Sú aj vaše 3-ročné deti také?
Ahojte,
idem si sem po ine skusenosti mamiciek trojrocnych deti.
Momentalne som so synom doma, je chory (ale teda vobec nevyzera, energie ma na rozdavanie). A ja som z toho v totalnej psychickej nepohode 😀 uz som pol roka naspat v praci a asi som zi zvykla, ze si tam vlastne chodim na 8 hodin oddychnut 😀 kdezto doma, ked sme cely den spolu je to uz na nervy, maly ma stale "otravuje" pohra sa sam len chvilku, taha ma od varenia, nech sa s nim idem hrat, 2x do dna ma zachvat revu pre nejaku banalitu, slovo maminka ak nezakrici 30x za den tak ani raz. Pritom sa mu venujem, hrame sa spolu, citame si, skladame ale proste neda sa mi cely den pri nom sediet. Ale je pravda, ze nikdy nepatril medzi tie deti ze kam ma posedis, tam zostanem. Vecer ked ho dam spat mi az v hlave huci, ze zrazu ake ticho, co maly cely ide ako pila od rana a proste FURT DACO 😀
Som zla mama, ked sa tesim az uz pojde znova do skolky? Ja si dakedy myslim, ze som ani nemala mat deti, proste strasne zle na mna vplyva toto asi normalne detske vyvadzanie.
A pritom synceka tak lubim a som stastna, ze je zdravy krasny sikovny...
Podľa mňa si normálna mama. Možno ti len vyhovujú staršie deti, nie každá žena je typ, ktorý ochká nad malými deťmi a miluje sedenie na podložke a hranie sa hier. 😀
@nelca0510 s tym ratam, ze ma tu zasypu komentmi typu aka som nemozna a nevdacna, ale tak co mam robit :D presne este len utorok a doma bude az do buducej stredy 😭 a citim, ze uz aj na mna ta choroba lezie, no tak to este len zacne zabava potom 😀
Aj ja som chorá zároveň. :( Takže chápem. No ani mňa o vždy nebaví a hlavne ten plač pomaly za všetko. Ale keďže mám dievča,tak aspoň hranie s barbinami je zábava:D
ja som mojho 2,5 naucila, ze ak je on alebo ja nervozny, tak si mozme polezkat, oddychnut a mat cas pre seba. minule mu cosi neslo, zacal kricat a po chvili povedal, ze si ide polezkat ze je nervozny, a aj mne minule ked som kvoli comusi kricala povedal, ze maminka, chod si polezkat, si nervozna. a ja som nervna ak som nevyspata a nemam chvilku pokoja, ked som ohucana a furt musim nieco riesit . odporucam naucit, vcera som po tazsej noci mohla nerusene citat knihu aspon 20 minut (sice jednorocny sa po mne valal ale ten este tolko toho nechape zatial), sice kratko, ale velmi mi to pomohlo sa dostat do pohody. a domace prace s dietatom, bud ti pomoze, alebo pocka, proste su to tvoje povinnosti a musis ich urobit. a kludne aj on moze mat nejake povinnosti, aby ti to odbudlo rychlejsie a mohli ste sa viac spolu hrat. myslim ze to pochpi uz take starsie dietatko
V 3r som ešte naivne dúfala,že trochu vyrastie a bude menej otravný. Teraz má 5r a zmenilo sa iba to,že MAMA nepovie 30× za deň,ale 50x,má milión otázok na ktoré si vynúti odpoveď a tiež keď ide spať,tak s mužom sedíme ohučaní a ,,vstrebávame ticho"🤣 a ZRPŠ platím prva,lebo sme veľký priatelia školky😇
Mam sice len 2rocneho ale dnesny den bol pre mna dusevne vazenie. Revy za vsetko mozne, sace ma prec, potom place ze tam niesom, ked pridem sace ma prec. A tak podobne 😀 vo mne to buble jak v hrnci, place ze chce pecene hranolky, ja mu nedam lebo chladnu, dostane a place ze je horuca. 😅 no a dalsie veci, dostat ho do vane rev, dostat z vane rev. Kazdy den si kladiem otazku kedy to bude jednoduchsie. Vidim ze o rok to este nebude 😅 dpc!
@basulaak vies co pomohlo na toto mne,kniha ako hovorit s detmi aby nas pocuvali od adele faber....to tie triky ho vedia spacifikovat pekne ked ma kvoli niecomu rev, ak to nie je nieco mega dolezite prenho, ako napr auto, alebo jedlo. boze mne sa tak ulavilo potomto, ze mame menej takychto scen. skus, uvidis
2x do dna ma zachvat kvoli niecomu?
Mas fantasticke, kludne dieta 😃👍 ja by som normalne natacala videa s nasim expertom na pilenie nervov, aby si ine mamicky vazili co maju.
@evica17 idem si ju precitat, dokelu..ved ju mam!
Joooj, toto velmi poznam. Tuez mam takeho syna - neprehra sa sam, ukecany je, stale potrebuje moju pozornost 😜 na prasky som z neho. Musela som od neho vypadnut. Vikend som mala s kanoskou. Hned mi je lepsie 😀
Je tonormalne. Konecne mas zmenu aprieator pre seba a nieco ine ako behat okolo deti a navrat do starej rutiny je katastrofa. Nie si zla mama!
Moja dcéra rada chodí do školy,doma sa nenudí,ked bola chorá energia 500%,pokiaľ neboli teploty,no ak začne pozerat svoje filmy,neviem o nej, no pre mňa je krasne sa o ňu starať keď je chorá,lebo čím je staršia tým mam pocit,že už to nie je také keď bola menšia...
Nas 3.5 rocnyje velmi podobny s tou nekonecnou energiou (aj ked je chory), ukecanostou a tiez nie je schopny sa sam zahrat. On je velmi silny extrovert. Potrebuje spolocnost. Ideme na ihrisko a ked tam nie je ziadne dieta, on je nestastny. Ked tam deti su, ani sa s nimi nehra, ale potrebuje ich tam mat. Jedinny rozdiel je v tom ze zachvaty hnevu ma menej casto. Sice sa nahneva aj niekolkokrat denne ale vacsinou to spracuje bez zachvatu.
Ja som introvert a tak na dobitie baterky potrebujem samotu a ticho.
Podla mna mas uplne normalne dieta, vsetko co opisujes mame aj my doma, len nasa sa zahra aj sama ale viac ju bavi samozrejme s nami. Moja ma 3 roky a 3 mesiace a ked je chora doma tiez je to narocne, kedze hned ako jej je trosku lepsie sa uz doma nudi, lebo chce ist von skakat, bicykel, korculovat sa 🤷🏼♀️ skus ho zapajat do toho, co potrebujes urobit a pochval ho za pomoc. Nechaj ho podla farby vytriedit pradlo ked ides prat, daj mu osupat mrkvu ked varis, nech si natrie chlebik, rozbija vajicka na ranajky, pomoze upratovat. Ale ano niekedy si aj ja cez vikend poviem, ze nech uz je pondelok a ide do jasliciek 🙈
u nas choroby tiez energiu neuberaju, ale snazim sa cez skolkove dni doma udrziavat skolkovy poriadok, tj. za obedom je oddychovy cas … ak aj povie, ze nechce spat, tak v poriadku budes potichu v izbicke, my s bracekom spat ideme … obvykle to vydrzi tak dve hodky a ak zaspi tak aj dlhsie lebo spi rad … v zime ked sa nedalo ist von, to bolo horsie, teraz ak mate atb, najdite tien a spravte si piknik 🌳

Ach,z duše mi hovoríš..možno ti budeš mať veľa hejtov,ale aj moje dieťa je stále také. A tiez je choré s ešte je len utorok :D