Syn uprednostňuje deda, som z toho nešťastná
Som strasne nestastna kvôli synovi. Uprednostňuje ma pred dedom. Som u neho nic… žijeme u svokrovcov a je to cele zle. Nemam to tu rada hoci Ano, dali mi strechu nad hlavou ale mam dovod mat take pocity ake mam.. nechcem to tu rozoberať. Teraz sa ale nezvladam pozerat na to ako ja pre neho nic neznamenam a cely deň pocuvam len dedo dedo dedo… dokonca aj spi s nim v izbe a nie s nami s mužom. Muža ma tiež totalne na háku. Vobec nás nerešpektuje ako rodicov. Ti ktorí poradite odstahovanie, ušetrím vás. Už sme to skúsili a dopadlo to tak že nakoniec sme sa vrátili tu lebo mu CHÝBAL DEDO A ON CHCE BYVAT S DEDOM. dokonca mi povedal keď som sa nechcela vracať aby som ostala ja prec a chodila za nim na navstevy a ze on bude spokojný keď bude s dedom. Potom povie ze chce aby sme tam byvali všetci ale aj tak ma ma na saláme. Oca detto. Ja som z toho už na pokraji zrutenia
kolko mate rokov? pridete mi ako nevyzreti, a dedo mi pride ako silna autoritativna osobnost.
Noo podľa mňa mu dedo splní každé želanie a preto je to tak. Čo nie je správne. Mladí majú bývať sami.. odsťahovať sa jednoznacne
To ste sa presťahovali a len tak vrátili naspäť? Ja som mala za to že sťahovanie je dosť otravné a zdržujúce na to aby to človek robil len tak rýchlo a často.. sťahovala som sa teda viac krát za život ale nikdy to nebolo také jednoduché aby sme len tak zmenili adresu.. prepáč ale tomu sa mi akosi nechce veriť že ste to už skúšali, ale dobre... Len si myslím že ak si chcela rady, tak by bolo fajn byť naozaj úprimna...
@veronykacs nevidim na tom nič nezvyčajné. Moja sestra bola takáto. Keď sme boli deti byvali sme u babky a ked sme sa presťahovali do vlastneho domu, sestra odmietala ísť. Keď ju mama nasilu vzala, utiekla z domu späť k babke. Boli sme s babkou susedia. Takto to robila každý deň aj 10krat do dňa. Nakoniec to mama vzdala a nechala ju u babky (aj keď mama zamkla dvere, utiekla oknom a bez topánok, sestra bola rebel! ) A my súrodenci sme chodili k sestre do babky toto trvalo asi rok. Ale ona mala babku s dedkom velmi rada este aj ako 13 ročná tam chodila spávať cez víkend, dedko s babkou sa jej venovali, keďže boli na dôchodku.
Začni sa správať ako rodic.Dieta vždy uprednostňuje silného a pevneho jedinca.To, že ho ma rad a vzhliada k nemu, má na neho čas, niečo ho učí je pekne veľa detí je nalipnutych na starých rodičov. snáď tvoj muz vie kde je jeho miesto.
Keď dedo rozkazuje a diriguje aj Vás dieťa vás nebude respektovat
V podstate ma pravdu. Zalezi aby vsetci clenovia rodiny boli spokojny...nielen vy. Podla tohoto si mysli on, ze vam je on a jeho pocity ukradnuty. Dedo sa mu viac zrejme venuje, dokaze pochopit a preto je s nim rad. Vy si upravte pocit nemejcennosti, lebo vobec nieste pre syna ukradnuta ale on potrebuje sa od matky odpojit a ist na muzsku stranu. Bezne dostupne v literature.... Chcete s nemo raz zensku babovku? Zrejme otec nieje ten spravny clovek....budte prenho mamou, ktora vie citit,pochopit a byt tam ked potrebuje.
Liecte, vas pocit, ze nie ste dost.....doplnte si. (Uzitocna,potrebna, dolezita). Nizka sebahodnota.
🤣 prepáč, koľko máš rokov? Dieťa, predpokladám malé, ti povie že chce ísť bývať k dedovi a ty ideš? Navyše a čo je na tom prosím ťa také strašne zlé.. veď ty žiarlias na otca tatina vášho malého.. 🤦🏼♀️ neboj sa, je to len obdobie. Poradím ti, uži si ho, dlho trvať nebude 😉
Napisem takto, ty si matka, ty urcujes pravidla. Syn ma spat, byvat s rodicmi, pekne mu vysvetlit, ze s dedom sa bude hrat neskor. Nenechaj si skakat po hlave. Syn m len 7 rokov. Co budes robit v puberte? Ty, muz a syn ste zakladna rodina. Dedo je fajn ked pomoze ale nema do vasich rozhodnuti zasahovat.
Veď keď chce byť s dedom, sú prázdniny tak nech ide ... Alebo je iný problém?
Autorka, vsetci
Velmi odporucam
Ja žasnem, ako sa tu v komentoch niekto môže hnevať na malé "decko", ktoré je "rozmaznané" a "skáče rodičom po hlave". V prvom rade vidím dieťa, ktoré chúďa nemá asi žiadne hranice a nevie si s tým rady, preto sa správa spôsobom primeraným jeho veku.
Ono nemôže za to, že má na saláme vlastných rodičov. Ak je téma skutočná a oni sa naozaj presťahovali lebo malý povedal, ja si nedokážem predstaviť, koľko ústupkov spravili rodičia v menej dôležitých veciach len preto, aby malý "nevystrájal".
Toto je len dôsledok. Ja sa ako rodič predsa nemôžem báť povedať nie vlastnému dieťaťu. Áno, jasné, že sa mu to nebude páčiť, jasné, že bude aj plakať, hnevať sa, to všetko je predsa v poriadku. To ale neznamená, že mu pritakam iba preto, "aby dobre bolo". Ano, je to ťažké nonstop toto riešiť, ale o tom je rodičovstvo predsa, nieje to ľahké.
Ano, rešpektovať sa navzájom a vysvetľovať je super. Zároveň ale treba dieťaťu vysvetliť, že sú veci, ktoré ja ako dospelá viem posúdiť lepšie, keďže mám skúsenosti a poznám možné dôsledky, 7 ročný to pochopí. A treba vysvetľovať aj to, že niekedy proste musí robiť veci, ktoré sa mu nepáčia, tak to v živote je. Nemusí s tým vždy súhlasiť, ale ja som rodič a ja som zaňho zodpovedná. Treba si samozrejme vypočuť dieťa a jeho obavy, prečo má také pocity atď a opäť je na mne, aby sa cítil v bezpečí s vlastnými rodičmi a mohol mi to povedať. Konečné slovo však mám ja.
Ja by som sa s manželom vážne pozhovarala. Neriešte dieťa, riešte seba s manželom (dieťa bude následne iba zrkadliť, ako sa ho rozhodnete viesť). 💁♀️
@matussara v niečom má pravdu ale myslím že naj je zlatá stredná cesta.
Samozrejme, zas tie komentáre typu, že vymyslené bláboly a fejkové témy..ste s tým už trápne...to ako naozaj by nemohol mať niekto takto reálny problém??veď keď sa neviete k tomu vyjadriť, tak sa zdržte komentovania...tým jej nijak nepomôžete...
No musí to byť ťažké.. mám kamošku, ktorej svokra ju zas takto hucká proti dcére...pomohli len to, že vyrástla a sama si spravila obraz...asi sa treba s malým viac rozprávať, vymýšľať viac aktivít možno mimo domu.. Porozprávať sa s dedom....no v každom prípade držím palce 🍀🙏
Suhlasim s vacsinou komentarov, ze sa prestahovat naspat nemali. Ako preco ste sa prestahovali? Len preto, ze dieta zavelilo? Kolko mate rokov rodicia?
Mne moje dieta po prvej noci u starej mamy povedalo, ze uz sa nikdy domov nevrati, stahuje sa k nej. Mozem prist na sviatky za nim. A vies co som spravila? Isiel so mnou domov hoc aj s revom. Vysvetlila som mu ze ho potrebujem a je moj syn. Stara mama mu vsetko dovoli a je to sranda, ale len potial kym moze venovat len cas jemu a nestara sa aj o domacnost, nakupy a varenie. Poreval a nakoniec zistil, ze doma je doma pri mame. Dalsi raz ked u nej spal, uz sa domov tesil. Bolo mu smutno za vlastnou izbickou.
@chillibubble Presne si to opisala.Bud je to rodina dost s nizkym IQ alebo je to vymyslene.Toto je celkom zavazny problem,ktory sa riesi u terapeuta a nie na MK. 🙈 A hlavne ako si pisala,zbalit celu domacnost,odstahovat sa a potom za chvilu znova pricupitat,tak to chce riadnu snahu.Neviem,ci mal kazdy z rodiny len jednu igelitku,ktora sa da za par sekund vybalit a zbalit 😁 ale toto je fakt komicke.
@ikuska27 A ty si myslis,ze ak je to aj pravda,tak ze jej MK pomoze?Ved toto sa riesi s odbornikmi,co sa tyka deti.Ona pisala,ze ich syn ich ako rodicov ani nerespektuje,takze tam je ozaj problem a radsej mala tu na MK napisat odbornicke a spytat sa na radu a nie to dat do diskusie.A prepac,toto je fakt neuveritelne s tym stahovanim.Ale to s dietatom a dedkom sa moze stat vo viacerych rodinach.A takto to normalni rodicia neriesia,ze odidu od neho a vzapati sa vratia.No,jak u debilov,s prepacenim..Tak potom sa necudujme,ze niektore temy vyzeraju ozaj vymyslene..
@ikuska27 A druha vec je,ze ked sa jej aj zeny spytaju otazku typu,ze kolko sa oni venuju synovi a kolko dedko,tak ostane hlucho.Ziadna odpoved,nic podrobnejsie,tak ako toto moze byt realne,ked ti ani ten clovek neodpovie,ale za to odpovie strucne na nepodstatne veci...
@karolina196 veď máš aj ty v niečom pravdu.. jasné...ale tiež som sa tu ja raz pýtala jednu vec a hneď mi bolo takýmto štýlom odpovedané...preto sa ma to trošku dotklo 👍že neporadia, len hlúpo okomentujú
@karolina196 presne. ja tiez nespochybnujem, ze dieta ma lepsi vztah s dedkom ako rodicmi. raz tu bola taka tema s babkou a vnuckou a pisala matka.
co tomu dava pochybnosti je to stahovanie 2x len kvoli dietatu... tomuto sa mi absolutne nechce verit.
Ako sa venujes synovi ty?
Nerespektuje vas lebo chce viac deda? Aha, ano laska je vlastne vynuteny respekt..zacnu tu a pracuj na tom, lebo uz toto je na prd zaklad a tvoje zmyslanie..ako s nim travis cas ty? Venujes sa mu? Ako sa hrate?
Podľa štýlu písania a príbehu autorky usudzujem, že ...
Autorka má na 100 % do 30 rokov- nevyzretá osoba. Neočakávam, že tento príbeh je fejk, keďže dobrý fejk si potrpí aspoň na nejakú lepšiu formu štýlu písania, aby to vyznievalo presvedčivo. Jednoducho povedané ten príbeh formou k autorke a jej výchove sedí. Ako každý príbeh aj tento má nejaké zamlčané fakty. Predpokladám, že dedko nemá hlboko do vrecka a je to jediné vnúča, ktoré rozmaznáva. Nepredstavujem si dedka z príbehu ako 80 ročného pána, ale ako človeka, čo má 55-65 rokov, teda ešte pracujúceho dedka. Ďalej dedukujem, že predtým bývali v nejakom podnájme, žili z ruky do úst a keďže u dedka bývanie bolo ''lacnejšie'' a aj vnukovi sa tam páčilo, tak išli nazad tam ... Nemáš to rada u svokrovcov, ale trpíš to tam...Vzťahy asi nebudú najlepšie a podľa mňa v cudzom dome nemá tvoje slovo žiadnu váhu ako nemá žiadnu váhu ani pri synovi. Keď bude dieťa v puberte, tak dedko ho už na hračky nenamotá a vy ako rodičia už budete definitívne mimo. Zakázať dedkovi aby nerozmaznával tvojho syna je podľa mňa nad tvoje schopnosti (a ešte v cudzom dome), ale možno by mu vedel dohovoriť tvoj manžel ...

dedo je v tej domacnosti autorita, dedo povie, ze nebudte sebci, pristahujte sa naspat, tak pridete naspat, pokial vy sa budete spravat ako nesvojpravne deti, necakajte, ze dieta Vas bude mat ako autoritu, cele zle,