icon

Starostlivosť o druhé dieťa po roku od prvého

28. nov 2022

Prosím, zaujíma ma to len logisticky, ked ma matka dve deti a len ročným rozdielom, ze prve malo rok keď sa narodilo druhé.. Prosím povedzte mi ze ako sa to dá zvládať.. Najlepšie by som chcela počuť maminky ktoré to práve takto majú, viem ze paradoxne nemajú čas tu sedieť a vypisovať si, ale potrebujem názor z praxe a co najčerstvejši, nie matky ktoré majú 10r+ vyrastene detičky už, ze už zabudli aké to bolo.. Veľmi ma zaujíma, ze ako sa to dá zvládať keď je zena takmer stále sama, a babky/tetky/kamošky niesu alebo sú veľmi ďaleko a neprídu pomôcť ani občas.. muž samozrejme ze nemôže nedať vypoved ale musí chodiť do práce každý deň povedzme od tej siedmej rána kedy odíde, až po siedmu hodinu vecer, kym príde, a je to práca pondelok-piatok, bez možnosti homacu... Dakujem

Strana
z2
ayanamirei
28. nov 2022

@7lenka11 kolko mas rozdiel medzi detmi ? Lebo tejto otazke sa uspesne od zaciatku vyhybas, ale hodnotit budes 😉 tak sa nemozes cudovat,ze ked postavis svoje tvrdenie na tom,ze tvoja mama to zvladla s prstom v nose a usmevom,tak ti tu budem prikyvovat. Nepises ziadne svoje postrehy, ziadne navody, len,ze je to pre teba vyhoda...

sonka_miro
28. nov 2022

Ja mam rozdiel 22 mesiacov, mladsia ma teraz 4 mesiace a je to dost narocne. Tiez to mame tak ze nemam nam kto pomoct lebo su daleko alebo nechcu. Starsia ma obdobke vzdoru, za vsetko placu, bojujeme s oducanim od plienok, strajkuje s jedenim, odmketa cez spat, zakonite ak spi jedna tak druha nespi a starsia od kedy sa posuval cas zaspava tak pre polnocou. Ked sme.von tak napr vcera mi skoro zdrhla na cestu proste si zmyslela a rozbehla sa, musela som.nechat kocika utekat za nou. Ked budu vacsie budu partacky, vyhraju sa sami no teraz je to masaker a to mam.muza doma. Mate moznost ( ktoru sme vyuzili aj my) manzel moze ist so starsim dietatom na matersku ( u otca je to tusim rodicovska 28 tyzdnov ak splna podmienky) a ty mozes byt s druhym.na materskej.

sakaca
28. nov 2022

Za mňa nosič alebo šatka hlavne keď to druhe spi inak ako prvé, dala som do Rischino nosiča a mohla som utekať za väčšou, ísť von a celkovo sa jej venovať.

gabika128
28. nov 2022

@7lenka11 moja mama mi celý život rozprávala aké to bolo úžasné na materskej a ako to všetko zvládala úžasné, ako si to s nami užila..... S touto naučenou teóriou som sa ja na materskej cítila potom strašne neschopne, vyhorene, unavene....😂

autor
28. nov 2022

@gabika128 mám presne toto iste.. 😢 Ona dve deti, vždy plné hrnce, byt vycancany vylesteny, o muža postarané, do prace na 3 smeny.. S úsmevom... A ja jedno dieťa dávam ltt a nevarim ani neupratujem tak akoby som chcela a potrebovala, vsetko len najnutnejšie.. Preto sa bojím ísť do druhého dieťaťa a preto som sa tu aj prišla toto všetko opýtať.

dzina007
28. nov 2022

Ja som sice matka 8 rokov po tomto humbuku ale pamatam si to dobre.
Porod v decembri po cisaraku byt na 2 poachodi bez vytahu cisty zahul.
Prve mesiace som fakt padala obcas na hubu, nooo viac ako obcas. Chvalabohj prvy syn bol relayivne dobre dieta ale mladai to bolo male uvreatane kolikove cudo.
Od zaciatku sme fungovali visc menej sami. Nechcela som ani pomoc od mamy ci svokry lebosom brala ze cim skor si zvyknem tym skor bude dobre.
Chalani mali vsetko na striedacku. Mladsi spal vonku v kociku starsi zas doma. Pre mna velka pomoc bol surodenecky kocik. Nech si hovori kto chce co chce ze to netreba mna to zachranilo aj moju psychiku. Proste ked som nieco potrebovala a rychlo som musela niekam ist starsi siel do koca ci sa mu pacilo ci nie.
Doma bol bordel asi vsade ale chvalabihu ja niesom monk ani ountickar tak ze ja som.na to kaslala. Naozaj ked sa dalo zdriemnut ked nahodou zaspali obaja hoc len na pol hodku lahla som si.
Fungovali sme asi tak ze v spalni mal maly postielku, v detskej kresielko ktore som nosila aj do obyvacky a v obyvacke cestovnu postielku. Proste som to zariadila tak aby mohol byt maly s nami v kazdej izbe kde som bola so starsim a mala pod dozorom.
Vonku ak sa dalo som nechodila len po ihriskach ale s kamoskou na kavu aby som sa mala komu vykecat a necitila sa sama. Mladsi spal starsiemu som dala do ruky nejaku knizku hracku keksik rozok len aby som mala tu pol hodku raz dvakrat denne pre seba.
Ale od zaciatku sme viac menej dodrziavali rovnaky rezim kedy sa stava kedy sa ide von kedy obed kedy spanok olovrant von vecera spanok, vecerne koliky a takto dookola
A ako pise nadomnou hore makicka. AVENT parny hrniec som pouzivala na prikrmy aj ja.. snazila som si vzdy vsetko co najviac ulahcit
A proste nejako presiel ten prvy tazky kruty pol rok a potom to uz zacinalo byt lepsie. Myslim ze najhorsia etapa boli 3 mesacne koliky vtedy sme si doma trhali vlasy snad vsetci.

ssiinnkkaa
8. dec 2022

Mam 11 m a sestra má mesačnú k tomu prvacku, minule mi ju doniesla na stráženie… čistá katastrofa a des … jedna budila druhu, šťastie že staršia auu pomáha ale učili sme sa teda až keď segra prišla pre babo… a to takym spôsobom že vitaj a čau… ako neviem ako sa to dá zvládať , určite dá ale asi by som to nedala…

miriam_s
8. dec 2022

No ja už mám synov veľkých, ale aj tak, rozdiel 18 mesiacov, keď som zistila, že som tehotná, mala som pocit, že sa zbláznim. Starší syn maximálne náročné dieťa. Mala som nočné mory z toho ako to zvladnem. A vieš čo? Narodilo sa mi zlatičko. Ja neviem ako vyrástol, nikdy som s ním nemala žiadny problém, popri staršom vyrástol, vždy som staršieho musela riešiť, jeho nie, je to tak doteraz, už je pubertiak, no tým zlatickom ostal.

Strana
z2