icon

Spánok tojročného dieťaťa

kykuska
27. júl 2015

caute baby...prosim vas poradte mi...moj syncek chodil spavat ked mal 2 rocky krasne o osmej...a rano 6-7 vstaaval medzitým na obed 1-2hodky spinkal...originalne..lenze teraz neviem ako na neho...vstava okol siedmej, na obed si pospinka 2hodiny, spal by aj viac ale ja ho budim, a vecer zaspava medzi 22-23hod.a ked ho nedam spinkat vecer uz funguje nie unavene ale skor sa neda este viac uspat, zaspi okolo 21-21:30...ale s velkým hurhajom ,,,ako keby mal viac energie...nemate s týmk niektora skusenosti???a to nesedi doma...hlavne teraz ked je leto...chodime so psikom na prechadzy, bazen, 2hodinky na trampoline..prosite kazdý vravi ze ked dieta unaví pojde lepsie spat...len ja s alen pousmejem, lebo je stale na nohach a nedobijaju sa mu baterecky🙂))))budem vdacna za akukolvek radu...

katie555
27. júl 2015

moja ma 2 roky aj 9 mesiacov ...ale v podstate to iste .
ja ked vidim na obed ze uz spi dlhsie ako hodinu aj 15 tka ju jemne zobudim
ale to iste niekedy mi spat nechce vyslovene, vtedy skusim na pol hodku ked nie , pozerame tv aby mala 'kludny cas' jednoducho tu nelietala ....a potom uz o 7mej bez akychkolvek problemov spi ....lenze presne ako ty pises je poobede umrcnacna a mrzuta
ked spi cez den tak cca o 8mej ide spat

takze za mna jemne zobudit po cca hodine , hodine a pol

terezka1947
27. júl 2015

@kykuska tazko povedat,lebo kazde dieta je ine a menia sa mu aj "povinne"spanky a aj ich dlzka
...inak...aj mne sa pacia reci typu-nedavaj ho spat naobed,bude unavenejsi vecer,nechaj ho vybehat,atd,atd...u nas to posobilo vzdy opacne

mozno by som ti poradila(ale len z mojej skusenosti v cca 3r.mojho syna 😀 )...spinkat ho davaj najneskor okolo 12:30-13:30...samozrejme,aby mal aj dovtedy nejaky aktivny program,aspon trosku teda 😉
a vecer skusaj ukludnovat vsetky aktivity okolo 18:00-19:00...a kup,ulozit do postele...atd,skratka klunejsi rezim
ono to nepojde zo dna na den,musis poskusat aspon tyzden,ale nepopustit z rytmu-max pol hodina,aby vedel,ze musi ist spinkat,ze predtym toto a hento...skratka,aby si mal moznost zvyknut

v lete je dlhsie vidno a aj nam sa spanok posunul na 20:00,ale tak...sme na dedine a to jednak my este povonku kadeco robime a este aj kosacky idu do nejakej 21:00,atd...atd...a starsie deti sa bicykluju do noci...hluk strasny.
mam pocit,ze ked sme u nasho "presvyhli"vecerny cas pociatocnej unavy,restartol sa a zaspavanie bola katastrofa,naozaj akoby dieta nabralo druhy dych,ale je to klamlive...ono je uz totalne mimo a vystraja(aspon moj syn)

bosoriak
27. júl 2015

@kykuska Moje obidve v tomto veku prestali spavat cez den. Skus vypustit obedny spanok a ukladat medzi 18:00 - 19:00. Davat dieta spat vecer ked uz je velmi unavene ma za nasledok presne taky cirkus. Moje baby maju 6.5 a 4 roky a ked idu spat neskor ako o 19:00, tak maju problem zaspat, su prebudene, zle spia v noci a rano vstavaju o hodinu skor.
Samozrejme vikendy, prazdniny a podobne mame poposuvane, ale cez normalny skolsky rok to mame takto.
Ak by som decka davala spat, az ked si same vypytaju, chodili by spavat o jedenastej vecer (odskusane 😀 ). Pre mna je rezim velmi dolezity, navyse potrebujem cas pre seba.

Vyskusaj, uvidis.

terezka1947
27. júl 2015

a inak,od temy troska,ale zboznujem navstevy,kt.nam o piatej zahlasia ,ze idu k nam...alebo je sedem hodin vecer a nejako sa nepoberaju prec....deti unavene,my s manzelom hotovi,nervozni z deti...
je to mozno pre rodicov malych deti troska obmedzujuce dodrziavat vecerne ritualy,ale na druhej strane,deti vyrastu a pre ich vyvoj-aj fyzicky a aj psychicky su prave tie ritualy potrebne

sivula
27. júl 2015

no moja v 3 rokoch doma odmietala spanok uplne,v skolke spala tiez len obcas.Nepotrebovala dobijat vobec,nervozna nebola ani vecer.Rytmus jej vsak zostal.Vecer zaspavala od babatka o 21h.Aj ked sme sli skor o hodinu do postele ☹ Tak som to uz potom neriesila a nechala ju ist svojim rytmom.Syn je uplny opak.Spal by poobede aj 3 hodky.A to ho doma radsej budim skor,aby vecer nevyvadzal.V skolke ho tiez budia po 2 hodinach 🙂 Teraz v lete je to tazsie s tym zaspavanim,predsa len su dovolenky,prazdniny a povolili sme im trochu rezim.Ale pokial nie sme mimo domu,tak sa snazim,aby o 21lezali v posteli.Ani maly nechce zaspat skor. Takze zaver za mna menej spanku poobede.Lenze kazde dieta je ine a nemusi to zabrat ☹

hameeda
27. júl 2015

@terezka1947 : u nás už sú všetci naučený že deti chodia o siedmej spať, takže už takto na večer nechodia a ak aj chodili tak ja som jednoducho vstala od návštevy že idem uložiť deti, nechala som len muža s návštevou, a išla som uložiť oni to potom sami pochopili že takto večer to nie je vhodné, no bohužiaľ niekomu to nevadí lebo ich deti chodia spať o jedenástej tak sa stále čudovali že tak skoro idú spať

bosoriak
27. júl 2015

@terezka1947 Toto sa riesi pomerne jednoducho "Mrzi ma to, ale o piatej je nam uz neskoro." pripadne moja oblubena "Nechcem vas vyhadzovat, ale my uz musime ist decka chystat do postele". Fertig. Mne je prvorady moj pokoj, nez nejaka umela zdvorilost.

terezka1947
27. júl 2015

@hameeda u nas to chapu ti,co maju male deti...ostatni absolutne nie,mozme naznacovat,odchadzat...oni cakaju a kludne sa nahlas bavia
manzel uz raz pekne vypoklonkoval svoju rodinu,lebo sme vzdy mlcali a zo slusnosti ostavali s unavenymi detmi.

hamca
27. júl 2015

@kykuska moja 3-rocna uz rok nespi cez obed. Iba tak 1-2 x za mesiac zaspi, ale to uz mam vtedy podozrenie, ze na nu nieco lezie 🙂. Rano vstava pre 7 a vecer je uz vacsinou medzi 19.30-20.00 v posteli. My chodime von za kazdehoho pocasia na niekolko hodin a i tak sa mi neunavi, aby potrebovala ten obedny spanok.
A moja mladsia ma 1,5 roka a ona mi spi cez obed 2 hodinky, ale uz zacina mat problem vecer a malokedy zaspi pred 21.00. Tak uvazujem, ze jej zacnem obedny spanok skracovat.
Skus to ajty. Nie kazde dieta potrebuje spat tolko, ako je v knizke napisane 🙂

cairka
27. júl 2015

@kykuska , a ja ti poradím opak! 😀 Možno máš dieťa s dráždivejšou nervovou sústavou, aj ja. Žiadne vynechanie spánku, žiadne vybehanie a unavenie, že ledva vládze nohy prepletať.... Poctivo obedný spánok, ideálne, kým sa sám nezobudí, prechádzka, trampolíny samozrejme áno, ale nie kým padá únavou a večer ukladať tiež, kým ešte mu oči neklipkajú. Lebo keď prepískneš, tak má problém zaspať, moja teda, neviem ako tvoj, po ťažkom zaspatí sa aj v noci strháva, budí, má desy....
Moja bude mať po prázdninách 6 rokov a stále musíme sledovať intenzitu únavy...

lucy125
27. júl 2015

Moj od 2.5r nespava poobede vobec.Spal poobede 2x za ten čas,u babky ked sa vybehal,vyblaznil+slnko+bazen a predvčerom ked mal 38,5 teplotku.inak vobec.Vstava okolo 5h,pol 6h a spat chodi medzi 19.30-20h. Predvčerom sme trhli rekord,išiel spat o 21.30h,lebo poobede mal teplotu a spal od 16-17h. Takže o 21.30h zaspal a o 4.10h rano vyspany a vydržal až do 19.15h toho dna,bez spanku , s celodennou zvyšenou teplotou.

siska53
27. júl 2015

@kykuska mam 3r. Pred zopar mesiacmi sa zlakla v kociku vrtania a odvtedy je to horor poobed emalokedy spi,este tak v skolke. No zas potom nevie zaspat vecer.
Musim ju do urcitej hodiny budit, aby zaspala tak okolo 21.
Ak poobede nespi,tak zvacsa sa ju podari do 21uspat,dakedy jej aj mrzuta.

Starsi syn v tom case poobede spaval uz len vynimocne,raz-za tyzden-dva,este aj ked bol chory,tak ppobede zaspal len v prvy,ledva v druhy den choroby..asi tak..

kykuska
autor
27. júl 2015

Dakujem maminyyy🙂)) sama neviem co skusim..chcem aby spinkaval na obed este ma podla mna na to vek..ale chodit spavat tak neskoro je to dost dcerka vstava do skoly a manzel do prace..a niekedy hulaka na cely dom🙂) dcerka bola kludna..a syncek je energia na200percent🙂)