icon

Spánok ročného dieťaťa

24. dec 2021

Dobrý večer prosím vás pekne o radu 🙏
Chcem sa spýtať, dá sa postupne pomaličky naučiť ročné dieťatko zaspávať same v detskej izbičke?
Teraz má rok, spíme spolu, v noci sa budí 1x na mliečko. Kým zaspí to sú hotové boje. Kedysi sme uspavali na fitlopte alebo na rukach, doteraz to ešte niekedy praktizujem cez obedny spanok. Ten večerný ale nefunguje. Prídeme do postele, dostane flasu mliecka a ked uz mam pocit, ze nevstane, tak just vstane a zacne vymýšľať ako keby chytí druhý dych. Uspavanie trva hodinu- hodinu a pol. Nasilu to nejde, vyrevať to nepomôže pretoze aj tak nezaspi kym neni ukludnena a chcela by som ju trosku naučiť zaspavat samu. Nechapte ma zle, ja viem ze je to este male babatenko, ale nikdy v zivote mi nezaspala sama, vzdy som jej musela k tomu pomoct, ci uz kocar, alebo ruky alebo lopta. Ja viem ze ma potrebuje, aj v noci spime spolu, ale viem ze niektoré deti už po roku sa ani na nocne mliecko nebudia. Zistila som, ze som tehotna a neviem si predstavit spavat s dvomi detmi v izbe, manzel robi aj poobedne, nocne, preto by som ju chcela trosku ucit samostatnosti a pomalicky aby som ju nepostavila pred hotovu vec ked sa to druhe dieta narodi. Najskor som chcela, aby sme boli vsetci spolu v jednej izbe, ale ona sa mrvi aj ked sa v noci pretacam, pripadne zasvietim telefonom, alebo idem na wc. Keby je tu novorodenec, ktoreho mam davat odgrgnut a cakat s nim hodinu hore, pripadne behat a prebalovat, to je nerealne, tak by som chcela aby bola vyspana aspon ona.Prosim vas velmi pekne o rady a o pomoc a nieco zo skusenosti inych mi velmi pomoze, budem sa snazit zobrat si z toho co najviac. Na zaciatok by som len chcela ist spavat do detskej izby s nou kvoli zmene prostredia.

paulinkaa2
24. dec 2021

Ahoj ja by som začala tým ze najprv začneš dávať na denný spanok a keď bude zvyknutá skúsiť aj nocny.
A o koľkej chodí večer spat? Lebo moja 2rocna vypije flasu a ide ďalej. Ale už.viem kedy ju cca môžem uspat
A stým nočným mliekom moja prestala pár týždňov pred druhými narodeninami.

janulienka192
24. dec 2021

Ahoj, moja okolo roku prestala piť mlieko, len sme boli na dovolenke a bolo teplo, tak píla radšej čaj a potom už vôbec. Teraz má rok a pól a práve sme jej dorobili izbu. Zatiaľ ju dávam spať len na obedny spánok, nech si zvyká na izbu. Nočný prejdem po pár mesiacoch.
S tým spánkom to bolo ťažké, lebo bola tiež zvyknutá aspoň ťapkat po zadku, ale už som to nedávala cez postieľku kvôli krížom, lebo to trvalo aj hodinu 🤦‍♀️jednoducho som prestala a iba robila čššš, bol aj plač (ale nič hrozné), ale po dvoch dňoch pochopila.... A potom som prestala robiť aj to. Teraz som s ňou len v izbe. Uz bolo aj tak, že som odišla a zaspala sama, ale po troch týždňoch sa, lebo bola chorá (som bola viac s nou, lebo so soplami nevedela spať), sme sa vratili6k tomu, že som pri nej izbe a tak zaspí.

janulienka192
24. dec 2021

*v noci prestala piť, ešte pije 3xdenne

evica17
25. dec 2021

Tiez reisim podobnu dilemu. Maly spi cez den so mnou na posteli a vecer ho uspavame, tiez hyti druhy dych po mlieku a uspavanie trva cca hodinku. Ale ja sa s nim jasim potme aby sa unavil,davam ho lahat a on furt vstava a az nakoniec ho to prejde a uz lezi a hladim a zaspi. Vyeravt nenechavam, lebo to by nezaspal a ani nevie sam zaspat. A v npci papa 2 x mliecko a nadranom ide k nam do postele. Zachvilku pribudne babo a bude ro zaujimave. Ale my budeme vsetci spolu v jednej izbe , neplanujem.ho dat do detskej sameho, predsa len je este maly. Dako to zvladneme a on si zvykne. A potom ked budu starsi, pojdu spolu do izbicky.

zuzahajdulka
Autor odpoveď zmazal
autor
25. dec 2021

@zuzahajdulka ano máš pravdu samozrejme , určite zdieľam tento názor tiez, len ja sa bojim toho že jedno dieťa bude budiť to druhé a v konečnom dosledku sa nevyspi ani jedno. Nechcem ju dať od seba preč, ale zatial inu možnosť nevidim 😒 a nechcem to ani nechávať na poslednú chcilku aby nemala pocit, ze kvoli druhému dieťaťu musí ísť zo spálne preč

zuzahajdulka
Autor odpoveď zmazal