Strach z Koronavírusu.
Počúvala som Krčméryho vyjadrenie ale tento rozhovor v novinách Pravda ma teda vystrašil. Čo poviete úprimne po prečítaní? Neviem teraz, ak má SR len pár dýchacích prístrojov...ako sa máme vlastne chrániť? Veď on tam priamo vraví o tom, ze bude treba byť v domoch izolovaní pár týždňov pre istotu..Ďakujem za odpovede. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/544909-m...
Ako...ja chodím do práce kde sa premelie aj 1000 ľudí a nerobím paniku.Čo tým vyriešite, že sa tým stresujete? Chcete tak ostante doma.
Niektorí ľudia chodia denne do práce medzi ľudí a žijú tak ako doteraz.Lebo musia!!!!
@vinejka6 aj od nás bolo viac ľudí v Taliansku lyžovať. Ale keď odchádzali, nebolo ani slovka nikde o corone v Taliansku! Všetci odišli cez víkend, keď nám začínali prázdniny a prvý prípad spomenuli až ďalšiu stredu.. Takže nejaké kritizovanie tých, čo tam vtedy boli, to je to najjednoduchšie..
Tento clanok som necitala, praveze som videla rozhovor s nim, kde som nadobudla dojem, ze netreba robit paniku a kupovat muku, ale normalne dodrziavat prevenciu, umyvat si ruky, nechodit na hromadne podujatia a kto cestoval do nejakej rizikovej obladti, nech zostane doma 14 dni.
Ako povedal ten chlapik, matematicky to tak vychadza.. ked zoberieme data z krajin kde to uz prepuklo, tak naozaj to nevyzera dobre... a tiez si myslim ze vlada zlyhala, uz davno mali byt vsade "chripkove" prazdniny... a tiez je pravda ze uz v tejto faze je virus nezstavitelny, infekcnost je vysoka a inkubacna doba dlha.. nakazeny uz za danu dobu stihol nakazit desiatky az stovky dalsich.. do konca aprila, ak vezmeme data z ciny, a aplikujeme tu exponencialnu krivku na nase podmienky tak do konca maja tu mame niekolko tisic az desat tisic nakazenych.. to hovori matematika... a ano pri tom pocte ludi, naozaj budu nemocnicne kapacity pretazene.. niet co dodat.. aspon niekto je uprimny...
Bratislavský kraj zatvára školy .., idu maturity, prijímačky, testovanie 9. No som zvedavá, čo bude...
@hettinka keby nechal otvorene kritizovali by ho ze nijak nezasziahol...
@hettinka iba stredne skoly, nie?
@kofollka242
@veronikaszabova
Áno, stredne. Všetko chapem aj súhlasím. Len som zvedavá, ako toto doriesia. Písomne maturity sú nabuduci týždeň.
Tak Mudr Krcmery vravel celkom pokojne, ze az tak hrozne to nebude, ale tento Mesik celkom vo mne vyvolal paniku. 20% obyvatelov ze by umrelo, ja som to ani nemohla docitat, co ma chytila panika, vsetci niekam musime chodit, my budeme mat ockovania, v rodine sa strwgavame aj s cudzincami v praci, to ako ani ku kadernicke ma hned napadlo, ja neviem fakt. Doteraz som to vazne nebrala, ze treba zasoby na dva tri tyzdne. A vyvratil aj to ze teplo virus nezabije, ale to som uz mala zahmlene pred ocami, ked som predtym precitala, ze dva, tri tyzdne mozno by sme mali byt v domoch. Ved slabu imunitu maju aj male deti, nielen stari ludia, aj po stresoch chorobach, námahách ludia v produktivnom veku. Tak na tych volbach ze nebolo upozornenie, ze vsetci chytali tie iste perá. Tak potom zlyhala EU, ci nas stát, ked uz komunisticka Cina zverejnila infekciu, to uz muselo byt, ved oni taja vsetko zlé, a pocty nakazenych, ze tam minister zdravotnictva to chytil. Pred volbami bolo na nemeckej stanici zdf a sat 1v spravach
, ze je izolovane jedno mesto v nemecku, boli prazdne ulice, namestia. Tak aj do prace ze potom sa ako bude chodit, ked cinania aj tovarne zavreli, ved to je uz co povedat a u nas co. Budu cakat teda tu inkubacnu dobu? prepacte..mam dost. Na tej sat 1 dezinfikovali aj autobusy, drzadla rucok vo vlakoch, vsetko dezinfikovali v irane. Tak to je vazne potom ci ako? Akoze pohoda, budeme chodit v rukaviciach ci ja nechapem. Dostali sme sms ale nejak to podla mna nestaci. Vsak nikdy sme toto nezazili, ved kedy bol mor, spanielska chripka ci co. Ok prehanam duuufam. Tak jedine ja si nakupim par dezinfekcnych spreyov v DM ked stoji do dvoch eur, alebo co v rukaviciach a ked mate babske rady ako liecit zapal pluc, podelte sa.
@jajko22 ja si myslim ze on to berie matematicky analyticky ak to vyratas vydelis znasobis vychadza to, ale v cine ich bolo vela nevedeli co sa deje chodili hore dole do polovice januara kym to prepuklo, ja si myslim, ze sa neda tu ocakavat to iste...
@jajko22 a odkial on vie kolko personalu sa nakazi kolko plucnych ventilacii je k dispozici atd atd...
@kofollka242 to som ja uz dodala, tu som to citala na modrom konikovi, ze je ich malo, velmi nizke cislo do desat kusov, to je fakt malo, neviem ci to je pravda.
@kofollka242 dúfajme.
@jajko22 vies, robit preventivne opatrenia to je ako keby si ratala ze razz budes mat vysoky tlak tak beries roky tableky ked to nepotrebujes a zas zakazat ludom chodit niekde a uzavriet mesto ci stat to je chore. to by nebolo nic...
@jajko22 on to podal z matematickeho hladiska ale nevie nic o medicinskom pohlade, nie je lekar virolog epidemiolog...
Potvrdene dalsie 2 pripady
@hettinka mam maturantku a tiež čakám co z tohto bude...
@jajko22 vyjadril sa "odborník" na slovo vzatý. Ved treba postupovať s rozumom. Ani nepodcenovat ani nepreceňovať. A hlavne nepanikarit. A necakat že vyhynie 20% populácie 🤦♀️.
@merkelica neviem, no, zatvorené iba stredné a základné nie a ani škôlky... A kebyže to zatvoria, tak čo s deťmi, zase trochu divočina nie, Rakúsko normálne žije a sú zatvorené iba rizikové školy.
No inak tie matury fakt klopu na dvere, to nie je sranda, co bude ak sa vsetko poposuva, ked clovek nevie, kde je vlastne pravda..
Niekde uprostred?
Mama otec sestra, vsetci robia na strednych skolach.
Ved aj tie SOC, co teraz prebiehaju.
Okresne kola, krajske za dverami..
To su velke akcie
Netreba vraj robiť paniku, ale ani podceňovať. A keď čítam, ako ľudia v cestovateľských skupinách riesia, kam odletia na dovolenky, tak má panika veru chytá. Mali by sa výrazne zredukovať lety a stopnúť nizkonakladovky, lacné dovolenky a ľudia by sa mali správať zodpovednejšie. Že jeden rok nebudem vylihovat pri mori a behať po pamiatkach ma nezabije. Verím, že ak prežijeme toto obdobie, nájde sa liek, vakcína, vírus sa oslabí ... dúfajme...
@maciatkolulu aj my mame maturantku, na VS v tahranici je už prijatá, ale musí zmaturovat. No čo už, prinajhorsom nastúpi na VS o rok neskôr, ak zo slovenskeskoly nestihnú.

Teraz tu čakaj sprsku vysmesnych komentárov, že je to šírenie paniky, že chrípka je 10000x horšia, že zbytočne ľudia stresuju a pod. idiotiny. Stav je vážny a bude to ešte horšie. Hlúpy ľudia to veľmi zľahčujú a smejú sa tomu celému. Som zvedavá, čo budú robiť ak im nedajbože ochorie niekto Z rodiny alebo zo známych a nedajbože.... Zomrie
Ale sak jasne, treba sa flákať kade tade po koncertoch, po auparkoch, treba chodiť do kostolov a všade možne lebo sak to nič nie je, ja vírus nedostanem. Akože ľudská hlúposť a nezodpovednosť nemá hraníc.
A obzvlášť nechápem ľudí, čo si kúpili teraz v tomto období letenky( lebo boli lacné) do IT a chceli tam ísť lyžovať. Akože neverím!!!! Takým ľuďom odkazujem že nech idú a nech tam aj do konca života ostanú!!!!!!!!!