icon

Supermatka

kykka
21. jan 2014

Castokrat sa mi tu na modrom koniku stane, ze vidim, ako sa niektore zeny castuju touto nalepkou "supermatka". 😀 Co to vlastne znamena? Nafotenie celych satnikov? Alebo, co idem kupit mojmu dietatu? Alebo ake su to uzasne a milujuce zeny a matky, lepsich niet? Ja si myslim, ze nazov supermatka neexistuje. Existuju len realne zeny, ktore vedia, ze nikdy nebudu perfektne, ale aj napriek tomu sa snazia byt najlepsimi matkami, akymi len mozu... Podla mna, ked tu niekto cely den vycapuje, co vsetko robi pre svoje deti (divne, ze maju na to cas) a pri tom v reale si deti skoro ani nevsimaju, tak je to riadne pokrytectvo a radsej by sa mali zdokonalovat vo vychove deti ako vo virtualnom internetovom svete... V podstate je mi to uplne jedno, len taka mala rada par mamickam. 🙂

Strana
z7
sissmiss
23. jan 2014

@gubcikova nnna, tak si idem jednu rychlo dat lebo zase to bude jak vcera

mima4
23. jan 2014

@juliana77 tiez si myslim, ze ked clovek ide aj "vonka", trocha do sveta...vela nazorov zmeni, alebo vela veci pochopi.

slovensko je v mnohych veciach velmi zaostaly stat, myslim teraz pravdaze hlavne myslenie, nasu mentalitu.. taka mentalita aka je tu bola v zapadnych krajinach pred 100 rokmi.

heni79
23. jan 2014

@mima4
Ty si ako skúmala mentalitu západných krajín pred 100 rokmi? 😕 Neber to ako rýpanie, no to by ma skutočne zaujímalo.

@juliana77
A dovolím si nesúhlasiť s tým velikášskym pozeraním do sveta....
Niekto sa mohol do sveta "pozrieť" aj stokrát a predsa zostať obmedzeným tupcom. Niekto nemusel zdvihnúť zadok zo "zaprdeného" a "zaostalého" domova a môže mať prehľad, že strčí tých svetobežníkov do vrecka. Takže by som nevynášala také "erudované" súdy.

Poznáte to porekadlo: Vôl zostane volom, aj keď pôjde do Prešporku bývať. 😉

katka1981
23. jan 2014

@sissmiss, ani ja. Dik za pripomenutie. (kava)

mima4
23. jan 2014

@heni79 mam kamosky sociologicky..sociologia sa spoločnostou a jej vyvinum a taktiez komparaciou bezne zaobera... Taktiez staci si vziat literarne diela vytvorene na zapade v danom obdobi a ta zadubenost krasne kvitne tu na slovenku. A dobre je ist pozriet sa aj vonka, kde ludia maju uplne iny pristup k roznym veciam, citia sa viac v pohode... kym na slovensku napr. este stale riesia zeny mindraky, ze nestihaju umyvat okna, ze nemaju napecene x druhov kolacov... ci odmietaju spolocensky zit..a podobne. O tom by sa dalo veeeeela pisat. No podla mojho nazoru ludia na slovensku ziju ako keby v ulite mysliac si, aki su pokrokovi.

juliana77
23. jan 2014

@heni79 nebudem tu preberať koľko pravdy je na tom čo som napísala, ale budem konkrétnejšia názory mamičiek fungujúcich v zahraničí ktoré prispievajú na MK sú odlišné, vdaka tomu, že majú možnosť porovnať. A kto aký vôl zostane počas svojho života to ma fakto nezaujíma.

heni79
23. jan 2014

@mima4
😀
Pobavila si ma.
😅
Analogicky ak mám napr. kamošku lekárku - viem stanoviť diagnózu. Ak právničku - môžem vyrieknuť právny názor....

Hm, hm.

Predpokladám, že ty patríš k tým "pokrokovým", čo "išli vonka". 😀

heni79
23. jan 2014

@juliana77
Že sa vôbec čudujem, ak je bernou mincou MK. 😀 😀 😀 😀

juliana77
23. jan 2014

@heni79 vyjadrila som sa k tomu čo sa tu preberá a k diskutujúcim a môj názor na mentalitu a myslenie slovače radšej verejne nevyjadrím.

mima4
23. jan 2014

@heni79 ja nestanovujem nikomu diagnozu, iba prezentujem moj osobny nazor 😉
a suhlasim s @juliana77 vacsina zien, ktore su vonka aj tu na konovi alebo boli vonka nejaky cas, ma dost ine nazory v roznych veciach. Maju vacsi zivotny obzor, nevidia len "od ..do..".

bonnie1
23. jan 2014

Super matka na konovi? asi nie..taka matka kona nepotrebuje lebo vie vsetko. super matka nepotrebuje virtualny svet, ta zije v realite 🙂

katka1981
23. jan 2014

@stardust, vsetky ste moje deti, bez rozdielu do akych plienok (temy) prdite 😀

gubcikova
23. jan 2014

hi ja som žabka ty si žabka 😀

jamabe
23. jan 2014

@mima4 No ale zas nie všetko čo je vonku, je dobré.. však? 😉 Treba si vedieť vybrať to pozitívne. Stačí si pozrieť najnovšie "diela" hollywoodskej kinematografie a máš dosť.. A to nehovorím už o nejakých trápnych reality shows a telenovelách - to u nás nebolo. Ja som milovala inscenácie, ktoré bežali za socíka...
Alebo aby sme ostali pri "supermatkovskej" téme.. bola som v UK ako aupair, tak som to trošku mala možnosť pozorovať. Mnohé matky (vzdelané, z vyššej strednej triedy) kojili svoje potomstvo minimálne. Niektoré úplne odmietli a aj to verejne povedali. (Možno je to už iné, neviem, teraz to tam nesledujem 🙂 ). Výchova detí? - decká aj zo spania museli hovoriť prosím a ďakujem, ale inak si so svojimi rodičmi robili čo chceli - lebo veď rodič má byť dieťaťu rovnocenný partner, kamarát, nie autorita.. 😝 Pestúnka a au-pair bola s deťmi viac ako ich vlastná matka... No a také podobné zážitky..

stardust
23. jan 2014

@katka1981 touto kratkou vetou si sa stala ozajstnou supermatkou na konovi 😵 ...vsetky ostatne zeny sa mozu ist schovat 😀

katka1981
23. jan 2014

@gubcikova, my nemame nic takeho, jedna labka, druha labka.... 😀

jamabe
23. jan 2014

@katka1981 Vidím, že sme viaceré postihnuté Spievankovom...! 😀

mima4
23. jan 2014

@jamabe jasne, ze treba si brat len to pozitivne 🙂
Len si vezmi, v zahranici zena nema problem verejne povedat, ze nechce kojit (z vlastnej vole)... a myslim si, ze ludia to tam respektuju ... proste "respektovat a byt respektovana" 😉
Tiez som bola au pair (FR) a zeny su tam ovela vnutorne pokojnejsie, vyrovnanejsie.

Strana
z7