icon

Sú tu mamky 30 minútových spáčov?

cervikpepik
27. dec 2015

Moj syn ma 11mesiacov a od 6tyzdnov spava po pol hodinke vzdy a vsade...aj v noci sa po ulozeni zobudi po cca 30min.
Zdiela tu nejaka mamicka rovnakeho spaca??

jessie222
5. feb 2016

@cervikpepik inak tusim ty si spominala ze neuspavas, ze ti vie zaspat sam...co robis ked sa ti v noci zobudi? Zaspi sam? Ci ta potrebuje na znovu zaspatie?

jessie222
5. feb 2016

@cervikpepik a aha, cize treba vydrzat a telicko by si malo vypytat spanok, no dufam, lebo ta noc bola horor, a to teda aj tak zle spava v noci vzdy

cervikpepik
autor
5. feb 2016

@jessie222 ano,neuspavam...teraz par dni mame dni take,ze sa budil len o cca piatej na mlieko a spal do cca 6 40....zavisi od toho,kolko je hodin...kedze mal rok a cez den pekne jedava,rozhodla som sa nedat mu mlieko skor ako o 4 30 a toho sa drzim....cize ked vstal o 2 30 napr. tak dostal cumel,ak nepomohlo dostal gel na dasna ak nic,tak som mu dala caj....ked nic tak plakal,nenechala som ho vyrevat,vstavala som ku nemu pravidelne,ale proste mlieko nedostal....u nas na posteli spat nevie,na rukach ani nijakym inym sposobom nezaspi,nepozna to,cize mi neostava nic ine,len mu pomoct zaspat v postielke...neprezivam velmi Adamkov plac a obzvlast ak viem,ze vymysla...ked je uz velmi zle,tak ho vyberiem z postielky,on si polozi hlavku na moje rameno a minutku ho drzim a hladkam....ale vacsinou to dopadne tak,ze hned ako ho pokladam do postielky naspat spusti plac,cize vymysla certik 😉

marion122
5. feb 2016

Ahojte baby viem že sa to sem vôbec nehodí ale predsa to skúsim, kedže potrebujem vzorku mladých žien a kde inde by som vás našla ak nie tu. :D Som študentkou 3. ročníka pôrodnej asistencie a prosím Vás pekne o vyplnenie môjho dotazníka , ktorý je potrebný pre praktickú časť na bc. prácu. Skúma vedomosti mladých žien o tehotenstve . Je anonymný a mne veľmi pomôže. Odpovede nebudú nikde zverejnené, iba v mojej bc. práci ktorá pôjde do archívu. Ak sa medzi vami nájdu ochotné pomôcť budem rada , dotazník Vám zaberie len pár minút. Je určený iba pre ženy vo veku 20-40rokov. Tu je link: https://docs.google.com/forms/d/194p_XcQsDY7fwt...
Vopred pekne ďakujem za pomoc :D

gabika844
5. feb 2016

@cervikpepik no skoro do 5 mesiacov son ho uspavala na rukach to bol horor a teraz sa naucil v kociku v postielke vobec nezaspi

jessie222
5. feb 2016

@cervikpepik cize ale vyzera to tak, ze tym padom ze ste presli na 1 denny spanok da zlepsil aj spanok v noci? U nas totiz noci standardne vyzeraju tak, ze ho uspim vecer na rukach, potom je za 30 min hore, potrebuje znova uspat, ale zaspi velmi lahkym spa kom ze cca hodinku sa mrvi, prebudza, treba podat dudlik, pohladkat ho atd...pptom zaspi, cca do jednej -druhej, a potom sa zas pravidelnejsie budi bud kazdu hodinu az dve, a zas po takej piatej rano sa budi snad kazdu pol hodinu, tak do cca pol siedmej a potom je uz konecna...fuuu, ked si to citam tak to znie dost zle ☹. A toto je normalna noc u nas, byvaju aj horsie, ked ockovanie, choroba, zuby atd...

cervikpepik
autor
8. feb 2016

@jessie222 popravde niekedy mam pocit,ze nocny spanok s tym nijako nesuvisi....prerezaval sa mu zub a spal ukazkovo,prerezal sa a zacal spat zle....teraz mal tyzden perfektny,co sa noci tyka....dnes spal uz horsie...
Chcela som sa Ta opytat,ci ste uz boli s malickym aj mimo domu,koli spanku sa pytam,ci spal v noci ajniekde inde ako doma?
inac daj vediet,ked skusis prejst na jeden spanok ako malicky reagoval

jessie222
8. feb 2016

My sme uz viac krat boli mimo domu, prve noci kym si zvykne su horsie,budi sa vtedy casto. Resp takto, ked sme boli na dovolenke, prvu noc kedze bol total unaveny z cesty spava dobre, az si pochvalujeme, a potom uz to ide dolu vodou. Vzdy je to tak, nepomoze ani more a lepsi vzduch 🙂

cervikpepik
autor
8. feb 2016

@jessie222 takze spava aj mimo zle...kolko Ti spava cez den?

jessie222
8. feb 2016

@cervikpepik tu nepomoze ani zmenit matrac ci postielku, otocit ju ci dat do inej izby...proste nevie spat, on by aj chcel, ale nejde mu. Spi 2x za den, ja ho uspim, pospi tu pol hodinku, znovu uspim a pospi dalsiu. A takto 2x za den. Len to sa nesmiem od neho ani pohnut a radsej sa nehybat, lebo by sa hned zobudil. V kociku da tiez pol hodku ale t nezaspi uz potom...

cervikpepik
autor
9. feb 2016

@jessie222 normalne ma napada,ci Ti nespi vela cez den....ak mozem,vyskusala by som ho nechat spat len 30 min dopoludnia a.30 popoludni.....mne ked vstal maly po 30min. tak som ho nemohla uspat,lebo neuspavam a tak musel fungovat do dalsej polhodky ....co keby si skusila druhykrat neuspat?
viem,znie to divne,ze by mal spat len tolko,ale je mozne,ze nepotrebuje 2x1hodinu....mozno postaci 2x30min.

cervikpepik
autor
21. feb 2016

@jessie222 ahoj,no ako ste na tom? 🙂

jessie222
22. feb 2016

Ahojcek 🙂. Tento tyzden zaciname s 1 spankom cez den, musela som pockat kym mu prejdu tie zvysene teploty, uz ich nema par dni tak dufam ze sa to uz nebude opakovat. Minuly tyzden mi 1 den zaspal az neskor, tak som ho uz vecer nenechala spat a celkom to zvladol, som myslela ze ake to bude srasne vecer ked uz bude unaveny ale dalo sa. Aj noc sa dala, zobudil sa po tych 30 min ale rychlo zaspal. Teraz 2 dni za sebou sa nam.vecer nezobudil po tej pol hodke...nechapem preco ale bolo by to super keby to tak zostalo....no uvidime. Vy ako?

jessie222
1. mar 2016

@cervikpepik ahoj, ako sa mate a pokracujete so spankom? My uz cca tyzden bojujeme s 1 dennym spankom, dost zle spi, kedze ho uspavam a douspavam aj po prebudeni, tak si pospi dokopy asi hodinu a pol, ale zobudi sa aj 5 krat ☹ v noci asi ako reakcia na zmenu, sa aspon raz v noci zobudi tak, ze aj hodinu chudak nevie zaspat, len sa ku mne tlaci a prevaluje sa, vecer sa stale budi aj po tych 30 minutach, takxe zatial uplne zle zle, som dost nevyspata z tej noci,kedze sa okrem toho standardne budi viac krat... ☹

cervikpepik
autor
8. mar 2016

@jessie222 ahoj ahoj 🙂no,myslela som,ze sa vsetko ukludnilo,no je to hrôza....uz skoro tri tyzdne mi maly v noci nespi,vstava kazdu hodinu,niekedy kazdych 40Min.
Problem je,ze uz zacina vystrajat aj s tym jednym obednajsim spanim...ani nemam slov na to ako sa to vsetko po roku pos...lo....vy ako?

jessie222
8. mar 2016

@cervikpepik moje nervy, to je mi luto ☹. Fakt mi to pripada, ze niet cesty z tohto zacarovaneho kruhu... akurat dnes mam taky den, ze mam pocit ze uz nevladzem, ked je clovek tak unaveny, a vidim to ako strasne nespravodlive, preco ostatne deticky vedia krasne spinkat a moje nie, toto si nikto nevie ptedstavit kto to nezazije, ake to je byt v kuse nevyspata a nevediet pomoct vlastnemu dietatu aby spinkalo. Nas si uz zvykol na ten 1 denny spanok, ale stale sa budi po pol hodine, potom pospi este pol hodku a koniec. V noci tiez zle, aj vecer sa zobudi po pol hodke a v noci je tiez casto hore, plus to, ze sa tak okolo 12 tej zobudi a hodinu sa prevaluje a mrnci, lebo nevie zaspat. Ked konecne zaspi, tak som z toho uz tak vynervacena ze neviem zaspat ja...a okolo pol siestej siestej je rano budicek....

cervikpepik
autor
8. mar 2016

@jessie222 ☹ mne synator kolkokrat reve aj dve hodiny....my, ked je uz zle fungujeme na Fenistile...nech si mysli kto chce,co chce
Manzel k malemu nevstava nikdy?

jessie222
10. mar 2016

@cervikpepik manzel spava vo vedlajsej izbe, tak cca 1x do tyzdna spi s nim, aby som sa vyspala ja, ako naschval sa aj tak budim ☹... to je uz podla mna naruseny spanok dlhodobo. Uz som si povedala, ze druhe baby ani nejdem riesit, neviem si predstavit mat jedneho takehoto nespaca a do toho male babo. Podla mna im to bude strasne dlho trvat, kym zacne notmalne spat. My to mame od narodenia, 2 tyzdnove babatko cez den nespalo niekolko hodin, a v noci to tiez nebola ziadna slava...

lenicka2609
10. mar 2016

Koceny u nas je to tiez tak,cez den spava 2x po pol hodke a to len oci otvori a je vyspata a funguje ako keby spala 2 hodiny,vecer ju uspim o 19,pol hodku spi kraasne ale potom to je strasne stale sa prevaluje a cestuje,da sa na brusko a tak mi chodi po posteli celu noc. Okolo pol noci to zacne este viacej zacne mrncat a plakat a niekedy nespi poriadne aj 3-4 hodiny az ju musim uhustat a spi,a rano o 7 cula ako rybycka. Neviem podla mna maju tak neskutocne vela energie ze nevedia vypnut a staci im tolko spanku kolko maju,oni este vyciciavaju z nas tu energiu a preto sme unavene a vycerpane.ja niekedy uz len rano vstanem a som totalne vycerpana a to treba fyngovat zase do vecera no a takto to ide u nas od 3 mesiacov a dovtedy spavala parada 2-3x za noc hore.

cervikpepik
autor
11. mar 2016

@jessie222 do dvoch rokov to prejde,ja som bola to iste....
My sme syna odstahovali do svojej izby...hlavne koli mojmu narusenemu spanku,tiez neviem spavat,budim sa,sniva sa mi,ze maly place a pod.
Tretiu noc spi Adam sam a teda spim lepsie a aj on
U nas bude asi ta vyhoda,ze ja som ho neuspavala,takze ked sa zobudi,musi sa posnazit sam
....nespinka Ti syncek lepsie ani ked chodite behat vonku?
je to tazke,ja viem,mna uz dva tyzdne boli vkuse hlave od vycerpania a unavy....kolkokrat maly spi v noci a ja.cumim do stropu... ☹

jessie222
11. mar 2016

@cervikpepik aj.mna stale bolieva hlava od unavy v poslednej dobe ☹. Keby to bolo do 2 rokov tak sa tesim, dovtedy uz nejak vydrzim (zufalost 🙂, ja sa bojim ze to bude trvat dlhsie.. Maly este nechodi, ale von s kocarom chodim 2x denne, mame aj pda, takze vencim, takze cerstveho vzduchu ma dostatok. K tomuto sa aj ja chcem dopracovat, ze bude uz spavat vo svojej izbe, ale bez placu to nepojde, preto to stale odsuvam. Lebo ja sa zobudim aj na hociaky jeho pohyb,ktory trebars urobi v spanku, cize by mi to urcite ppmohlo. Dnes som bola.na.poradni, a radila som sa s lekarkou o tom 1 spanku dennom, ona mi tvrdila ( inak nemka to je), ze deticky prechadzaju na 1 spanok az okolo 2 rokov, ze mam sa vratit na tie 2 spanky, aj ked si pospi vzdy len pol hodku, ze aj to ako sa mu zhorsil spanok v noci nasvedcuje tomu, ze este nie je pripraveny. Tak neviem teraz.... ale tiez radila nech spava sam, cim bude starsi tym si tazsie zvykne.

cervikpepik
autor
11. mar 2016

@jessie222 to uz je na Tebe,ale myslim,ze to nie je pravda...dnes uz maloktore jeden a polrocne dieta spi 2x...ale samozrejme ty sa musis rozhodnut....mozno je problem aj to chodenie...myslim to v tom zmysle,ze je uz starsi a potrebuje vybit energiu a kedze nechodi,nema velmi ako(viem,ze chodenie neuponahlas)je dost mozne,ze ked zacne chodit bude taky k.o ,ze nebude vladat buntosit...
Ani za rucku nechodite?

cervikpepik
autor
12. mar 2016

@jessie222 aj s tym placom je to uz u nasich deti ine ako u novorodencov a dojciat...moj syn nema este ani 14mesiacov ale dokaze ma pekne provokovat...ked teraz byva hore v noci tak aj dve hodky prereve,no rano je vyskereny a je jasne,ze si nic nepamäta... tiez nechcem aby syn plakal ale niekedy sa inak neda....tiez mi to trha srdce....ja som sa nevedela vyspat so synom v izbe a to spal v postielke...velmi Ta obdivujem,ze mas maleho u seba....cumlik nema malicky?

jajkav2
12. mar 2016

Ahojte mamičky. Ja mám rovnaký problém. Moja malá má 6 mesiacov a spava cez deň len 20 minút 3-4 krát. V noci sa mi budí každú trištvrte hodinu až hodinu. Ale do 4 mesiacov mi spávala dobre. Aj 8 hodín v kuse mi v noci prespala. Ale potom sa to otočilo a nespí vôbec. Som si myslela, že jej idú zuby a doktor povedal, že môže byť aj hladná, že jej už moje mlieko nestačí a tak sme začali s kašičkami večer a cez deň s prikrmami. Ale nepomáha to. Zuby jej stale nejdu, hladná je stále a ja už melem z posledného. Spávam asi 4-5 hodín denne keď to spočítam dokopy. Každý mi hovorí, že sa to otočí. Ale kedy?????

katka708
12. mar 2016

Možno niekomu dám trošku nádeje 😀 Syn mi začal od 4m spávať cez deň 30 min x-krát denne. Bol presný ako podla hodiniek. presne na minútu som vedela kedy sa zobudí. do roka si to natiahol na 3-4x 40min. Našťastie v noci spával s jednou prestávkou na jedenie ale cez deň to bola katastrofa, hyperaktívny, nervozny - kým bol hore nič som pri ňom nestíhala robiť a keď zaspal tak tiež moc času mi nedal. Chodil bez pomoci od 10m, doma mi liezol po nábytku, okenných parapetoch - no čistá katastrofa. Do 18m spával 2x po 45-50 min. S doobedným spánkom nebol problém ale s poobedným to bolo čoraz ťažšie. o 15 sa mu ešte nechcelo spať, a ak zaspal o 16 a neskôr, tak zas večer nechcel spať a buď sa jašil a nevedel sa ukludniť alebo plakal aj hodinu v kuse. tak som mu zrušila jeden spánok a chodil spávať už len raz. Prvé 2 mesiace boli všelijaké., občas spal aj 2x keď ráno vstal o 6, občas zaspával pri obede čo bol taký unavený ale podstatné je že začal mať čoraz dlhší spánok. najskôr tak 1,5h. a neskôr sa mu raz do týždňa podarilo spať aj 2h. Od 2 rokov vie potiahnuť aj 2,5 h a raz za čas spí 3,5h čo je pre mňa úplný zázrak. Vtedy ako sme prešli na 1 denný spánok, prešla som na samostatné zaspávanie. Bol tak unavený, že nemal problém keď som ho položila do postielky, pohladkala dala pusu a odišla preč. Neskôr si na to zvykol, 5-10 minút sa tam ešte vrtel a brblal ale vždy už zaspal sám. Večer ešte musíme byť pri ňom kým nezaspí ale poslednú dobu ho už tiež nechám samého keď sa ukludní a prestane rozprávať. Práve chystáme detskú izbičku tak by som ho rada naučila spať vo svojej lebo doteraz v noci spáva s nami..
Aj my sme mali obdobia keď sa v noci zobudil a bol aj 2-3 hodiny hore, vychichotaný v dobrej nálade a ja som ledva držala oči rozlepené ale prešlo to..... stalo sa to možno 10-15x
Baby držím palce aby aj vám prešli tieto "nespacie" obdobia lebo viem čo to je. No skutočne to časom prejde. U niekoho skôr, u niekoho neskôr ale ja verím že do 2r bude pohoda. Kamoškin malý zaspáva sám od 1r vo svojej izbe. k aj ráno o 5-6 vstane, tak ho odvedú do postele a buď je tam ticho ale zas zaspí. Proste je to taká povaha a je tak naučený. má 2,5r. U nás to tak nešlo. Proste je môj malý tvrdohlavý, živý a rád mi robí naschvál 😀 Až teraz sa dostávame k tomu kde oni boli pred rokom..... Na každé dieťa platí iný meter tak sa netrápte že ostatní to majú inak....

autumn11
12. mar 2016

my sme tiež mali obdobie asi od 5 do 9 mesiaca, kedy spával 2 x denne po 30 - 40 minút. Zato v noci spal od šiesteho mesiaca vkuse od siedmej do pol ôsmej- ôsmej ráno. Tak som to neriešila. Hlavne, že sme sa vyspali v noci. Od desiateho mesiaca začal spávať cez deň dlhšie. Dá tak 1,5 až 2,5 hodiny 2xdenne. Večer chodí spať okolo pol ôsmej až ôsmej a ráno vstáva medzi šiestou a siedmou. Ráno by som síce prijala keby pospal o nejakú hodku viac 🙂 , ale stále je to v poho. Okrem toho vidím, že sa to postupne mení, takže nič iné neostáva len si zvyknúť 🙂 .

sisa_slniecko
12. mar 2016

Nasa Janka spava cez den tiez iba 30 minut! Po pol hodke otvori ocka a je to... A to mozem chodit, vozit, nosit, hojdat, nic. Princezna sa vyspinkala a ja neurobim nic 😃

jessie222
13. mar 2016

@cervikpepik dudu ma, bez tej by sme neprezili 🙂. Ja si myslim, ze pohybu ma, cely cas je v pohybe, toto asi spojitost so spankom u nas nema... vcera som ho dala spat 2x cez den, a ta noc bola lepsia, budil sa sice, ale nebolo to tak casto a hlavne vzdy hned zaspal, tak ja teraz neviem, skusim este dnes a zajtra ho nechat 2x spat, uvidim co v noci... ale na druhej strane by beha po hlave, ze uz sme vydrzali 2 tyzdne s 1 dennym spankom, co ak treba este chvilku vydrzat a zvykne si a zas sa zmeni aj ten nocny spanok, lebo ten sa evidentne pokazil ako sme zmenili denny spanok, vzdy zle spaval ale teraz je to fakt horor. U vas bola nejaka zmena nocneho spanku pri tejto zmene pls?

cervikpepik
autor
13. mar 2016

@jessie222 moj syn zacal v noci spavat otrasne po prechode na jeden spanok tiez...trvalo to viac ako tri tyzdne ....ono sa vravi ze navyky nastupuju po troch tyzdnoch....to iste malo dievcatko z rodiny...je januar 2015 tak ako moj syn...na ponocovala dva dni,my 25 dni....neslo o to,ze sa budil,ale on aj dve hodky v noci prereval.. .ja teda neviem,ale dnes spal syn celu noc,vstal 5 20 na mlieko....beriem to este tak,ze je to nahoda...bola to nasa piata dobra noc....ostatne styri dni bol hore trikrat,no hned zaspal....
Ak mozem sa vyjadrit,ja by som mu uz dva spanky nedavala,on si zvykne....

jessie222
14. mar 2016

@cervikpepik asi mas pravdu, necham to na ten 1 spanok, je to tazke, nevyspati vsetci, ale skusim pokracovat,tak ako som si dala zavazok predtym, ze aspon mesiac a uvidim. On by si totiz pospal aj 2 x za den, len napr vcera ten druhy spanok zaspal az o pol stvrtej po 3/4 hod uspavani, a nacucnuty pri mne, inak by tak dlho nespal...a potom vecer sa mu nechce spat. Ale zas v noci spo lepsie, tak ale.tu je asi priama umernost, cim si lepsie pospi cez den tak spo lepsie aj v noci. Dufam, ze si zvykne,lebo ja chcem smerovat k tomu,aby sam vedel spinkat v svojej izbicke a nie naopak.