr 2022

Do 10 r syn a dcéra tiež.Vzdy, keď bol muž pol mesiaca preč spali so mnou.Neviem prečo mu to nedovolis.Vychovava sa v iných veciach a nie v tom, že Ťa chce cítiť a byť v bezpeci

panelacikova
21. apr 2022

moja má 12 a občas sa jej zacnie a spíme na širokej posteli spolu... nie je to pravidlo, možno 1x do mesiaca. alebo keď má horúčky, dám si ju k sebe, nech ju mám "poruke". osobne si myslím, že 6,5 ročné dieťa ak občas spí s rodičmi, to nie je žiaden problém. treba stanoviť hranice, napríklad, že maximálne raz za týždeň-dva a inak vo svojej izbe. a dodržiavať to. lebo takto to aj ja vnímam, že ho odstrkuješ.

ale nedá mi nedodať, že trošku si protirečíš. tvoj pôvodný príspevok znie, akoby si syna nechcela pustiť k sebe ty: "keď ho nechcem pustiť lebo je veľký už podľa mňa"
a vzápätí v odpovedi pre
@siska53 to už hádžeš na tvojho otca.

mimochodom, tvojho otca je do toho veľké hnedé, ako si ty zariadiš s dieťaťom. nehovoriac o tom, že chlapcovi môže chýbať jeho vlastný otec, o to viac by som mu dovolila aspoň raz za 2 manželove turnusy spať s nami - medzi nami. deti potrebujú občas cítiť takú istotu a lásku. lenže ty uvádzaš, že akonáhle príde muž, syn už pri vás nespí vôbec, lebo by ste sa nevyspali. no neviem... nevidím v tom nič zlé, ak by sa syn v takomto veku priteperil aj medzi vás. a ver mi, toľko by ste sa vyspali, aj keby bol medzi vami.

sasitimi17
21. apr 2022

Buď sa na reci otca vykašleš alebo sa odstahujte do svojho. To ja keby bývam s našimi tak furt počúvam aká som neschopná a vždy by si dačo našli..
a keď máš manžela preč, nevidím dôvod prečo by syn nemohol spat s tebou
Inak moja dcéra je od narodenia naučená spať sama vo svojej posteli, občas keď zaspáva tak chce spať somnou a aj tak si neskôr rozmyslí že chce ísť radšej do svojho “peliešku” 😀

mimi3008
21. apr 2022

Ja by som to tiez dovolila, sice nemam este take velke deti, maju 2,5roka a druhy 6 mesiacov, spime spolu vsetci 4. A pri tom starsom to este nevyzera tak, ze by pokukoval po vlastnej posteli a kym sam nebude chciet, odhanat ho nebudem...ale ak by som bola na tom ako ty, s otcom by som si narobila poriadky. Nuz, nevyhoda viacgeneracneho byvania...

zuzulkazu
21. apr 2022

Moj maly ma tiez 6, a pride takmer kazdu noc, resp je ako casovac-okolo 1 krici ze mamiii svetielko a uz cupka, pravete je divne ked nepride, tiez sme sa bavili ze uz je velky ale zaspava vo svojej posteli, ked pride tak prude-vobec nevadi. Mala 9 tiez ovcas dolezie. Preto sme kupilu velku postel aby nebol problem. Ale svokra ma na to tiez nervy, vadi jej ze s nami spia ze sa mojkame, ze ich rozmaznavame😂

hederamonstera
21. apr 2022

A ako to citis ty? Citis, nie myslis. Lebo ty si myslis, ze on chce nad tebou vyhrat ale on chce len spat s rodicmi (niet nad lepsi pocit, milovala som pri nich spat, doteraz si pamatam ten pocit, ked som skocila k nim do vyhriatych perin)
Citis, vnutorne, ze by sa ti to pacilo, ze on je spokojny? Ak nie, trvaj teda svojom, ale pochybujem ;)

magdalenal
21. apr 2022

My mame 6 rocnu a nikdy s nami v posteli nespala v noci. Obcas cez obed v nedelu na hodku, alebo ked je manzel na sluzobke tak si spravime babsky vecer a si v obyvacke roztiahneme gauc. Ako mala spala v postielke a potom sla do svojej izby. Niekedy si k nej vecer lahnem a este sa rozpravame, kym zaspi. Ale v noci v nasej posteli nespi. Za mna, je teda normalne, ze s vami nespi. Ale normalne je aj ked dieta je pri rodicoch v noci castejsie (hoci ja tomu nerozumiem). Vy s manzelom v tom mate byt jednotni a vtedy je to OK.

jazula
23. apr 2022

Ja si pamätám, ako sme si s bratom cez vikendy občas vliezli k našim do postele ráno a kým vstali, tak sme pri nich ešte podriemali, alebo sa rozprávali…a to sme boli už veru aj v puberte. Teraz mám 40, takmer ročné dieťa a keď sme u mojich rodičov a vstaneme prvé, tak beriem malú, šupnem im ju do postele a ja si k nim sadnem. Keby bola dosť veľká posteľ, s radosťou si tam vleziem aj ja 😁. Veľmi pekné hrejivé spomienky mám na tie spoločné rána a doprajem ich (alebo aj spánok spolu) aj dcérke, ak bude chcieť.

saxana000
23. apr 2022

Nasa ma 5 a pol a kazdu noc nadranom pride este k nam..

jarnajar
23. apr 2022

Moje deti sú ešte maličké, ale za seba si pamätám, že som s nimi bola v spálni do 8 rokov a ráno som k nim zvykla na chvíľu pribehnúť až do puberty 😀 žiadne následky z toho nemám, práveže sa mi zdá, že máme pupočnú šnúru odstrihnutú lepšie ako niektorí, čo boli predčasne vysťahovaní (čo je predčasné je silne individuálne, závisí od dieťaťa).

thoughtfulweirdo
23. apr 2022

U nás doma sa riadime heslom "dozreje, odpadne" 🙂 túžba spať s rodičom nie je o nevychovanosti, ale o tom, že sa tak dieťa cíti v bezpečí. Kontaktom s rodičom sa dieťa nerozmazná. Naopak, čím naplnenejšie základné potreby dieťa má, tým odvážnejšie sa púšťa "maminej sukne".

zanalab
Autor odpoveď zmazal