Spánok deti pri rodičoch
Baby dokedy vaše deti spia pri vás že sem tam sa spýtajú ? Lebo my bývame s rodičmi a syn - 6,5 roka sa sem tam spyta a keď ho nechcem pustiť lebo je veľký už podľa mňa a on je z tých čo raz dovolíš sa nezbaviš 🙈 Tak môj oco z toho robi take teatro preboha že čo som za matku jak mu toto môžem robiť že keby som ho lubila sa tak nespravam že normálna matka sa tak nespráva a akože syn už tak pár x spal somnou v posteli lebo manžel je týždeň preč víkend doma. Tak to nespí pri nas vôbec lebo to by sme sa nevyspali … ale stále keď príde na toto tak nenormálna hádka medzi mnou a mojim ocom normálne ti zomna robi hyenu dobre že ne
@siska53 sem tam spi lenže môj oco si mysli že syn zapisti že chcem chcem a ja hneď dovolím … nemyslím že to je dobrw takto ukázať dieťaťu ktoré bude mať skoro 7 rokov že dupnem lebo chcem a mama dovolí hneď
Môj má takmer 5.5 a ešte spí pri mne, aj s mladšou sestričkou.
Do 10 r syn a dcéra tiež.Vzdy, keď bol muž pol mesiaca preč spali so mnou.Neviem prečo mu to nedovolis.Vychovava sa v iných veciach a nie v tom, že Ťa chce cítiť a byť v bezpeci
moja má 12 a občas sa jej zacnie a spíme na širokej posteli spolu... nie je to pravidlo, možno 1x do mesiaca. alebo keď má horúčky, dám si ju k sebe, nech ju mám "poruke". osobne si myslím, že 6,5 ročné dieťa ak občas spí s rodičmi, to nie je žiaden problém. treba stanoviť hranice, napríklad, že maximálne raz za týždeň-dva a inak vo svojej izbe. a dodržiavať to. lebo takto to aj ja vnímam, že ho odstrkuješ.
ale nedá mi nedodať, že trošku si protirečíš. tvoj pôvodný príspevok znie, akoby si syna nechcela pustiť k sebe ty: "keď ho nechcem pustiť lebo je veľký už podľa mňa"
a vzápätí v odpovedi pre
@siska53 to už hádžeš na tvojho otca.
mimochodom, tvojho otca je do toho veľké hnedé, ako si ty zariadiš s dieťaťom. nehovoriac o tom, že chlapcovi môže chýbať jeho vlastný otec, o to viac by som mu dovolila aspoň raz za 2 manželove turnusy spať s nami - medzi nami. deti potrebujú občas cítiť takú istotu a lásku. lenže ty uvádzaš, že akonáhle príde muž, syn už pri vás nespí vôbec, lebo by ste sa nevyspali. no neviem... nevidím v tom nič zlé, ak by sa syn v takomto veku priteperil aj medzi vás. a ver mi, toľko by ste sa vyspali, aj keby bol medzi vami.
Buď sa na reci otca vykašleš alebo sa odstahujte do svojho. To ja keby bývam s našimi tak furt počúvam aká som neschopná a vždy by si dačo našli..
a keď máš manžela preč, nevidím dôvod prečo by syn nemohol spat s tebou
Inak moja dcéra je od narodenia naučená spať sama vo svojej posteli, občas keď zaspáva tak chce spať somnou a aj tak si neskôr rozmyslí že chce ísť radšej do svojho “peliešku” 😀
Ja by som to tiez dovolila, sice nemam este take velke deti, maju 2,5roka a druhy 6 mesiacov, spime spolu vsetci 4. A pri tom starsom to este nevyzera tak, ze by pokukoval po vlastnej posteli a kym sam nebude chciet, odhanat ho nebudem...ale ak by som bola na tom ako ty, s otcom by som si narobila poriadky. Nuz, nevyhoda viacgeneracneho byvania...
Moj maly ma tiez 6, a pride takmer kazdu noc, resp je ako casovac-okolo 1 krici ze mamiii svetielko a uz cupka, pravete je divne ked nepride, tiez sme sa bavili ze uz je velky ale zaspava vo svojej posteli, ked pride tak prude-vobec nevadi. Mala 9 tiez ovcas dolezie. Preto sme kupilu velku postel aby nebol problem. Ale svokra ma na to tiez nervy, vadi jej ze s nami spia ze sa mojkame, ze ich rozmaznavame😂
A ako to citis ty? Citis, nie myslis. Lebo ty si myslis, ze on chce nad tebou vyhrat ale on chce len spat s rodicmi (niet nad lepsi pocit, milovala som pri nich spat, doteraz si pamatam ten pocit, ked som skocila k nim do vyhriatych perin)
Citis, vnutorne, ze by sa ti to pacilo, ze on je spokojny? Ak nie, trvaj teda svojom, ale pochybujem ;)
My mame 6 rocnu a nikdy s nami v posteli nespala v noci. Obcas cez obed v nedelu na hodku, alebo ked je manzel na sluzobke tak si spravime babsky vecer a si v obyvacke roztiahneme gauc. Ako mala spala v postielke a potom sla do svojej izby. Niekedy si k nej vecer lahnem a este sa rozpravame, kym zaspi. Ale v noci v nasej posteli nespi. Za mna, je teda normalne, ze s vami nespi. Ale normalne je aj ked dieta je pri rodicoch v noci castejsie (hoci ja tomu nerozumiem). Vy s manzelom v tom mate byt jednotni a vtedy je to OK.
Ja si pamätám, ako sme si s bratom cez vikendy občas vliezli k našim do postele ráno a kým vstali, tak sme pri nich ešte podriemali, alebo sa rozprávali…a to sme boli už veru aj v puberte. Teraz mám 40, takmer ročné dieťa a keď sme u mojich rodičov a vstaneme prvé, tak beriem malú, šupnem im ju do postele a ja si k nim sadnem. Keby bola dosť veľká posteľ, s radosťou si tam vleziem aj ja 😁. Veľmi pekné hrejivé spomienky mám na tie spoločné rána a doprajem ich (alebo aj spánok spolu) aj dcérke, ak bude chcieť.
Nasa ma 5 a pol a kazdu noc nadranom pride este k nam..
Moje deti sú ešte maličké, ale za seba si pamätám, že som s nimi bola v spálni do 8 rokov a ráno som k nim zvykla na chvíľu pribehnúť až do puberty 😀 žiadne následky z toho nemám, práveže sa mi zdá, že máme pupočnú šnúru odstrihnutú lepšie ako niektorí, čo boli predčasne vysťahovaní (čo je predčasné je silne individuálne, závisí od dieťaťa).
U nás doma sa riadime heslom "dozreje, odpadne" 🙂 túžba spať s rodičom nie je o nevychovanosti, ale o tom, že sa tak dieťa cíti v bezpečí. Kontaktom s rodičom sa dieťa nerozmazná. Naopak, čím naplnenejšie základné potreby dieťa má, tým odvážnejšie sa púšťa "maminej sukne".

A preco mu nedovolis obcas s tebou/s vami spat?? Moja sestra behala hadam do 9-10 rokov a veru, obcas som aj ja dobehla..asi do 12 rokov som to robila.. moje decka tiez tak, starsie ma 12 a ked ja mam akciu alebo muz nie je doma, tiez chcu spat v nasej posteli..