Sú tu mamky 30 minútových spáčov?
Moj syn ma 11mesiacov a od 6tyzdnov spava po pol hodinke vzdy a vsade...aj v noci sa po ulozeni zobudi po cca 30min.
Zdiela tu nejaka mamicka rovnakeho spaca??
@mifka80 ahoj, no ako som pisala skusala som cca pred mesiacom ho davat len raz spat s tym, ze snad sa mu tie pol hodinky predlzia, ale nevyslo to, stale potreboval moju pomoc znova zaspat po tej pol hodinke, spanok sa nepredlzil a noci boli o to horsie, bojovali sme takto mesiac, potom som to vzdala lebo to bolo trapenie. Takze sme znova na 2 spankoch, v noci dokopy spi tak cca 9,5 hodiny, samozrejme ze sa budi medzitym ale nastastie rychlo zaspi. Nad ranom po tej 5tej ale uz dava zase pol hodinky. Vstavame v priemere o 6.15, doobedny spanok cca 10.15, pospi s mojou pomocou hodinku, a potom dalsi spanok cca o tretej, to je uz tazke ho uspat, doteraz sa mi darilo ho znova uspat ze pospal hodinu, teraz uz mu nejde tak pospi tu pol, no a vecer cca medzi pol deviatou deviatou, tiez je problem ho uspat.
@jessie222 no skoro ako u nas. 😀 Tiez vstava cca o 6:15, potom medzi desiatou az pol jedenastou spinka. Niekedy pol hodinu, niekedy hodinku, ale vzdy je po tej jeho polhodine hore. Musím "popsssskat" pospievat a ked sa zadari, tak spi ďalej. Poobede Ide spat medzi 14:30 az 15:00. Vecer ide skor, cca o pol osmej uz spi. V noci sa tiez este budi, ale zvykne hned zaspat. Som zvedava, ako dlho este vydrzi na dvoch spankoch, lebo tiez ma problem poobede zaspat. Urcite to bude casom lepsie... Nam sa tie jeho polhodinky predlzili pri roku, takze mozno raz tie nase deticky budu krasne spinkat aj dlhsie, len im to este asi potrva... 🙂
@mifka80
@cervikpepik ahojte baby, ako sa mate? Co noveho? My sme dostali 3 davku ockovania, takze zas velke problemy so spankom. Stale sme cez den na 2 spankoch, no je to horor, zle spi, teraz momentalne preboeha 2 spanok,je uz dost neskoro, ale do vecera nevydrzi, resp s 1 spankom bude uz uplne najvacsi horor v noci. Takze ani tak ani tak nie je dobre ☹×
@jessie222 no u nas tiez katastrofa. Rano skoro vstava, tak mu ten spanok neviem posunut blizsie k obedu. Takze zaspava najneskor o pol jedenastej. Pospi hodinku. Sem tam o par minut viac. Napr. aj dnes spal od pol jedenástej do pol dvanástej a to je vsetko. Skusala som ho uspat o pol stvrtej nic... O stvrtej a tiez nic. Pred pol 5 som to vzdala. Potom je za vsetko umrncany, unaveny.... Tak som ho ulozila skor spat. No a noci... Tiez ziadna vyhra. Ked mame lepsiu noc, tak sme hore tak 3-4 krát. Ja to už radsej ani nepočítam.
@jessie222 tak vyskúšala som už snáď všetko. Skôr ako po cca 4,5 - 5 hod od zobudenia mi nezaspi. Čiže keď vstane o pol šiestej, tak zaspi najskôr medzi desiatou až pol jedenastou. A poobede nevie zaspať ani po 5 hodinách bdenia. Takže už pár dní skúšame jeden spánok. Keby dokázal pospať aspoň hodinku a pól ideálne dva, tak by bolo super a vydržal by do večera a nebol chudatenko taký unavený. Lenže aj dnes sa mu podarila len tá jeho polhodinka od jedenastej do pól 12-tej. Skúšala som ho ešte uspať o štvrtej a aj pol piatej, aby si aspoň na krátko zdriemol a nič. Unavený je, ale aj tak sa mu nepodarí zaspať. Tak ja len dúfam, že sa mu ten spánok predĺži, lebo už fakt neviem ako mu pomôcť, aby si oddýchol a nebol taký unavený.
moj prvy syn bol presne taky isty, cca od 5-6 mesiaca spal za cely den 2x po 20-30minut, v noci zaspal a nato hned sa budil, strasne dlho trvalo uspavanie, v noci budenie, niekedy aj 11x....preslo to, ked som ho okolo roka ucila na jeden spanok cez den, trvalo to sice dlhsie, ale napokon dokazal pospat 1,5 hod a neskor aj dlhsie....su proste take deti....v noci zacal spavat tak poriadne az ked som ho odstavila....
Jejda baby, je to hroza.....ja by som rada presla na 1 spanok denne, len ked obcas nestihneme 2 spanok, tak noc je fakt hrozna....a to podotykam ze ta "lepsia" noc je ta,ked sa budi tak cca 10x v noci, ale pokial nespi 2x za den tak je uz asi tak unaveny, ze v noci nevie spat, nevie sa vobec dostat do hlbsieho spanku, budi sa aj kazdych 20 minut resp okolo druhej sa tak prebudi, ze vyse hodiny sa len prevaluje a pokusa sa zaspat a ejde mu to, a takto sa to strieda az do rana ☹
Moj teraz spi od desiatej, ALE pospal pol hodku, potom sa zobudil, potom sa tu vrtel a mrvil pol hodinu, a az potom zaspal znova, to si pospi dalsiu pol hodku, tj dokopy spanok hodina, toto robil aj vcera, no chore
Aj my sa hlasime :/ a som s toho.zulfala od narodenia ma takyto spanok pol hodinu a dost.Ma 6 a pol mesiiaca syn Ale keď spim pri nom tak spi.ajj.hodinu no ked nie tak iba. Tolko
@jessie222 No u nás to je podľa toho kedy ráno vstane. Keď príliš skoro, tak spi ešte 2 krát (posledný týždeň dosť často). Keď sa mu podarí vstať neskôr, tak okolo šiestej, tak spi len raz od tej jedenastej. Pospi cca hodinku +/-. Keď sa zobudí okolo 12-tej a neskôr, tak už nevie poobede zaspat a musí vydržať do večera. Takže stále nie sme definitívne na jednom spánku. No a v noci... Keď je veľmi unavený, tak sa hneď po 30 min zobudí a uspávam odznovu a tiez sa častejsie budí. Aj my máme sem tam takú noc, že sa príliš preberie a nevie zaspať - minule hodinu a trištvrte. Takže žiadna zmena. Stále čakám... Minule som sa rozprávala s kamoškou, čo má o mesiac staršie dieťa. On spí 3 až 4 hodiny. Toho sa asi nikdy nedočkáme.... 🙂
Ahojte dievcata vidim ze je nas vela co mame problem s nasimi malymi spacmi. My mame 8mesiacov -cez den prespi 2x po 30min ale nic viac. No a vecer?Hroza! Bojujem s nim od 20tej niekedy az do 23tej a to mam vyplazeny jazyk az po zem. Samozrejme spi 30min a potom mozem zacat znova.som z toho brutalne vycerpana.kebyze prespi potom do rana,nemam sa na co stazovat,ale vstavam ku nemu cca kazde2hodky ak nie castejsie (prestala som to sledovat). Vstavame pred 7mou. Cez den to zvladam ale v noci nie. Neviem co uz mam robit.viete nejak poradit?
@migrificka Mne keď sa prebudil,som mu dala prsník a znovu zaspal, bez neho je to horšie. Čo ťa ale poteší, keď začne plaziť, behať a míňať energiu,tak pospí dlhšie. Už mi spí aj hodinu a pol, to predtým neexistovalo,ale musíš ho unaviť :D Čo sa ale nezmenilo, stále je každé dve hodiny hore v noci, má rok teraz 😖
Maminy, prosim stalo sa vam, ze sa dietatu vyrazne zhorsil spanok po ockovani? Ak ano, kedy to preslo? Maly sa budieval do 3 mesiacov tak 2-3 krat za noc, ale od ockovania vstava aj kazdych 20-30 minut. Cez den neprespi tiez viac. Trva to uz mesiac a priznam sa, ze to je dost narocne pre oboch, navyse mam este vacsie dieta, o ktore sa musim starat... ☹
Zeny,tak pridavame sa do klubu 30 minutovych spacov. Mame 10 mesiacov, cez mi spi 2-3 krat po pol hodine, niekedy je to len 10 minut. Vecer chodi spat okolo pol jedenastej a rano vstava o pol deviatej. Samozrejme, ze sa v noci budi cca kazde dve hodiny na cicku...mimochodom tiez mam Adama, nebude to tym menom? 😁 uspavanie je u nas katastrofa, casto sa stava,ze ho uspavam dlhsie nez potom spi. Trva nam to od 20-60 minut kazdy jeden raz. Som z toho hrozne na nervy :(
@jessie222 ahoj,ako sa mate?vsetko po starom?
@cervikpepik
@jessie222 tak ako dievčatá? Je to už lepšie? U nás dlhšie trvalo, kým sme definitívne prešli na jeden spánok. Sem tam, keď veľmi skoro vstal mal aj dva. Teraz spí najčastejšie takú hodinku a pól, ale viackrát už dal aj 2 hod., takže super. V noci sa budí, ale aj to raz urcite prejde.
@ajka_paradajka môj tiež tak spával v desiatich mesiacoch, po roku už spal 2 x na deň cca hodinku... Keď sme prešli na 1 spánok, tak to trvalo, kým sa to predĺžilo... Teraz ma rok a pol a spí tak hodinku a pól... Sem tam aj dlhsie...
@cervikpepik ahoj, no ako inac vsetko po starom 🙂, spanok 2x za den, furt pol hodky a to mame rok a pol. V noci o nieco lepsie, uz je hore tak do 5 x. U nas je asi aj cez den problem ten, ze je zvyknuty ze som tam s nim, cize ako sa preberie tak kontroluje, ci som tam. Musi sa naucit sam zaspinkat, len to bez placu nepojde... vy ako? Uz lepsie?
@jessie222 od konca apríla začal mať problém s poobednym spankom... Keď nezaspal poobede, tak som ho dávala večer skôr spať, lebo už bol strašne unavený... Väčšinou som ho potom okolo šiestej už okupala a spal už okolo tej pol siedmej až siedmej... Dlhšie nevydržal byť hore. Teraz vstava okolo tej šiestej, vtedy zaspi medzi jedenastou až pol dvanástou a keď pospinka tak do jednej (dnes do pol druhej), tak večer zaspi, tak okolo ôsmej. Niekedy koncom júna sme boli už definitívne na jednom spánku.
@jessie222 my sme na jednom dennom,spi hodinu az dve
V noci sme mali asi mesiac dozadu pokoj,vstal nadranom na mlieko a spal dalej....ale teraz co vystraja....moj sa nebudi casto,moj sa zobudi a nespi,reve,krici mama....uplne v pohode hodinu,dve,tri....uz som myslela,ze to preslo,no asi smola ☹
@cervikpepik
@mifka80 baby ja uz neviem, uz velmi chcem prejst na ten 1 spanok denne, ale ja uz fakt neviem ako na to. Vcera maly pospal cca 1.5 hod asi do pol stvrtej, tak som ho dala spat az vecer cca okolo deviatej no a noc bola jedna velka katastrofa. On snad ani nespal, len asi driemal a vkuse sa len prehadzoval a snazil zaspat a neslo mu. Toto spravi vzdy ked ho dam spat len 1x denne. Ked ho uz pomaly musim pripravovat na 1 denny spanok, od januara by mal chodit doobeda do skolky, ale to uz nesmie spavat doobeda... ☹
@cervikpepik
@mifka80 a ozaj, este som sa chcela spytat, ake si vase deticky inak. Na mojom inak cez den ani nie je vidiet unava, ma.vrtulu v ritke, nezastavi sa. Vo vsetkom je pri nom boj, ci sa prezlieka, prebaluje, pri jedeni atd...
@jessie222 hovori sa, ze cim horsie cez den, tym horsie v noci. Dieta tazko lamat na jeden spanok, tu jedne respektovat jeho potreby. Ja som sa prisposobovala detom, nie deti mne. To nefunguje v tomto. Ked som citila, ze je cas, ked boli naznaky, prejst na jeden spanok, tak az vtedy som presla na jeden spanok. Neviem, ako by som ich to mohla akoze naucit skor. Blba doba, ze deti musia take malicke do jasiel, kde to nerespektuju.
@jessie222 moj je.dost rozumny,plienky ma na noc len,cez den cura do nocnika a do travy,ked nechce jest,tak neje....
Zacal nas sem tam bit,mna a manzela,tak ked to spravi vratime mu spät,nabuduce si to rozmysli....zacala som riesit uz aj nase nocne revy,lahnem si ku nemu,on je v postielke,zapnem si prrmietacku hviezdiciek na stenu aby ma trosku videl,sem tam mu poviem,ze mama tato havo haji,aj hviezdicky 😉 a nakoniec si lahne aj on....nechcem ho nechat vyrevat sameho v tme,ale neda sa to inac...s vekom vymysla viac a viac
@cervikpepik toto isté kamoške malá začala robiť, ale ona ich nebije, ale hryzie. Párkrát jej to vrátila a malá to už nerobí 🙂
@landsmanka hryzol nas ked mal rok,tiez som mu vracala...teraz postupil na vyssi level 🙂

@jessie222 mam doma 14 mesacneho od narodenia slabeho spaca. Tiez sme fungovali na 30 min spankoch. Cca od roka sa nam castejsie zadari aj hodinka. Stale sme na dvoch spankoch. Na jeden zatial nemam odvahu prejst, ale posledne dni ma poobede problém zaspat, tak neviem. Vas kedy rano vstava a o kolkej ma potom doobedny a poobedny spanok? A kedy ide vecer spinkat?