icon

Stráženie bábätka v noci

evickads
7. dec 2021

Ahojte, som zvedavá čo si o tom myslíte, či by mi nespravilo dobre nájsť si niekoho na noc k malému, 1,5 mesačného bábatka. Ja som už na konci so silami. Vobec sa neviem vyspať, trpím tým strašne, a neviem byť taká k dieťatu, aka by som mohla byť, Začala som mať aj príšerné bolesti v krížoch, chrbtici, bokoch, jednoducho je to na mna vela.
Máte s tým niektorá z Vás skúsenosť?

Strana
z2
marianna_peskova
8. dec 2021

Nemyslím si, že máš depresiu, skôr si len unavená. Všetci sme si tým prešli. Zober si bábätko do postele, daj ho do hniezda alebo daj okolo neho tehotenský vankúš, nech je v bezpečí a nauč sa kojiť po ležiačky. Mne tento spôsob výdatne pomohol. Lebo nie každé bábätko chce spať v postieľke a potrebuje cítiť matku.

misa11111
8. dec 2021

Ahoj,ja mám dvojmesačné bábätko 🙂 tiež to bolo ťažké,lebo je to niečo nové, tiež som bola unavená aj teraz niekedy som ale sa to zlepšilo.
Mne manžel dosť pomáha najprv. malý zaspí cca o 10 večer a spí do 3 rána, manžel vstane dá mu fľašku a ja sa spím malý sa zas zobudí o 6 ráno a to vstávam už ja a frčim tak celé týždne.
Skúste si to nejako nakombinovať 🙂
Držím palce

kubkovamama
8. dec 2021

@evickads pokial mas depresiu a vies,ze ak niekto postrazi tak sa vyspis,preco nie.Druha vec je,ze 1,5mes je malinko,si v 6tonedeli,hormony s tebou mlatia a este budú a na 99% sa budes budiť tak ci tak.Ja by som to nechala viac na partnera,my sme tu tak naucene,ze mimino a deti všeobecne su akokeby len nasa vec,ale nie je to tak,chlap je rodic rovnako ako ty a ak nekojis,nech sa viac stara a pomoze ti.Bolesti su po porode normálne,to sme mali vsetky hadam aj pol roka po porode,najviac bedra,kríze,skus hormonalnu jogu(najdes aj na nete videa alebo ti tvoj gyn.odporuci) aj ti to pomoze od bolesti aj upokoji rozhasenu psychiku.Snaz sa spat aj cez deň,ak sa neda,staci, ze budes lezat,nemusíš predsa pol dna behat s kocikom,vyvarat,upratovat.Drzim palce

jackie_1992
8. dec 2021

@evickads ahoj, neboj, nie si sama. Ja bývam s manželom, rodičmi, babkou a 24h denne sa starám ja. Bábätko potrebuje cítiť teba, tvoju lásku a bude najskopojnejsie má svete. Teda pokiaľ nemá koliky a reflux. Ale nás mal obe a vyriešili sme to. To je ale ina téma. Aj keď si nájdeš stráženie, nebuď to riešenie.. náš malý má dva mesiace pomaly a nezaspava pri nikom len pri mne. Veľakrát je napapany, pokakany, orebaleny, vezme ho mama k sebe alebo babka že sa idú hrať alebo uspavat, lenže on plače. Nakoniec to konečne vzdaju, dajú mi ho, ja mu dám cici, zaspinka, dám ho do postieľky a uz je hore a mrnka. Dám ho k sebe pod perinku, natrcim mu moju zmradlavu pazusku a on zalomi ako nič. 😀😀😀 Aj teraz. Pri manželovi nezaspal ani na rukách ani v kočíku, dala som si ho k sebe pod deku, mrnkal, mrnkal, proste som ho spacifikovala, pritisla k sebe, zatvorila som si oči a on ked videl že mám zatvorené oči, zatvoril aj on a spal. No keď som sa pohla, že idem si robiť svoje, nech spinká, už bol hore. Taký krpec fakt potrebuje to teplo maminky, potrebuje vedieť že si s ním, pri ňom, cítiť dôveru, bezpečie, že aj keby čo bolo, tak ty si tá čo bude naveky pri ňom.

Inak, aj ja mám chrbát odrovnany. Kúpila som si práve masážny vankúšik a jak spí, pijem čaj a dávam si. Sprav si také chvíľky. Niekedy sa nedá, ale príde deň, keď si povieš, na toto som čakal. 😄😄 Neklesaj na duchu. V pôrodnici sme mali rooming in. Rodila som v piatok na obed a vyspala som sa až v nedeľu v noci. Celé noci som pochodoval s krpcom na rukách a on reval, reval, všetko ma bolelo, ale povedala som si že buď umriem, alebo on zaspí. Jedno alebo druhé. Nakoniec zaspal a ja som sa konečne vyspala. Sestričky som prosila o pomoc a to čo mi povedali má heclo a mali pravdu: a doma sa vám kto on postará? Bábätko bolo s vami deväť mesiacov a teraz zaživa traumu po pôrode. Potrebuje byť stále s vami. Nič iné nepotrebuje len vás. Je to strašidelné, že je to fakt ma celý život. Ale každý deň prinesie niečo nové, z čoho sa treba tešiť. Skús tak kúsok po kúsku si hľadať svoj voľný čas. Režim. Pomaličky vypochodovat z toho chaosu. Good luck! ❤️❤️❤️

deniska2107
8. dec 2021

@jackie_1992 veľmi pekne a pravdivo napísané mám to isto malý má 3 mesiace a len pri mne zaspí.... Takže ja spím z malým a manžel v druhej izbe... Je to ťažke. No mňa ukľudní vždy to že si poviem že sa Umba cíti v bezpečí...

trixuska
Autor odpoveď zmazal
lala123
8. dec 2021

@evickads po prečítaní úvodného príspevku som ti chcela napísať, že vitaj v materskom svete ale potom keď si písala o depresiách a liečbe na to pozerám ináč. Si chorá áno si misis si to uvedomiť a nemať výčitky koli tomu, že potrebuješ pomoc. Keby si mala zlomení nohu a ruku tiež by si potrebovala pomoc.....psychické ochorenie je niekedy Etse horšie ako to fyzické. Neviem ale na tvojom mieste by som skôr ako ku malému na noc si poriesila pomoc cez deň . Maličké je malé spi aj cez deň ešte preto si radšej zober niekoho na upratovanie a poprípade varenie...a ty si pospi aj cez deň s dieťaťom. Ak by to nestačilo tak možno dohoda s manželom , že cez víkend jeden deň spi v noci vkuse on a jeden ty. Možno to pomoze. Ak nie alebo to bude horšie tak potom rieš pomoc na noc

meluela
8. dec 2021

@evickads Ahoj, ak mas pocit ze ti to pomoze a mozes si to dovolit, tak urcite to tak sprav, idealne niekoho koho ti odporuci rodina/znami, ci vzdialena kamaratka. Potrebujes nacerpat sily a tvoj stav sa vdaka tomu moze vyrazne zlepsit. Mne pomahalo nechat dieta spat pri mne, ani som nevedela kedy som kojila (teda pokial sa nerozhodlo ze bude v noci tri hodiny vkuse plakat). Drzim palce aby toto narocne obdobie cim skor preslo a mohla si si uzivat okrem tych narocnych stranok materstva aj tie pekne.

jackie_1992
8. dec 2021

@deniska2107 ďakujem 🤗 tak isto. Manžel je v druhej izbe, večer si dáme pusu a ráno príde k nám keď nás už počuje q hráme sa spievame s malým. Aj teraz sme zaspali po papkani a prebaleni len takto. 😄 A o šiestej veceraaa a hranie. Potom kupkanie a zas dookola. No nie je to easy s bábätkami ale našťastie vždy sú aj lepšie dní. A keď prídu tie zle hovorím si že a čo chvíľa prídu tie lepšie.

No tak je že zdravie odchádza. Je to makacka. Aj mňa bolia kĺby, po pôrode mám problém s črevami, s chrbtom, s očami... Ale tak... No a? 😄 Treba byť asi trochu rebel, trochu sa na všetko vy... Byť sama v sebe frajerkou, lebo keď sa žena zacikli len v tom že je matka... Amen.

Strana
z2