icon

Štvornožkovanie po roku

fallenkaa
17. okt 2023

Ahojte začali niekomu stvornozkovat deti až po roku?
Moja ma 12 mesiacov, plazi sa, na štyroch vie prejsť pár “krokov” a potom akoby si znova spomenula na plazenie a začne plazit , postaví sa, zatiaľ nechodi okolo nábytku

mimi3008
17. okt 2023

@fallenkaa Co na to pediater???

arasidka123
17. okt 2023

@fallenkaa mne nestvornozkuje tiež a ani zvyšné tri nestvornozkovali..až keď začali chodiť a chceli byť niekde rýchlejšie 😃

barbora0308
17. okt 2023

@fallenkaa kazde dieta ma individualne tempo, takze zbytocne neporovnavaj s inymi detmi. Idealne smer dobry detsky fyzio (resp. mozno uz aj chodite) a on sa uz vyjadri, ci treba cvicit alebo je to na dobrej ceste.

domka222
17. okt 2023

Moja začala tiež neskoro štvornožkovať. Chodili sme aj na fyzio. Samostatne začala chodiť až keď mala skoro rok a pol

alesto
17. okt 2023

@fallenkaa Ahoj, nechcem ťa ani upokojiť, ani vystrašiť, lebo podľa mňa je to všetko individuálne, ale aj môj presne ako mal rok začal štvornožkovať, dovtedy sa len plazil vysokou rýchlosťou 😂 Ako začal štvornožkovať, začal trénovať aj ako sa postaviť, vyštverať sa hocikde, skrátka až vtedy prišiel jeho čas 🙂

minesasubu
17. okt 2023

Nas zacal stvornozkovat ked mal 11 mesiacov a keby som s nim nechodila na fyzio bolo by to o dost neskor nakolko od zaciatku mal nejake veci co sa ptm s nim tahali … ja odporucam pozriet fyzio mama na fb ako podporit stvornozkovanie
nas sa staval pri nabytku este ani nestvornozkoval a plazil sa tak dokonalo ze sa mu neoplatilo ist na 4 takze sme makali aby pochopil ze je to lepsie , ked sa zacal davat na 4 a urobil pohyb akoby chcel ist dopredu stacili 2 dni cvikov a zacal stvornozkovat ako strela

anavixy
17. okt 2023

Dolezite je, ze stvornozkuje, teda ze to vie. Treba ju hlavne motivovat k stvronozkovaniu a nepodporovat plazenie.

dotka04
17. okt 2023

Náš začal 4nožkovať na 13,5 mes., v 15 mes. už krásne chodil 🙂 Chodili sme skrz ľahkú axiálnu hypotóniu od pol roka na fyzio, v cca 10mes už fyzio aj neuro tvrdili, že už-už do pár dní určite začne 4nožiť, lebo po fyzickej stráne už nemá žiadny problém... a vidíš 😀 Náš sa až v roku posadil, ale v tom čase sa už mesiac vedel dať na kolienka a z nich sa pri opore postaviť (tým správnym spôsobom, "na rytiera") a keď začal 4nožkovať, tak už pár týždňov obchádzal nábytok 😀 Teraz má rok a pol a vidím na ňom, že trebárs ten chrbátik nemá tak totálne pevný ako iné deti v jeho veku, ale na moje prekvapenie napríklad krásne šplhá, vylieza preliezky atď., čo iné deti z nášho okolia ani náhodou.

claudiacuskova
18. okt 2023

Aj u nás sa začalo stvornožkovať až po roku ide ako strela, máme 14m zatiaľ nechodíme dvíhame sa k nábytku