icon

Starostlivosť o trojtýždňové bábätko

eva1235
22. jan 2022

Ahojte, poprosila by som o rady. Mam trojryzdnove babo a neviem ako sa mu mam venovat ked nechce spinkat, lebo myslim, ze v takto skoro este nevnima velmi nic. Ako ste sa vy venovali svojim babatkom potupom casu? dakujem

diamond007
22. jan 2022

@eva1235 hladkala,mojkala a túlila 🙂 zachvilku ti bude už vnímať tak sa to čoskoro zmení 🙂

marianarem
22. jan 2022

@eva1235 V tomto veku som ho iba nosila po dome, pozerala som sa nanho a rozpravala mu, spievala pesnicky, davala mu do zorneho pola rozne veci, nech pozera. Ale vsetko pomaly, ziadne rychle pohyby, jednu vec som mu ukazovala dlho, ziadne rychle striedanie, aby sa nezahltil podnetmi.

jazula
22. jan 2022

Zavesila som nad ňu hrazdičku s pár hračkami, nech obzerá, prihovárala som sa jej a mojkala ju 🙂

martinoocka
22. jan 2022

Ja mám tiež trojtýždňovu 😊 ale už tretiu 😁 táto vníma už dosť, pozerá na nás, otáča hlavičku, najstaršia v 3 týždňoch len pozerala do blba....ale všetkým som sa od narodenia prihovárala, hladkala, pusinkovala...a rady pozerali do okna alebo na niečo kontrastné čierne na bielom to ich upútalo ako prvé....

zuzanka.zuzu
22. jan 2022

VŠETKO rozprávaj, potrebuje počuť tvoj hlas "teraz si zaväzujem šnúrku na pravej topánočke, šup šup, už je to hotovo, pokračujem so šnúrkou na ľavej topánke, keď vyrastieš aj teba také naučíme..." seriózne som si myslela, že mi to už zostane ale neboj, nie je to trvalé 😂

michaela789
22. jan 2022

@zuzanka.zuzu presne toto som robila aj ja... Niekedy sa cítim polodementne ale s tak malými deťmi sa toho fakt viac nedá 🤣 mladší bude mať čoskoro už 3 mesiace a stále sa mu takto prihováram

fleur1111
22. jan 2022

@eva1235 veľa som mu rozprávala, komentovala všetko v byte, keď som ho mala na rukách a prechádzali sme sa po byte, mojkala som ho 🙂

loliki
22. jan 2022

@eva1235 Keď nespí a ani neplače, môžeš jej spievať, alebo púšťať hudbu. Nemusíš ju nosiť, lebo si to bude vyžadovať.

nikasmile
22. jan 2022

@eva1235 nosiť na rukách, skákať na fitlopte, masírkať ho, trosilinku na bruško na bok dať a veeeeľa mojkať a pusinkovať, rozprávať sa s ním

nelca0510
22. jan 2022

@eva1235 stále som ju nosila na rukách,všetko som komentovala,rozprávala som sa ňou,hladkala,kojila a podobne ')

medeaa
23. jan 2022

@eva1235 ja som syna nosila, mojkala, vela som mu spievala, rozpravala sa s nim, hladkala, ukazovala som mu sem tam kontrastne knizky. Neboj sa dieta nosit, je to prirodzene, nenechaj si nahovorit, ze dieta si zvykne a bude to vyzadovat.. Ved ty si jeho jedina moznost, ako sa presuvat, poobzerat sa po svojom novom domove, uspokojit svoju zvedavost...