icon

Spánok v jasliach

honey666
28. jan 2023

Ahojte, syn ma momentalne len 15 mesiacov, niekedy spi 1 krat niekedy 2 krat, no spi stale len somnou. Chcem vediet ako to funguje v jasliach, kolko tam je tych opatrovateliek na deti. Planujem ist do prace, to by uz mal vtedy 2 roky, neviem ako bude spat potom sice. No zistujem si veci. Dakuejm

danielahamar
28. jan 2023

U nás sú 2 doobeda a 1 poobede, detí tuším 12. môj keď išiel do jasiel, tiež mával ešte 2spánky, ale nejako sa to časom upravilo na 1 a cca 2-2,5h. v jasliach.

mogaa
28. jan 2023

@honey666 je to individuálne, počet opatrovateliek záleží od konkrétnych jaslí, keďže väčšina je súkromných cenu si určuje majiteľ....u nás boli 4"učiteľky" cca na 16detí(ak bol plný počet detí....spánok bol 1 a boli tam deti od 20mes.do 3rokov....

honey666
autor
28. jan 2023

@danielahamar a ako tam davaju deti spat?

danielahamar
28. jan 2023

@honey666 o 12 chodia väčšinou spať, ale nemyslím, že je problém, ak by nejaké dieťa spalo viac krát ako raz, kedže aj ročné tam chodia, žeby ich nedali spať

evkamotka
28. jan 2023

@honey666 mam syna v sukr jasliach&skolke. Na zaciatku som vyplnala dotaznik, kde som uviedla ako dieta zvykne zaspavat. Este som to s nimi zo zaciatku komunikovala, ze ako sa mu dalo zaspat. Zaroven aj oni tam maju svoje skupinove "ritualy" na ktore sa deti rychlo chytia "davovou psychozou". Neboj ich cielom je, aby bolo spokojne dietatko aj rodicia. Deti su flexibilne a v jasliach sa spravaju aj trocha inak nez doma

danielahamar
28. jan 2023

@evkamotka nie trochu, ale úplne😀 , náš sa tak za 3mesiace zmenil, že len kukáme😅

honey666
autor
28. jan 2023

@evkamotka je to moje prve dieta a od narodenia to bol nonstop kontaktny spanok okrem kocika, bud nosic bud na rukach a teraz lahnem s nim a takto spi, ale ked chcem aby dlhsie spal proste musim znova ho douspat.. viem ze sa to zmeni este kym bude mat 2 roky, no zistujem uz teraz kedze zrejme budem. Musiet nastupit do novej prace a maly bude mat 2 roky vtedy.. tak uvidime. Dakujem zatial za info

zuzkaa1991
28. jan 2023

@honey666 ja brigádujem v jaslach kde su aj menej ako 2r režim rovnaký ako pri 2r3r detickach vsetko robíme spolu (cca 10 az 12deti) spat chodia o 12 niekedy aj skor zalezi ako sa naobeduju... u nas spia cca od pol1 do 14:40 alebo len lezia ak sa náhodou niekto zobudi skor...ale kazde jasle su ine .....kam chcete dat svoje dieťa urcite vam riaditelka povoli prist sa pozrieť na jeden den ako tam funguje ;)

nadazdi
28. jan 2023

Každé jasle sú iné, mne mladšia nastúpila ako 2r, nechcela tam spať, tak skúšali kadejako s ňou.. raz ju aj v kočíku uspali, párkrát spala v riaditelni na gauči 😁 za toho polroka mi ju naučili spať v triede, bez deky, bez plyšaka, bez cumla a bez plienky 😂čo viac ešte môžem chcieť? musíš tým učiteľkám proste veriť, bez toho sa nepohneš..

beata_k
28. jan 2023

@zuzkaa1991 Co jedia take deti v jaskiach? A ako prebieha taky obed?

ja_mama
28. jan 2023

Moja dcerka tiez vzdy zaspavala somnou a nevedela som si predstavit ako to da v jaslickach. Po par pokusoch tam uz spinkala bez problemov, neviem ake zaklinadlo na tie deti pouzivaju 😀 doma na obedny spanok sama aj tak nezaspi...

evkamotka
29. jan 2023

@beata_k najmensie deti su v jedalenskych stolickach, ostatne pri stole. Najprv ponuknu co je navarene, ak je niekto slaby jedak, pokrmia. V nasej skolke/jasliach maju predsavzatie, ze ziadne dieta neostane hladne. Takze ak to nechce ani s pokrmenin, na konci daju to, (cokolvek) co dieta iste zje

zuzkaa1991
29. jan 2023

@beata_k kazda škôlka je ina....ja som chodila na dedinu takze im nosili jedlo priamo z kuchyne pre MŠ v ststnej co varia....ale pocula som v Košiciach ze jedia aj fakt blbosti olovrant zevraj hranolky 🙈🙈az usta mi spadli ale urcite musia dodržat urcite normy ktore hygiena kontroluje

beata_k
29. jan 2023

@zuzkaa1991 Skolku viem, to mam doma. Len som si nevedela predstavit ako funguju male deticky v jasliach

zuzkaa1991
29. jan 2023

@beata_k tak normálne ;) ale ako pisem tam su viac menej deti od 2r su tam párkrát. Aj malicke ;) ale funguju normálne krasne papaju same obliekanie vyzliekanie pomáhame hraju sa kreslia spinkaju na prechádzky maju kočík stary ;) takze malicke deti sedia spinkaju v pohode minulý rok este postielky mali ale teraz uz nie kedze uz vacsie maju len ....